Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 miesiac ciazy

chce urodzic przez cesarskie ciecie ale mam watpliwosci

Polecane posty

Gość ja miałam cc na życzenie
ja niewiele mniej zapłaciłam około 10.000zł

Gość 4 miesiac ciazy
moja siostra rodzila w damianie i kilka moich kolezanek tez i wszystkie byly bardzo zadowolone, ja sama jestem do nich zapisana od poczatku ciazy i jestem bardzo bardzo zadowolona wiec o to sie nie martwie. co do zmieniania partnera opcja takiej nie ma jestem mezatka od 4 lat i nie planuje w tej kwestii zadnych zmian:) pozatym dziecko moze chorowac tak samo po cesarce jak i po naturalnym. ja bardzo o siebie dbam w ciazy wiec licze na to, ze dzidzius bedzie zdrowy:)

Gość ritkA sasha margerita
ja radzę przez cesarskie. tym bardziej jak zamierzasz mieć tylko jedno lub dwójkę. no jakbyś chciała więcej potomstwa to mogę odradzać, ale raczej jak jedno to weź cesarskie. ja nie wiem jak można rodzić siłami natury ;/

Gość 4 miesiac ciazy
roznica w cenach w takim razie faktycznie nie jest duza. moja siostra rodzila tam w tamtym roku tez cesarka i placila 12 tys. u mnie to wyniesie troche wiecej bo spedze tam nie 3 a 5 dni i to dlatego

Gość 4 miesiac ciazy
ja chce miec dwojke, jedno w tym roku i drugie za rok:)

Gość ritkA sasha margerita
a co do zmiany DNA to jakieś brednie. urodzono mnie poprzez ciecie i co? nie mam ani raka, ani astmy, zero alergii, niewydolnosci nawet nie odziedziczylam chorob serca ktore byly w rodzinie.

Gość 4 miesiac ciazy
ja tez bylam rodzona przez cesarke i nie mam wiekszych problemow ze zdrowiem:) wiec tu nie ma reguly, ciekawe czy ktos przeprowadzil badania ile dzieci rodzonych naturalnie zapadalo na choroby raka astmy czy alergie

Gość a co by było
ritkA sasha margerita tam jest napisane ze moze zmienić, ale nie musi, tak jak niektóre czynniki środowiskowe mogą wpłynąć na to, ze dostaniesz raka. Ryzyko należy do Ciebie :-) Szkoda, ze nie do dziecka. Poza tym pogadamy o Twoich ewentualnych chorobach za 10 lat !

Gość echhhhhhhhhhhhh
Widze, ze juz podjelas decyzje i czekasz az wszystkie kobietki tu ci jej pogratuluja. Dla mnie bajka o luznej pochwie jest po prostu wyssana z palca. Ja uwazam, ze jak cesarka, to tylko w momencie zagrozenia zycia matki lub dziecka, bo to jest jednak operacja. Oczywiscie zaraz tu sa teksty o moherach itp... Kobieta jest stowrzona do porodu, a w dzisiejszych czasach wiele dziewczyn boi sie bolu, chce miec dziecko ( bo tak pasuje) nie dajac z siebie nic, musza porobic jako inkubator przez 9 miesiecy, potem mozliwie bezbolesnie pozbyc sie \"balastu\"i jak najszybciej wrocic do stanu sprzed ciazy . Porazka. Dla mnie jest to puste jak dmuchana lala.

Gość a co by było
no właśnie ich nie przekonają nawet tony badań...ale teraz jak będą miały chore dziecko (NIKOMU TEGO NIE ŻYCZĘ!!!!!) to zastanowia się, czy jednak czegoś nie było na rzeczy z tymi badaniami....

Gość 4 miesiac ciazy
przepraszam a w imie czego mam cierpiec przy porodzie naturalnym skoro nie musze? przz 9 miesiecy chodze z brzuchem, jest mi niedobrze, przeszlam na specjalna diete zeby maluchowi niczego nie brakowalo, po porodzie bede sie nim opiekowala dniami i nocami wiec sam fakt urodzenia metoda latwiejsza nie jest chyba grzechem? jasne, ze chce po porodzie jak najszybciej wrocic do stanu z przed ciazy, kto by nie chcial?

Gość so pot
No tak, bo na miano prawdziwej matki zasluguje jedynie kobieta, ktora meczyla sie 10-20 godzin w bolach na sali porodowej, jest rozlazla, gruba i kiedy dziecko pojawi sie na swieci, ani jej w glowie seks czy tez chez zadowolenia meza. Oczywiscie taka kobieta nie moze myslec o wlasnych pragnieniach czy przyjemnosciach, bo liczy sie tylko dziecko i jego potrzeby! Nie pasujesz do modelu? Jestes zwykla egoistka zapatrzona w siebie:D

Gość a co by było
Ależ kochana! Ja rodziłam naturalnie bez bólu! I tak urodzę drugie! Dostałam jeden zastrzyk w kręgosłup i cały poród chodziłam, gadałam z mężem. Potem tylko 4 razy stęknęłam i już ! Tyle mogę zrobić dla mojego dziecka!

Gość 4 miesiac ciazy
dziewczyny ludzi choruja na raka i tego typu okropienstwa bez wzgledu na to jak sie urodzili. moja babcia zmarla na raka choc byla rodzona przeciez naturalnie, wielu moich znajomych choruje na inne paskudztwa a tez bylo rodzonych naturalnie. tu nie ma reguly.

