Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę Was bardzo o wskazówkii

Studiowanie SOCJOLOGII - co o tym myślicie, jakie to ma perspektywy na przyszłoś

Polecane posty

KIm mogłabym być po studiach socjologii? Gdzie znajdę pracę i jakie to będzie ( w przybliżeniu) wynagrodzenie? Czy te studia są trudne czy do najtrudniejszych raczej nie należą? Będę bardzo wdzięczna za informacje:)

Gość dgfgbfdbf
ciezko o prace po tym keirunku :/ i srednio interesujacy jest

Gość Specjalnie trudne nie są
A z pracą... Zależy co chcesz robić. W zawodzie raczej ciężko ją znaleźć

To mówicie, że nieciekawy? Boże, to co ja mogę studiować żeby mieć dobre perspektywy i żeby się nie zamęczyć na śmierć? Zdaję rozszerzony wos i polski... Pomóżcie mi, proszę.

Gość Specjalnie trudne nie są
Perspektywy ma się raczej po kierunkach technicznych. A z wodem na takie studia nie pójdziesz.

Gość dokladnie jakbys chciala
znalezc robota zaraz po skonczeniu studiow powinnas isc na studia medyczne (np. pielegniarstwo) lub techniczne ... taka prawda :)

pójdę, pójdę, gdyż są przedmioty do wyboru, a pośród nich widnieje WOS. Mój ojciec cały czas mnie nakręca na filologię polską, ale według mnie to chyba nieciekawe i jeszcze bardziej bezprzyszłościowe?

jestem już po 1 roku socjologii na UMCS-ie, myślę, że nie jest jakoś bardzo trudna do zaliczenia, ale lepiej się systematycznie uczyć, bo na niektóre egzaminy jest bardzo duzo materiału no i n iektóre przedmioty są bardzo nudne, inne trudno zrozumieć, ale sa tez ciekawe, których fajnie się uczy np. psychologia społ. Podobno po socjologii mozna znaleźć prace w różnych zawodach, bo to kierunek wszechstronny.

Klamko do Zakrystii - dziękuję:) A jakie przedmioty zdawałaś i jak możesz - ile miałaś procent? A Ty gdzie byś chciała pracować po studiach, czy jeszcze o tym nie myślisz?:)

Gość kobietki
co chcesz wiedziec dziecko? jestem na II roku socjo.

Gość sztuczna
przeciez kazdy wie ze po kierunkach humaniostycznych jest trudno, bo sa to latwe kierunki i dlatego wiele osob je stusiuje .wg mnie juz najciekawsza paraca po tym jest w human resources

Tak więc chciałabym się dowiedzieć - jeśli można- co zdawałaś na maturze. Jakie widzisz dla siebie perspektywy na przyszłość i jak się Ci studiuje?

Gość kobietki
na maturze zdawalam historie, ale mysle ze moje wrazenia z matury niewiele ci daja, bo jestem jeszcze z rocznika, ktory pisal stara:P socjo to moje drugie studia, zaczelam je pozniej. socjo to sa dosc latwe studia, wykladowcy przyjemni (przynajmnie u mnie - UAM), przedmioty nie sa trudne i ogolnie studiuje mi sie ten kierunek caaalkiem przyjemnie :) gdybym studiowala tylko socjo to bez problemu moglabym od 1 roku pracowac, cwiczen nie jest jakos specjalnie duzo, a wyklady nie sa obowiazkowe. czas wolny sie znajdzie zawsze. perspektywy na przyszlosc po socjo masz spore, ale pod warunkiem, ze masz na siebie pomysl i jestes w jakis sposob ukierunkowana. te studia ucza podejscia do czlowieka, wiec dobrze sie mozna sprawdzic w pracy z ludzmi. jesli masz zmysl matematyczno-statystyczny to polecam tez rozwazenie opcji pracy przy badaniach w osrodkach badania opinii publ, prywatnych firmach. poza tym praca w dzialach zajmujacych sie rekrutacja, organizacjach pozarzadowych, przy projektach unijnych... jest tego sporo. ale jesli wybierzesz socjo radze ci od poczatku szukac jakiegos dodatkowego zajecia, stazu, praktyk (nawet bezplatnych). bardzo wiele osob idzie na takie studia, bo sa latwe, a nie dlatego ze ich to interesuje, wiec musisz sie czyms wyrozniac :)

Gość socjolozka heja
ja jestem zdecydowana na socjologie nie dlatego, że nie wiem co wybrać, tylko dlatego, że zawsze chciałam to studiować. Z pracą, zarobkami po tym kierunku z pewnością nie będzie rewelacji, ale dla mnie praca w tym kierunku, czy to praca socjalna, statystyczna etc. będzie pasją a nie wymuszeniem:D że tak to ujmę. Zastanawiam się tylko czy iść na Uniwerek Warszawski czy Kardynała Sterfana Wyszyńsakiego... Jak wiadomo tylko studenci uniwersytetów lub akademii mają szanse na znalexienie dobrej pracy... A Ty gdzie chcesz to studiować ewentualnie ??

Gość kobietki
socjolozko - praca socjalna to jest w sumie osobny kierunek albo specjalnosc i w tym akurat zarobki naprawde sa kiepskie. jesli dobrze sie czujesz z matma to naprawde polecam specjalnosci zwiazane z badaniami spolecznymi, marketingowymi i analiza statystyczna owych badan. z tego mozna wyciagnac naprawde dobre pieniazki i ofert jest sporo. warunek - musisz byc w tym bardzo dobra, nie wystarczy byc przecietnym. ja wlasnie w tym kierunku zamierzam podazyc + moze w przyszlosci podyplomowka z marketingu (albo cos w podobie) i zyc nie umierac :)