Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NONNA2ews

Mój kot nie daje się pogłaskać. Czy to się kiedyś zmieni??

Polecane posty

Gość NONNA2ews

Ma dwa lata i nie daje sie głaskać. Jak tylko podejde do niego to juz ucieka, albo mnie gryzie. Czy zmieni się kiedys?

Gość nijosw
To byl podszyw!! Pytam powaznie. A kot jest wykastrowany.

Gość powiem cd
napisz cos o kocie od kiedy go masz w jakim wieku zostal odebrany od matki czy na poczatku dal sie glaskac czy ktos nie zrobil mu kiedys krzywdy? czy nie maltretowaly go male dzieci? czy nie wystraszyl sie czegos (huk itp)

Gość nijosw
martretowaly go dzieci a tak to nic go nie wystraszyło

Gość dajanka00000000000000
mam ten sam problem co ty z kotem

Gość o zesz w morde....
i znowu podszyw :P

Gość powiem cd
poopowiadajcie trochę, może wam pomogę:)

Gość ja kota oswoiłam tak
Można też dość prosto oswoić kota ( a także węża i inne zwierzęta :D) takim sposobem, że robisz mu posłanie ze swoich starych ciuchów (nie pranych). Jak np. masz jakiś sweter stary, który i tak chcesz wyrzucić. Musisz w nim pochodzic ze dwa dni :P Aż ... no cóż, przesiąknie twoim zapachem, potem wkładasz to kotu do jego posłania (najlepiej na lewą stronę żeby dobrze czuł zapach, chociaz kot akurat ma dobry węch więc to nie ma az takiego znaczenia). Kot się przyzwyczaja do tego zapachu, i potem jak czuje ciebie to juz wie ze nie ma się czego obawiać. Mam kolegę hodowcę węży i on tak potrafi oswoić wszelkie tego typu zwierzaki. Jezeli chodzi o kota to kiedys mialam takiego dzikiego i tak go własnie oswoiłam :D Chociaz jezeli ten twój ma 2 lata i od poczatku byl taki... moze taka jego natura, chociaz to dziwne jezeli trzymasz go w domu.

Gość ja kota oswoiłam tak
Ale na mrówki i pchły ten sposób ze swetrem nie działa - wiem, bo sprawdziłam.

Gość powiem cd
weź jakieś stare, nie używane nawet buty są ok:) stara pościel dobrze wypocona że tak powiem :)

Gość powiem cd
czasami koty mają też problem z zaufaniem często zabierane są zbyt wcześnie od matki, nie nauczone żeby żyć w grupie a czasami sama obecność człowieka im wystarcza nie potrzebują dotyku, głaskania ważne że człowiek po prostu jest a może głaszczesz go po tyłku lub ogonie :)?większość kotów się wtedy wkurza:)

Gość Ktoos!
Mam ten sam problem, tylko że mój kot ma trzy lata i też ode mnie ucieka i gryzie!Czasami nawet w nocy!! Co zrobiić???

Gość cagliostra
Nie mów do kota, nie patrz na niego i nie dotykaj. Z czasem wtedy sam zacznie przychodzić, bo takie zachowanie jest odbierane jako pro-kocie. A jak się pchasz z łapami, gadasz do niego i patrzysz mu w oczy, to jest interpretowane jako agresja.

Gość Stampy
Moja kochana stampy ma dziwne humory raz jest miła a po chwili dobiera mi się do ręki i zaczyna gryźć prób owale dużo sposobów ale na nic nie reaguje Niewiem czy to hormony jej puszczają ale bynajmniej gryzienia uważa za zabawę ma dopiero 1 roczek albo nawet nie ma bo musiałem ja przygarnąć bo by nie przeżyła 1 dnia najwyżej 2 ale znalazłem ją w śmietniku biedna na skraju wykończenia :'( jak taka piękna kocice wyrzucić smutna jest jej historia wiec dawałem jej się gryźć nie wiem czy zrobiłem dobrze czy źle :*( się zastanawiam kto mógł wyrzucić zwierzę sam miałem tylko homika w dzieciństwie no jak to dziecko bawiłem się z nim i to hyba mu się nie podobało ale jak dzieci tak wiecie tak myślę że wiecie jak to jest dobra kończę narka ;^)

Gość Stampy dampy
Moja kochana stampy ma dziwne humory raz jest miła a po chwili dobiera mi się do ręki i zaczyna gryźć prób owale dużo sposobów ale na nic nie reaguje Niewiem czy to hormony jej puszczają ale bynajmniej gryzienia uważa za zabawę ma dopiero 1 roczek albo nawet nie ma bo musiałem ja przygarnąć bo by nie przeżyła 1 dnia najwyżej 2 ale znalazłem ją w śmietniku biedna na skraju wykończenia :'( jak taka piękna kocice wyrzucić smutna jest jej historia wiec dawałem jej się gryźć nie wiem czy zrobiłem dobrze czy źle :*( się zastanawiam kto mógł wyrzucić zwierzę sam miałem tylko homika w dzieciństwie no jak to dziecko bawiłem się z nim i to hyba mu się nie podobało ale jak dzieci tak wiecie tak myślę że wiecie jak to jest dobra kończę narka ;^)