Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmtak siezastanawiam

Z jaka intensywnoscia odczuwacie ruchy dziecka?koniec III trymestru

Polecane posty

Ja odczuwam ruchy od okolo 20 tygodnia. Teraz jestem w 37. Na poczatku byly delikatne, pozniej (ok 28-33 mocniejsze ale nie bolace) a teraz to raczej takie przesuwanie. Brzuch mi na przyklad nie faluje, lokcie ani nozki nie sa wypychane. Na usg wychodzi wszytsko ok. podczas ktg ruchy sa pomimo tego, ze ja ich nie odczuwam w danym momencie0. Co to znaczy? Ze mna cos nie tak?Na przedniej scianie mam lozysko, pewnie ono ogranicza moje odczuwanie, no ale bez przesady. Poza tym moja mala usza sie raczj tak w okreslonych porach(przynajmniej te ruchy ktore ja czuje)

Gość totalnie NIE
moze twoje dziecko bedzie uosobieniem spokoju

ja jestem w 37 tygodniu i mam konkretną jazdę w brzuchu - szczególnie po północy, ale w ciągu dnia również. Ruchy są szybkie, intensywne, dość bolesne. Mały wypycha wszystko co się da.

Gość błękitny kwiatuszek
ruchy czuję od 20 tyg na początku również były słabe teraz jestem w 29tyg i małe nauczyło się kopać mamę po żebrach. jest strasznie ruchliwe zwłaszcza wieczorem i nad ranem. widać dokładnie jak brzuch cały skacze na wszystkie strony nie raz mam dość po takiej pół godzinnej dawce "ćwiczeń" maluszka

Ja mam tak samo jak założycielka tematu w sumie to dopiero teraz pod koniec ciąży czyli 39 tydz czuje że mam dziecko w brzuchu czuje jak się wypycha dupcia nogi rzadko czuje no i jak się kreci wcześniej prawie nic nie czułam albo bardzo mało żadnych fal na brzuchu itp. ale skoro z usg wszystko ok to widać ze po prostu spokojne jest a w nocy to już w ogóle żadnych ruchów nie czuje, teraz pod koniec ciąży przestało mnie to już martwić czekam tylko na rozwiązanie.

łożysko tez na przedniej ścianie i dziecko ma być nie za duze

ja jestem w 38tc i czasem Mala wypycha nozki badz raczki, czasem jeszcze wypchnie pupe, ale to zazwyczaj rano albo pozniejszym popoludniem. Pozniej jest spokoj :)