Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiaca

czy podczas karmienia piersia duzo jadlyscie?

Polecane posty

Gość karmiaca

u mnie lodowka sie nie zamyka, ciagle jestem glodna;-(

Gość karmiaca
dziewczyny tylko ja tak mam?

ja czasem mam takie dni że nie moge się najeść, a czasem nie mogę patrzeć na jedzenie. zawsze jak się okazuje że czegoś absolutnie mi nie wolno to potem mam taki wilczy apetyt.np jak już definitywnie pieczywo odstawiłam to niczym się nie mogłam najeść, jadłam i jadłam i nic...

Gość karmiaca
ja dzisiaj zjadlam 5 kromek chleba tostowego z serem zoltym, 2 male danio waniliowe, 8 ciasteczek lu go, banana, talerz krupnku i 2 kromki chleba z pasztetem, herbate na laktacje i ze 2l wody mineralnej, do wieczora daleko a ja nadal glodna, dodam iz nie zjadlam tego na raz tylko od rana, od godziny 8.

no to faktycznie niezły masz spust :D ja niestety na diecie jestem (alergie małego) więc od 6 zjadłam: 6 krążków wafli ryżowych - 3 z pieczonym schabem i 3 z miodkiem kilka truskawek 3 ciastka 6 biszkoptów zaraz zjem obiad - ryż z kawałeczkiem pieczonego schabu i tartą marchewką ale cdziś mam dzień picia - litr soku jabłkowego, 2 litry wody, 2 półlitrowe herbaty owocowe a dopiero 17!!!

Gość DuoMama
Przy pierwszym dziecku potwornie utyłam w czasie karmienia piersią. Miałam koszmarny wręcz apetyt. Potrafiłam zjeść 5 paczek herbatników dziennie + 3 obiady :-( W ciąży przytyłam zaledwie 7kg a w czasie karmienia piersią przez 6 miesięcy 10kg :-(

Gość karmiaca
ja zawsze bylam szczupla, przy wzroscie 167cm wazylam 50kg, w ciazy przytylam 10 co spadlo w czasie porodu bo po powrocie do domu waga pokazywala 50;-) jednak zostal zflaczaly brzuszek;-( nigdy duzo nie jadlam, teraz przechodze sama siebie jem i jem, moze spodwodowane jest to faktem iz moja coreczka ciagle na piersi wisi, ladnie przybiera wiec pokarm nie jest za chudy... mowie wam masakra, moze to tez jest spowodowane tabletkami anty, od 2 tygodni biore cerazette...

Gość loolaq
jezeli juz karmicie piersia, to powinnyscie jesc to, co modelki..albo po prostu nie karmic, jesli chcecie jesc tak duzo, jak tu napisalyscie..

może być ze od tabletek. a wcześniej tez tak było? ja od porodu już 22 kg schudłam (a przez ciążę 12 przytyłam). ostatniego miesiaca schudlam już tylko pół kilograma więc zaczynam wyhamowywać z tym chudnięciem :) i całe szczęsie bo ważę już tyle ile chciałam :)

hmmm jeśli chce sie karmić to powinno się jeść tyle zeby zaspokoić zapotrzebowanie na witaminy i energię. niestety ja przez alergie malego nie mogę jeść nabiału, wszystkiego tego co ma w sobie soję, cytrusów, ogórków, pomidorów, ryb, i nie wiem czego jeszcze bo pewnych rzeczy aż boje się próbować, jak np kalafior czy brokuły.

Gość karmiaca
wczesniej bralam cilest i nie przybieralam na wadze, teraz tez nic nie przybieram tylko ze jem i jem i ciagle glodna jestem;-( gdybym odzywiala sie jak modelka to bym sily z lozka wstac nie miala;-) agatka a mialas nadwage przed ciaza ze tyle schudlas, bo u szczuplych dziewczyn to raczej nie mozliwe;-)

Gość karmiąca też
Ja jem na okrągło, niestety nie wszystko ( skaza), ale wynagradzam to sobie biszkoptami, chrupkami kukurydzianymi i majonezem:) Jem chyba z 10 razy dziennie i cały czas chudnę ( mam już 3 kg poniżej wagi sprzed ciąży:(, bo synek starszny głodomór i rośnie jak na drożdżach:)

