Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EfQa

Ciężaróweczki i Młode MAMY!!!!

Polecane posty

alonuszka no to napewno gorączka od zębuszków :) ale nie faszeruj swojego słoneczka lekami tylko staraj sie go schładzac domowymi sposobami :)

domowe kompletnie nic nie dają niestety. farmakologia chociaż troche pomaga. a przy 39 to trochę strach bagatelizować

hej slonka sorki ze nie zagladam ale padam na p... maly cos marudny , nie wiem moze ząbki beda szly... caly czas o was pamietam i podczytuje ale z odpisywaniem to juz ciezko , w niedziele jedziemy na poltora tyg na mazury do tesciow - musze przywiezc czesci do spacerowki bo w gondoli juz mi sie nie miesci- ale i tak bede do was zagladac buziaczki slonka ( i prosimy o glosiki na Tymunia - http://www.bobovita.com.pl/fotogaleria.php?m1=7&A=ALL&photosList=129,, )

a ja nadal mam podły nastroj ..... az mi sie wszystkiego odechciewa,a do tego jeszcze maly ma lekko twardawy brzuszek.Może to i z przejedzenia,bo mu sie ulewa caly czas.Pomasowalam mu brzuszek i opatulilam w rozek....teraz jest spokojny.Chyba zmarzł,bo był zimny i dodatkowo co chwila postękiwał.Mam nadzieje,że teraz będzie juz dobrze,bo nie lubie jak on się męczy.

mozecie mi powiedziec dlaczego niemowlęta wzdychają w czasie snu?? Bardzo mnie to rozdraznia bo ciągle mysle,że mały ma zatwardzenie albo cos mu dolega.A w koncu gdyby mu dolegalo to by płakał..juz wogole zaczynam schizowac ;/

olawd= zycze tobie zeby na marudzeniu sie skonczylo.bo my walczymy z zabkowa doraczka. chociaz ja jeszcze podejrzewam ze to moza trzydniowka. przepraszam za bledy i niedociagniecia ale na reku mam przylepca-marudera

u mnie dziś była koszmarna noc i dzień wcale nie zapowiada się lepszy :( Zaraz mi chyba brzuch eksploduje...całą noc aż do teraz czuje się jakbym miała normalny okres, ale brzuch nie twardnieje więc to nie skurcze(chyba) mała kopie normalnie. Ale to jest takie męczące...;/ Wstawałam co chwilę w nocy sprawdzałam czy wszystko oka. Umieram... Muszę koniecznie wybarć się po resztę rzeczy do hurtowni dla małej i siebie.

Oj widze nastroje nie najlepsze tutaj panuja :) Kochane!! Glowki do gory :) Bedzie dobrze :) Raz pod gorke, raz z gorki :) Tak to juz jest i widac musi byc. U nas dzis ladna pogoda i az zal mi w pracy siedziec bo na caly weekend zapowiadaja deszcze. Posiedze wiec pewnie w weekend w domu... mam troche zaleglosci wiec moze i taki czas sie przyda. ;)

ja dzisiaj tez mialam bardzo ciezką noc :O Dorian był strasznie marudny - moze to przez tą pogode..zreszta ja tez bylam umierająca.Zaraz idziemy do lekarza na pierwszą wizyte..no nie tak zaraz bo miedzy 12 a 13,a i tak jeszcze na G czekam :P

Grameczko🌼 czy Ty jeszcze chodzisz do szkoly rodzenia? Jesli nie, to kiedy mialas ostatnie zajecia. My wlasnie chcemy sie zapisac ale zaproponowali nam zajecia zaczynajace sie na poczatku listopada i konczace sie 23.11- zastanawiam sie czy to nie za pozno.Termin mam na 6.12.2009 z miesiaczki a z USG nawet tydzien wczesniej. Nastepnie w nowym roku z tej samej szkoly sa spotaknia jak zajmowac sie Maluszkiem, o rozwoju dziecka... itp itd. 6 spotkan przed porodem i 6 po... zastanawiam sie czy warto. A jak reszta Dziewczyn? Macie jakies doswiadczenia ze szkolami rodzenia? Myslicie, ze warto? Mi bardzo zalezy na zajeciach uczacych jak zajac sie noworodkiem. Bedziemy tu z mezem sami z dala od rodziny, pomocy i rad bliskich osob. A wiadomo... wiekszosc czasu ja bede z Maluszkiem, bo on wraca do pracy.

