Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 miesiac ciazy

chce urodzic przez cesarskie ciecie ale mam watpliwosci

Polecane posty

Gość 4 miesiac ciazy

witam, jestem w 4 miesiacy ciazy i powaznie zastanawiam sie nad cesaskim cieciem. to moje pierwsze dziecko i boje sie porodu naturalnego a najbardzije boje sie, ze po naturalnym bede luzna. poki co nasze zycie seksualne jest wiecej niz udane, jest rewelacyjne i nie chce ryzykowac luzow. co radzicie?

Gość so pot
Taaa, zadna kobieta nie przyzna sie, ze jest luzniejsza, kazda ci powie, ze jest dokladnie taka sama, a nawet ciasniejsza:D Szkoda tylko, ze gdyby tak zapytac mezow tych pan, to spiewlaiby inaczej...

Gość 4 miesiac ciazy
nie wiem czy to przesada, bo juz 3 z moich znajomych po porodzie na luzy sie uskarza.

Gość najpierw załatw sobie...
...cesarkę. To nie takie proste, chyba że w prywatnym szpitalu lub za pieniądze.

Gość echhhhhhhhhhhhhhh
Pochwa jest storzona i do seksu i do rodzenia dzieci. Macierzynstwo wymaga poswiecen. Jak nie jestes w stanie sie poswiecic dziecku po co wogole zachodzilas w ciaze , skoro martwisz sie tylko o siebie i swoje pozycie seksulane. A nie martwisz sie dziura w brzuchu ???? Po ciazy juz nic nie jest takie samo, i nic na to nie poradzisz.

Gość 4 miesiac ciazy
nie no ja i tak rodze w prywatnej klinice wiec to nie problem musze tylko podjac decyzje

to podejmuj, podejmuj. Kieruj się seksem, a nie zdrowiem dziecka. Masz rację, Twoja cipa ważniejsza niż zdrowe dziecko.

ja mam jeszcze czas na dziecko i nie planuje ale juz wiem ze jak bede rodzic to tylko przez cesarke. Nie chce miec problemow z seksem ani skrzywionej psychiki po porodzie naturalnym..

Gość cesarka 1 raz
Jesli masz taka mozliwosc to polecam ale z tego co wiem w Polsce nie mozna jeszcze miec cesarki na zyczenie no chyba ze zaplacisz. Ja rodzilam w niemczech i cesarka byla miom wyborem.Nie bylo zadnych powiklan ,rana bardzo szybko sie zagoila.Lekarz przepisal mi leki przeciwbolowe ktore mialam brac gdyby rana bolala ale nie bylo to potrzebne.Po 7 dniach od porodu polozna juz zdjela mi szwy.Jedynie musialam duzo lezec na brzuchu,ze niby po cesarskim jest to wskazane.Blizna po cieciu tez jest delikatna i niewidoczna praktycznie,bikini ja zakrywa.

Gość so pot
echhhhhhhh mocherze, lec lepiej obiad dzieciom szykowac zamiast siedziec w necie. Przeciez czas nie poswiecony dzieciom, to czas zmarnowany:D Mysle, ze mala blizna ukryta pod majtkami jest mniejszym poswieceniem niz luzniejsza pochwa.

Gość ja miałam cc na życzenie
musisz to sobie załatwić najlepiej w prywatnej klinice, bo w szpitalu nie zawsze lekarz się godzi na cięcie. Tak ogólnie to pamiętaj, że to operacja i chociaż ja dobrze to zniosłam i nie żałuję to u ciebie może być inaczej. Ale cóż bez wzgledu na to czy cc czy poród sn ryzyko istnieje zawsze

so pot co to mocher? pewnie miał być moher? W szkole jeszcze nie było ortografii? A o seksie już było, dziecinko?

Gość 4 miesiac ciazy
ja rodze w centrum medycznym damiana w warszawie wiec tam nie ma problemu lekarz doradzi ale decyzje podejmuje sie samemu. mi tez lekarz mowi, ze blizna po cesarce bedzie minimalna po jakims czasie nie zauwazalna. mowi tez ze gdybym zdecyzdowala sie na porod naturalny moge pozniej zrobic zabieg plstyki pochwy ale to kolejne zamieszanie, kolejna wizyta w szpitalu, za duzo tego

Gość i kolejne pieniądze dla
lekarza

a dlaczego kobieta ma się w pałni poświęcać dla dziecka. Jeśli chce mieć nadal udane zycie sexualne to powinna myśleć także o sobie. Nie każdy uważa ze po porodzie wszystko powinno się zmienić. Niektorzy chca tez taki sam sex jaki był przed ciążą

Gość ja miałam cc na życzenie
ja tam miałam właśnie cc. Polecam naprawdę, suma co prawda duża, ale personel bardzo dobry i absolutnie nie żałuje tych pieniędzy a ile teraz cięcie tam kosztuje?