Gość karmiąca też
aaaa, synek ma 3 miesiące

ważyłam sporo - 65 kg przy 168 cm, teraz ważę 55 kg. ale żeby to jakaś nadwaga wielka była to nie powiem :P

Gość karmiaca
no to super ze tyle schudlas;-) ja odchudzac sie nigdy nie musialam;-) no coz moze to obzarstwo przez te tabsy, ale kolejnej ciazy w najblizszym czasie nie planuje;-) wlasnie zajadlam kolejne ciasteczko lu z musli;-)

ja brałam azalię, ale tylko 4 miesiące. nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale od początku nastawiałam się na spiralkę i tabsy były tylko na czas zrobienia cytologii. jak tylko miałam wyniki to od razu spiralę założyłam i już. teraz mam spokój! nie muszę o niczym pamiętać, nic łykać i martwić się o zabezpieczenie :)

Dziewczyny sok jabłkowy z kartonu mozna? bo ja mam takiego smaka, wypiłam 3 razy przez 3 dni po pół szklanki i małemu nic nie było, moge wiecj? chyba wieczorem ugotuje kompot jabłkowy bo tak za mną chodzi ;) i tez jem i jem, chleb z szynką, czy serem zółtym (po białym mały miałkrostki) do tego sałata lodowa, jem dzem truskawkowy co jeszcze moge do kanapek dodac? z obiadami nie mam problemu bo mam wjazd nakrupnik imoge jesc dzien po dniu non stop.

ja sok jabłkowy rozcieńczam pół na pół z woda i normalnie piję. robię tak bo jabym sam piła to za dużo cukru bym zjadała a tak zawsze więcej picia i mniej cukru :) możesz jeść praktycnzie wszystko ale zanim rzucisz się na kilo truskawek sprawdź reakcję - tzn zjedz 1 truskawkę, jak nie bedzie krost, brzusio nie będzie bolał, na następny dzień zjedz 3 truszkawki, jak będzie ok to kolejnego dnia 5 i tak dojdziesz do normalnej racji :) to samo z każdą inną potrawą. ważne jest to zeby zacząć od małej ilości i po malutku ją zwiększać.

Gość karmiaca
ja pije jablkowy i porzeczkowy fortuny bez dodatku cukru, jem jablecznik, herbatniki, ciasteczka zbozowe lu go, danio waniliowe, jablka i banany i to tyle z przyjemnosci;-) gotowane mieso, duzo kasz i ryzu;-) czesto rosol i krupnik;-)

Mała agatka- ja też jestem rocznik 84 a nasze dzieci urodziły się tego samego dnia. a wiesz na co syn ma alergię? ja tez byłam na ścisłej diecie. miód też może silnie uczulać, po truskawkach nic synkowi nie jest? bo tez czesto silnie uczulają.

a i picie z kartonów przy karmieniu piersią - to nienajlepszy pomysł. lepiej już jakieś soki w butelkach, a najlepiej woda. ja też dużo jadłam na poczatku karmiąc piersią. potem bylam na bardzo ścisłej diecie- bez glutenu, bez nabiału, bez cytrusów i bez wielu innych produktów. i wiecznie byłam głodna. teraz jem w miare normalnie. a i musicie uważać na konserwanty w produktach, czytajcie dobrze etykiety

Gość karmiaca
ja jem normalnie sosy pieczeniowe z torebek i nam nie szkodzi, ogolnie pije sporo wody mineralnej i herbatek ziolowych;-) a jakie witaminy bierzecie, ja dalej jak w ciazy feminatal n

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- ja schudłam i wszystkim polecam na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość gość
karmie od miesiaca i nonstop jem!!! jestem caly czas glodna

Gość jmgfghfdd
ja też strasznie dużo jadłem jak karmiłam piersią. ciągle byłam głodna. jak bym miała byc na diecie to wolałabym przejść na mleko modyfikowane. na szczęście zamiast ucltyc,schudlam.

Gość gość
nie wiem czy dam rade schudnac jak siedze caly czas w lodowce

Gość gość
a pozniej --- boze ale ja jestem gruba !!!!! boze mój mąż mnie zdradza !!!! opamietajcie sie z tym żarciem

Gość gość
masz racje, trzeba sie opanowac, nie wiem jak to zrobic bo mnie non stop ssie w zoladku

Gość gość
nie ma takiej opcji ze cie -ssie- nie ma.. poprostu rozwaliłas sobie żołądek no i poniekąd to obrzarstwo