rozmawialam i jest lepiej..duzo lepiej:P Dzisiaj byliśmy z malym u pediatry..okazalo się,że przybrał on na wadze zaledwie 10dag od momentu wyjscia ze szpitala (a wyszlismy 2 lipca)

Mówiłam rozmowa potrafi zdziałać cuda:) a ja dziś cały dzień , nie wspominając o nocy męczę się:/ masakra

madziulka- to nie trzymaj się tak sztywno tego co piszą na opakowaniu od mleka. zrob zawsze troche ml ekstra:)

zrobilam 90 i zjadl 60 :O..zas jak zrobie 60 to mu ciągle mało...daje swojemu dziecku herbatke hipp ułatwiającą trawienie - na niej pisze,ze jest od 1 miesiąca.W przepisie kazali dodac jedną czubatą łyżeczke na 100 ml..ja na 60 dodaje pol plaskiej lyzeczki a czasem nawet i mniej.Dorianek urodzil sie 29 cxzerwca..myslicie,że to mu nie zaszkodzi ??

myslę że nie.oni tak wszystko trochę na wyrost piszą. a mleka wytrwale rób troche więcej.jak będzie potrzebował to pociagnie

nie nie dzowniłam, on jest teraz na urlopie...brzuch mi nie twardnieje ani się nie napina. Ja już sama nie wiem co to może być

alonuszka..a co myslisz o mleku enfamil?? Ja wlasnie to mleko podaje mojemu synkowi.Uwazam go za dobre,niestety troche po nim ulewa,a co najwazniejsze bardzo malo przybiera na wadze

karola-zadzwon do jakiegokolwiek. bol brzucha w ciazy niby normalna sprawa ale bol nie rowna sie bolowi.warto zawsze zapytac bo co my laicy mozemy wiedziec madzia- ja takiego mleka nie uzywalam. w ogole ja na poczatku karmiłam piersią. ale są specjalne mleka dla dzieci ulewajacych.podpytaj pediatre albo sama pokombinuj.moze zmiana mleka pomoze cos na te bole brzucha

gdzieś wyczytałam w necie że to zaczyna się powoli robić rozwarcie ale nie wiem na ile w tym prawdy, w sumie wtedy ten ból miałby sens..

ale który Ty tydzień jesteś? bo może to rozwarcie nawet to jeszcze za wcześnie trochę. a kłuje tez?tak po środku w dole brzucha? padam.strasznie mnie wymeczyla ta choroba malego... milego weeendu

a ja kompletnie nie mam sily wstawac w nocy do malego - mowie tutaj o godzinie 3/4 nad ranem.Zawsze wtedy tak zasypiam,ze nic nie słysze i wlasnie G musi się małym zająć.Chyba to przez te skoki cisnienia jestem taka wypompowana :O

hejka;) Przeżyłam noc tzn połowę nocy bo o drugiej się obudziłam i powtórka z rozrywki... Ale teraz już jest oka chyba że znowu się rozkręci.. Jestem w 34tc ale nie ma żadnego kłócia ani nic tylko ten taki ból jak w czasie miesiączki. A co tam u was dziewczyny?

ja tam noc mialam nienajgorszą..wypilam kawke no i od razu mi lepiej się zrobiło.Chyba mi strasznie cukier spadł,bo mnie chcica na slodkie wzięla,a przeciez trzeba dbac o linie.Jestem taka zadowolona z siebie..jest mnie 15 kg mniej a od porodu minęło zaledwie 12 dni :D G całą noc się uczył,bo ma zaliczenie dzisiaj,a wiec bez wyrzutow sumienia oko przymknęłam :P Chyba sobie cyca przeziębiłam bo mnie strasznie boleć zaczął :O Biore ten bromergon na zahamowanie no i dawke zmniejszylam na 2 razy dziennie po poł tabletki - juz mialam takie schizy i hustawki nastroju ze nie moglam tyle tego brac :O Cycki mam niczym worki..miękkie i takie mniejsze :(

madziulkaaa - ja podawalam malemu enfamil premium 1 do 5 miesiaca . tez na poczatku mu sie ulewalo a pozniej bylo ok . teraz daje malemu bebilon