Nie ma sensu pytać na kafe co lepsze bo towarzystwo tu zebrane generalnie podzielone jest na dwie równe grupy.ja osobiście jestem przeciwniczką cesarki na życzenie z wielu powodów, ale nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać. Musisz sama sobie to dokładnie przemyśleć. Seksem bym się tak nie sugerowała bo bywa naprawdę róznie i po cc i po sn

Gość ...he he he...
sex taki jak przed ciążą kiedy dziecko ryczy

Gość 4 miesiac ciazy
ze wszystkim? wszystko wyniesie okolo 13.000. a ile kosztowalo gdy Ty rodzilas?

Gość O cos nowego
Cesarskie cięcie zmienia DNA dziecka AFP Poniedziałek, 29 czerwca (12:49) Zabieg cesarskiego cięcia może zmienić strukturę DNA dziecka - ogłosili szwedzcy naukowcy z instytutu Karolinska w Sztokholmie. To dlatego dzieci urodzone przez cesarkę częściej zapadają na choroby immunologiczne, takie jak cukrzyca, rak czy astma. Zmianę zaobserwowano w białych ciałkach krwi, pobranych z pępowiny noworodków. Naukowcy odkryli, że białe krwinki mają inną strukturę u dzieci urodzonych przez planowane cesarskie cięcie, niż u tych, które przyszły na świat siłami natury. "Uważamy, że to pionierskie odkrycie" - powiedział dziennikowi "Svenska Dagbladet" profesor Mikael Norman, pediatra i członek zespołu badawczego w Instytucie Karolinska. "Wcześniej dyskutowano jedynie o krótkoterminowym ryzyku zabiegu dla matki i dziecka. Wyniki naszych badań mają całkiem inny kaliber i rzucą nowe światło na dyskusję na temat efektów ubocznych cesarskiego cięcia" - uważa. Według badaczy, odkrycie o wpływie zabiegu na DNA częściowo wyjaśnia fakt, że dzieci urodzone przez cesarkę częściej w późniejszym życiu zapadają na choroby immunologiczne, np. cukrzycę, raka czy astmę, częściej też cierpią na alergie. Czynnik, który powoduje zmiany w kodzie genetycznym, to najprawdopodobniej poziom stresu przy narodzinach. W czasie porodu siłami natury stres nasila się stopniowo i jest wyraźnie ukierunkowany na cel, podczas gdy cesarka to olbrzymi szok i zaskoczenie dla dziecka. Naukowcy sądzą, że DNA zostaje wówczas "przeprogramowane", jednak dokładny mechanizm nie jest jeszcze znany i wymaga dalszych badań. "Chciałbym, aby to odkrycie przyczyniło się do bardziej zróżnicowanego spojrzenia na temat cesarskiego cięcia, którego popularność w zachodnim świecie gwałtownie rośnie. Obecnie uważa się, że to całkowicie nieskomplikowany zabieg" - mówi profesor Norman.

Gość 4 miesiac ciazy
ja sie seksem sugeruje, mam dopiero 24 lata i chcialabym korzystac poki moge, ze tak to ujme:)

Kolezanka mi mowila ,ze w tym damianie nie ma super opieki jak cos z dzieckiem sie dzieje to wywożą na sygnale do najblizszego szpitala.Ale to nie moja sprawa.

Gość a co by było
a ja się boję, ze jak dziecko będzie chorować całkiem stracimy ochotę na sex - wybieram naturalny poród

Gość huihoo
a może zmień po porodzie faceta który będzie miał większego czlonka i luzu nie będzie

Gość jestem w 34 tc
Sama musisz podjac decyzje, bo to bardzo indywidualna sprawa, a tutaj znajdziesz tyle samo zwolenniczek ile przeciwniczek. Ja osobiscie z wlasnej woli w zyciu nie zdecydowalabym sie na cesarke i ciesze sie, ze w kraju, w ktorym mieszkam (w Holandii) nie robi sie ich na zyczenie, wiec nawet nie mam takiego wyboru (choc gdybym sie uparla moglabym rodzic w Niemczech i tam sie poddac). Wizja szerokiej cipki jakos mnie nie przeraza, bo teraz jestem bardzo ciasna, wiec jak bedzie troche szerzej to ani ja ani moj maz sie tym wcale nie zmartwimy :P

Gość a co by było
hahahhahahaha :-) dobre!