Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_lbn

wakacje na kubie

Polecane posty

Gość anka_lbn

Szukam kolezanki na wyjazd na Kube. Wsrod znajomych chetnych brak... Jest ktos mniej wiecej w moim wieku ( 20 l)?

Gość martana3
ja mialam jechac, ale sie wycofalam, bo tam porywaja dla okupu. Mojej sasiadce palca odcieli weic wole nie ryzykowac

Gość anka_lbn
ale jadę na Kubę Wojciechowskiego

Gość tez tam chcę jechać
ale kryterium wiekowego nie spełniam ;-) pewnie pojadę sama

Gość anka_lbn
kazdemu nie obcinaja... cholera no od 3 lat mnie skreca zeby tam pojechac i chetnych brak:/

Gość tez tam chcę jechać
a chcesz jechać na własna rekę czy z jakims biurem podróży?

Gość anka_lbn
czekaj czekaj tez chce jechac ile masz lat? mi to rybka z kim jade byleby komus nie przeszkadzalo. no dajesz z tym wiekiem?

Gość anka_lbn
no mysle ze z biurem bo sama zorganizowac nie umiem. wez cos o sobie napisz i jak ty to widzisz no i czy chcesz jechac z yyy 20latka

Gość anka_lbn
halooo tez tam chce jechac jestes jeszcze?

Gość bylam na kubie 3 tyg temu
i wcale nie uwazam zeby tam byo niebezpiecznie - tylko trzeba oczywiscie zachowac podstwowe zasady, zreszta jak w kazdym innym kraju.. a gdzie chcesz jechac dokladnie?

Gość tez tam chcę jechać
ee, z biurem to ja raczej nie chcę wiekowo to prawie, prawie mogłabym byc twoja matka ;-) więc mogłoby byc ciężko :-D Dam ci radę z mojego doświadczenia. Jeśli chcesz jechać z biura to nie musisz mieć kogos do towarzystwa. Naprawdę wspaniale można sie bawic jadąc samemu. Poznasz nowych ludzi. Poza tym nie daj się zwieść straszeniom, bo Kuba na razie jest bardzo bezpiecznym krajem, zupełnie jak Polska za późnego PRLu. Myslę, że gorzej będzie z bezpieczeństwem jak Fidel umrze i zaczną u nich obalać komunizm. Wtedy tam bedzie niebezpiecznie i dlatego trzeba korzystać i zwiedzić póki można. Realizuj marzenia :-) ja kiedyś pojechałam na daleka wyprawe trekingową z zupełnie obcymi ludźmi spotykajacymi się lokalnym PTTKu. Była to wyprawa całkowicie zorganizowana przez nas.

Gość anka_lbn
nie wiem gdzie dokladnie, poprostu chce zobaczyc jakikolwiek jej zakatek. ogolnie lubie poznawac nowe kultury, mentalnosc itp. wyjazd nie musi byc zorganizowany ale z tym tym bardziej trudno jesli nie ma chetnych na wyjazd:/ moge jechaz z nieznanymi wczesniej ludzmi ale nie sama:/ nawet w hotelach za pojedyncze pokoje sie doplaca no i jakos nie jestem wstanie wytrzymac samotnosci. nawet z wlasna babcia bym mogla jechac byle nie sama :( bylas 3 tyg temu? z biurem? jakie koszty i jak wrazenia? pozdrawiam

Gość jacobs
wakacje na Kubie są super, ale wybierz termin,kiedy nie ma huraganow.Ja byłam na przełomie sierpnia i wrzesnia i na własnej skorze przeżyłam huragan IKE Ale to były wakacje super

Gość pipka nieumyta
a ile kosztuje taki wyjazd?

Gość anka_lbn
no wlasnie wszedzie rozne ceny podaja wiec najlepiej jakby sie wypowiedzieli ci co byli ile zaplacili i jakie oferty mozna nazwac rozsadnymi

Gość tez tam chcę jechać
widzę że cię wiek odstraszył :-D

Gość anka_lbn
wlasnie nie odstraszyl przeciez pisze ze mi obojetne :)

Gość najlepiej ...
do Kanady i tam wykupić za 400$ tygodniowy lub 650$ dwa tyg. pobyt ze wszystkimi bajerami , tanio i przyjemnie , byłem ze starą w maju.

Gość tez tam chcę jechać
to pozwól, że cię przepytam jakie masz doświadczenie "podróznicze", bo z powodu młodego wieku pewnie niezbyt duże wyjeżdżałaś gdzieś juz na jakiś poważny wyjazd? moze chodzisz po górach (lub po płaskim ;-) ) z plecakiem? czy zawsze jeździłaś z biura podrózy?

Gość anka_lbn
doswiadczenie? tunezja egipt hiszpania niemcy wlochy austria czechy slowacja wiekszosc po kilka razy, nie zawsze z biurem. po gorach kiedys chodzilam ale znalazlam pasje ktore bardziej mnie wciagnely wiec na rzecz chodzenia robie co innego..

to byl pierwszy wyjazd z biura podrozy w moim zyciu...jechalam z Kanady bo tutaj teraz jestem a ze byl to "tydzien" miodowy wiec pozwolilismy sobie na 5* hotele i takie tam wiec generalnie bylo drozej niz taniej.. mozna juz za kilkaset dolcow znalezc oferte. ja jechalam z biurem sunwings - jedno z tanszych...

Gość najlepiej ...
oczywiście miałem na myśli że w Kanadzie wykupić wakacje na Kubie

Gość anka_lbn
jakim cudem za tyle mozna znalezc oferte... wszystko co widzialam po pare tysiakow jest...

Gość anka_lbn
tak podejrzewalam

lecisz z Kanady wiec dochodzi koszt biletu do kanady (ten mozesz taniej kupic przez airtransat - wylot np z wiednia albo uk) oferty - 2 tyg w havanie z sunwing, wylot z toronto: http://rds.sax.softvoyage.com/cgi-bin/resultspackage.cgi albo wykupujesz TYLKO lot z biura podrozy i potem radzisz sobie sama np rezerwujac noclegi w casa particulares czyli tamtejszych kwaterach prywatnych

Gość anka_lbn
no ja bym sie na cos takiego pisala tylko nadal nie mam z kim... jakby sie ktos znalazl to moge rezerwowac chociazby dzis

Gość anka_lbn
up

Gość gość
Wybieram sie na Kubę - 2015. Chciałbym porozmawiać kimś co ma więcej informacji na ten temat z pierwszej reki. Proszę o kontakt. powracajacy@gmail.com Pozdrawiam. Globtroter.pl

Gość Niepodobna
Jadę na Kubę z Rainboww na wycieczkę Kuba - Wyspa jak Wulkan Gorąca 6 lutego 2016. Przelot jest czarterowy dreamlinerem, więc nie będzie żadnych przesiadek po drodze.Mam pytanie co do przewożenia rumu, zakupionego w strefie bezcłowej. Czy mogę go spokojnie przewieźć czarterem do Polski? Jaką ilość?

Gość gość
Jak na Kubę to tylko przez http://www.eloty.pl/kuba Mają połączenia BEZ miliona przesiadek, za całkiem racjonalną cenę. Korzystam z nich już od dwóch lat