Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezwyjscia92

pomocy !!

Polecane posty

3 tygodnie temu kochałam się z chłopakiem. Wczoraj robiłam dwa testy wysły pozytywne . Nie mogę pozwolic sobie na dziecko. jestem w takiej sytuacji rozinnej ze to nie wchodzi w gre. Mam 17 lat , mieszkam z chora mama i 5 letnim bratem. Razem z chłopakiem podjelismy ta decyzje . Oto moje pytania ; Chciałabym poddam się zabbiegowi jak mam poszukac specjalisty? Czy musze miec zgode opiekuna jesli nie jestem pełnoletnia ? No i czy ktos z was to robił ? ja jestem pewna decyzji , jestem silna osoba i mysle ze dam rade. prosze o odpowiedzi. to wane dla mnie.

prosze o powazne odpowiedzi. i nie krytykowanie mnie. bo naprawde nie mam wyjscia. a to tez nie bylo tak ze to zrobilismy i tyle, bo zabezpieczalismy sie .

Gość nalefka
"czy muszę mieć zgodę opiekuna...?" Dziewczyno, w Polsce taki zabieg jest nielegalny! Nie staraj się wzbudzić litości, pisząc o chorej mamie... Trzeba było pomyśleć wcześniej, co się robi. :-P

Gość dobrze zaplacisz
to nie bedzie potrzebna zgoda. poszukaj ogloszen w stylu 'przywracanie okresu'

Gość Kaaarrraaambbbaaa
kup lokalna gazete i sprawdz w ogloszeniach, napewno bedzie cos w rodzaju usług ginekologicznych, wywoływanie okresu czy jakos tak.. A moze na aborcje farmakologiczna jeszcze nie jest za pozno? Jest tansza od zabiegu. Poszukaj zagranicznej strony women.org czy jakos tak, maja tam rowniez strone po polsku. Poczytaj. Zamawiasz zestaw tabletek, oni Ci je przysylaja, kase przelewasz na konto. za zabieg u lekarza zaplacisz ok 1500zl

Gość giza356
dzieci co wy robicie???jest tyle malżenstw ktore stara się o dziecko dlaczego takim jak wy małolaty co potem chcą usunąc WAM się udaje!!!!

Gość giza356
mimo to DLACZEGO??? nie mogę tego czytać!!

moze ty pragniesz dziecka i sie o nie starasz. ale ja ucze sie i nie dam rady opiekowac sie bratem uczyc i jeszcze wychowywac dziecka. dlatego podjelam taka decyzje. a nie puszczam sie na prawo i lewo zebym mogla powiedziec . tylko zrobilam to dwa razy z chlopakiem ktorego kocham zabezpieczylismy sie no ale mi sie nie udalo. Ewelina.

Gość giza356
masz szczęście w nieszczęściu!!

A ktory to tydzien?? Do 9 tygodnia mozna przeprowadzic aborcje farmakologiczna zamawiajac tabletki. Wpisz w wyszukiwarke women on web to na pewno wyskoczy.... Oczywiscie nie pochwalam tego bo jestem w Twoim wieku ale nigdy bym nie odwazyla sie zabic mojego dziecka :( przeciez chlopak powinnien pomoc, jakies babcie, ciocie, przyjaciolka, na pewno by sie ktos znalazl do pomocy. Przemysl to.

Gość frufru
a jaką metodą sie zabezpieczaliście ze po dwoch seksach jestes w ciązy??...

slyszalam ze bepieczniej jest isc do lekarza , bo farmakologiczna niby niebepieczna bardziej. Czy to prawda?? od chlopaka nikt nie pomoze. dla jego rodziny to bylby wstyd. i tak sa przeciwni naszemu zwiazkowi. a to 3 tydzien .

No to tak jak kolezanki wyzej radzily poszukaj w gazetach ogloszen typu "przywolywanie miesiaczki:" itp ale za to trzeba bedzie slono zaplacic bo to u nas nielegalne chyba ze stac Cie na "wycieczke" do Niemiec tam takie zabiegi wykonywane są bez problemu pod nadzorem lekarza

Gość frufru
farmakologiczna jest przede wszystkim niekoniecznie skuteczna. mozesz sie nacierpiec a ciązy nie stracic. nie licz na to że ktoś Ci tutaj poda namiary na lekarza który przeprowadza aborcje na życzenie. poszukaj sama, jak - masz w poście nr 4. ale zastanów się nad tym bardzo poważnie...

Gość frufru
to co, pękła wam ta guma czy jak?? jesli pekła to czemu nei poszłaś do lekarza po Postinor?...

no wlasnie wole w Polsce. ktoss was usunal ? jak to wygladało ? pytam tzw skrobanke ale takze ogolnie. ktos robil to w Polsce. jaka ok. cena ?

bylam tylko my to zrobilismy w pt w nocy w sobote nikt mi nie przepisal bo zaczeli swoje bezsensowne wywody a w pon pryjelam ale to juz za pozno i nie zadzialalo ;(

Duzo tak mowilo a potem inaczej sie dzialo.... Jesli jestes zdecydowana poszukaj tych ogloszen czy szybciej tym lepiej

jestes przede wszystim tragicznie GLUPIA. mozesz urodzic dziecko i oddac do adopcji jezeli go nie chcesz. NIE ZABIJAJ WLASNEGO DZIECKA !!!. jak sie podejmuje wspolzycie nalezy sie liczyc z konsekwencjami!!!!! nikt ci nie powiedzial skad sie biora dzieci?? masz 17 lat i jestes GLUPIA

jak mozna zyc z pietnem MORDERCY?? i to mordercy swojego nienarodzonego bezbronnego dziecka???????????? chcesz zostac morderca? z premedytacja zabijajac dziecko? mala bezbronna istotke ktora ktos inny moglby pokochac calym sercem i dac jej dom i milosc? jak mozesz nawet rozwazac morderstwo????????

a wy wszystkie ktore podajecie strony z aborcja bedziecie wspolwinne smierci tego dziecka

wiem skad sie biora dzieci. ale wedlug mnie o diecku mozna mowic wtedy gdy jest ono juz w pewnym stopniu rowiniete cyli ok 4 miesiac. a po co mam oddac do adopcji i potem myslec czy wzieli go dobrzy ludzie czy moze nie.

Gość Kaaarrrraaambbbaaa
Gabsonik- nie ekscytuj sie tak. Dziewczyna podjela decyzje. A nie wiesz, ze wizyty lekarskie i witaminy, badania w ciazy rowniez kosztuja? Jest odpowiedzialana, zabezpieczala sie, nie wyszlo. Ma prawo wyboru.