Gość so pot
*chec

Gość widia
cesarka na życzenie? zdajesz sobie sprawę,ze to zabieg i jak każdy zabieg niesie ze sobą zagrożenie?Człowiek to ssak a żadne ssaki w naturze nie rodzą przez cesarkę.Jeżeli tuż po porodzie zaczniesz ćwiczyć mięśnie pochwy regularnie i intensywnie i jeżeli fachowo zszyją ci krocze(jeśli będzie taka potrzeba)to róznica będzie niewielka.Jeżeli teraz zrobisz cesarkę to nasętpną będziesz mogła mieć za lat trzy,żaden lekarz nie skusi się na dwie cesarki w przeciągu roku,czy dwóch.Jeżeli jedynym powodem cesarskiego cięcia ma być obawa przed ewentualnba luźną pochwą to po co Ty w ogóle w ciąże zachodziłaś?A wiesz,ze jak piersią będziesz karmiła to potem trzeba zrobić operację podniesienia i ujędrnienia biustu bo on nie będzie wyglądał tak jak przed porodem?

Gość 4 miesiac ciazy
ale to, ze Ty tak dobrze znioslas porod nie znaczy, ze wszytskie kobiety maja takie predyspozycje. ja np mam waska miednice, jestem bardzo drobna i lekarz powiedzial mi, ze jesli dziecko nadal bedzie rozwijalo sie tak slicznie jak teraz porod naturalny moze zajac mi duzo czasu a w zwiazku z waskimi biordami mozna spodziewac sie duzego bolu przy parciach. mnie osobiscie to przeraza i wolalabym sobie tego zaoszczedzic

Gość a co by było
nie - już sama ciąża zmienia biust, nie kłamcie , ze karmienie. Biust w ciąży sie powiększa pod wpływem hormonów i jak ma predyspozycje to oklapnie. Ja mam taki sam po karmieniu, bo już mam takie predyspozycje po mamie (jej tez nie oklapł), moja kolezanka nie karmiła a biust tragedia po ciąży.

Gość so pot
Jeżeli jedynym powodem cesarskiego cięcia ma być obawa przed ewentualnba luźną pochwą to po co Ty w ogóle w ciąże zachodziłaś? Czy twoj mozdzek nie moze pojac, ze mozna chciec miec dziecko i waska pochwe jednoczesnie?

Gość 4 miesiac ciazy
widia wyobraz sobie, ze zaszlam w ciaze bo bardzo pragne dziecka co nie znaczy, ze po porodzie nie chce uprawiac normalnego seksu. i tak wiem, ze piersi obwisna i na ten temat tez juz rozmawialam z lekarzem, ktory stwierdzil, ze po drugim dziecku gdy juz bede pewna, ze nastepnego nie chce mozemy zrobic zabieg podnoszenia piersi.

Gość a co by było
4 miesiąc to Ty masz wskazania, nawet dla dobra dziecka, ale inne kobiety>????

Gość widia
cesarskie cięcie to nie alternatywa to ostateczność,w momencie,gdy nie ma szans na poród naturalny.żal mi niezmiernie kobiet które ciąże traktują jako balast a poród jako wielką krzywdę.

Gość 4 miesiac ciazy
ale ja ciazy nie traktuje jako balast, ciesze sie tym stanem i nie moge sie doczekac kiedy wezme malucha na rece. porod to tez nie krzywda ale skoro mozna tego uniknac to czemu nie

Gość widia
ja po porodzie też uprawiam tzw normalny seks i dwa porody mi w tym nie przeszkodziły i nie jestem ani gruba ani rozlazła ani zniechęcona i nawet piersi mam ładne,choć długo karmiłam.Moją siostra dla własnej wygody miała cesarskie cięcie i po zabiegu okazało się,że nie odzyskała w pełni władzy w lewej nodze-diagnoza:reakcja układu nerwowego na znieczulenie.Do końca życia będzie niesprawna i nigdy nie pojeździ ze swoją córką na rowerze i nigdy nie urodzi drugiego dziecka.

Gość 4 miesiac ciazy
widzisz wskazania mam ale mnie tak naprawde wlasnie najbatdziej przeraza ta luzna pochwa, bo bol bolem, przeraza mnie ogromnie przyznaje ale nie jestem taka miekka, zeby go nie zniesc. ale bardzo bardzo boje sie tych luzow bo teraz jest ideanie jestem super ciasniutka i lekarz sam stwierdzil, ze przy mojej budownie prawdopodobienstwo luzow jest duze.

Gość oleksja11
mialam 2 razy cc i polecam, kazdy podejmuje decyzje za suiebie wiec nie warto sluchac tych co atakuja

Gość ehhhhh
Najprosciej wziac zoo, bez bolu, na drugi dzien jestes na chodzie... Ale ty jestes mega prozna z tymi operacjami .

Gość marylinnn
tak, tak, miej cesarkę, jasne, obyś tylko nie męczyła sie potem tak jak ja. paprząca się rana, dłuugo bolacy brzuch, do tego jeszcze bóle głowy po znieczuleniu. a teraz brzydka blizna. twój wybór, ale pamiętaj, nie każdy świetnie znosi operację i rekonwalescencję po niej. zależy od organizmu. ja powiedziałam: nigdy więcej 🖐️

Gość a co by było
kochana biust chcesz podnosić a plastyki pochwy sie boisz? Jak bedzie jakiś problem to sobie zrobisz plastykę (choć ja w te luzy nie wierzę, bo ich ani ja ani przyjacióółki nie doświadczyłyśmy)

Gość 4 miesiac ciazy
prozna z operacjami? nie wydaje mi sie to proznoscia ale zwykla estetyka. chce po ciazach wygladac tak jak wygladalam przed i jesli nie uda mi sie tego osiagnac poprzez cwiczenia i zabiegi kosmetyczne zastosuje chirurgie plastyczna. co do tego akurat nie mam zadnych watpliwosci bo chce nadal wygladac atrakcyjnie