Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moge12

Czy mozna nauczyc niemowle spac dluzej?pomozcie

Polecane posty

Gość czy moge12

Moje dziecko codziennie budzi sie o 5 max o 6 tej czy to sie nie zmieni? moge cos zrobic,zeby pospala do tej siodmej? Ma dosc ciemno w pokoju, cicho wiec ... czy ona tak wczenie sie juz wysypia?? ma 11 tygodni

Gość niektore dzieci tak maja
Ja myslalam, ze sie wykoncze, tak mi dzieciak spac nie dawal...

no niekoniecznie skracanie drzemek dziennych powoduje wydłużanie snu nocnego. u nas działa to na odwrót! wczoraj maly nie mógł zasnąć ok 16 i nie spał praktycznie od 13 do 20. jak zasnął wieczorem o 20 to obudził się o 24, potem o 3, i o 5 już na dobre wstał. a jak pośpi normalnie w dzień, czyli najp[ierw ma drzemkę od 10 do 13 a potem od 16.30 do 17.30 to idzie spać o 21 i śpi do 4 i potem do 7. także ja już wolę jak on więcej w dzień śpi! może sie wysypia tak rano! a od której śpi?

Gość czy moge12
Jest na butli a sen zupoelnie nie zalezy od drzemek w dzien...

Gość wez do niej nie wstawaj
o 5, tylko stopery w uszy i na drugi bok. POdrze ryja i zasnie na nowo...

ja wychodzę z załozenia, ze ten typ tak ma. Moja córa ma 1 rok i 8 mcy i też zawsze byla rannym ptaszkiem. Baardzo długo budziła sie o 5 rano (zasypia ok. 21). I znowu ok 8-9 miała drzemkę. Teraz śpi dłużej, ale przed 7 jest juz na nóżkach. I też ilość drzemek w dzień nie ma wpływu na sen nocny, a nawet jak nie spi w dzień tow nocy śpi zdecydowanie gorzej.

Gość docen co masz
moj syn ma 8 tyg i dopiero od dwoch nocy pospal od 21 - 5 wczesniej budzil sie co 2,5-3 godz na jedzenie :o dopiero teraz od porodu sie wyspalam i jestem strasznie szczesliwa ze spi do tej 5. Kombinuje tak zeby od 16 - 17 nie spal, potem o19- 20 kapiel, jedzonko 120ml mleka + 100 wody lub herbatki rumiankowej i usypainie i tym sposbem ladnie spi :)

tak nie wstawaj, niech płacze, płacze aż zwymiotuje :O też mi pomysł! ja zawsze idę do dziecka jak płacze! przyzwyczaisz sie! mój mały teraz lepiej śpi, zwykle do 6.30 - 7 ale jak był mniejszy to też o 5 wstawaliśmy.

Gość a moje dziecko jak zasnelo
po 21 tak spi do teraz :-D ale ma prawie 2 i pol roku.... w wieku twojej cory tez nieospale bylo.....

Gość czy moge12
tak ja do malej tez wstaje4 ok 1szej i 4 oprocz pobudki na dobre o 5tej no coz, pe2wnie nie bedzie spiochem a zasypia po 20tej

u nas dochodzą jeszcze czasami nocne przerwy w spaniu. Mała miała czas, ze budziła sie o 1 i nie spała do 3. Czasami nie spała od 3 do 5. Różnie. Nawet teraz potrafi obudzić się o 1 w nocy i chce oglądać bajkę. Ostatnio od 2 do 3 bawiłyśmy się w końcu włączyłam Teletubisie i zasneła. Nic nie dają próby przetrzymania jej w łóżku. Kotłuje sie dłuzej, jest bardziej wkurzona. Lepiej juz wstać, odpękać te 1,5 godz. i dalej idzie grzecznie spać. Pracuję na caly etat, wstaje o 6 więc kolorowo nie jest. Ale organizm juz nauczył się odpoczywać w takim szarpanym czasie.

Gość wersal
Mała agatko, z tego co poczytuję na forum, Twoje dziecko w ogóle często się budzi, trudno więc słuchac Twoich rad, to nie ten przypadek. Maluchy często wstają o 5-ej rano. Moje czy zasypia o 19.30 czy o 20.30, budzi się o 5.00, 5.30, czasami o 6.00, ale w nocy tylko raz się wybudza.

Mój codziennie wstaje o 6. niezależnie czy pójdzie spać o 20 czy 22.To jet jego godzina i wtedy sie budzi