Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lektorkaaa

Czy robienie błędów ortograficznych źle świadczy o człowieku?

Polecane posty

Gość Lektorkaaa

jak najbardziej jak widzę wypowiedź pełną byków ort. to od razu wydaje mi się, że mam do czynienia z półgłówkiem

Gość myślę że tak
szczególnie jak ma mozille :O

Gość Lektorkaaa
Najbardziej lubię teksty niektórych Kafeterian: sorry za błędy, ale się spieszę :D

Gość maturka4
Błędy ortograficzne świadczą o nieuctwie, o awersji do czytania, czyli o ogólnej płyciźnie umysłowej. Dla mnie to człowiek skreślony; można z nim pogadać (nie porozmawiać) najwyżej o pogodzie, albo o ostatnim meczu bokserskim (walenie w łeb to jego podstawowe zainteresowanie)

tak, to z pośpiechu niektórzy robią literówki pisząć u zamiast ó :)

Gość
Nie za ostro moje Panie!? Jestescie pewne ze wy to alfa i omega z ortografi.A to pozazdroscic chamstwa i tupetu!!

Gość nasza kochana Zofiaro
każdy się myli, my także... ale przynajmniej się staramy :O i nie jest nam obojętna poprawność napisanego tekstu

Gość erhgrehyre
zalezy jakie bledy sa wyrazy, w ktorych byk jest niewybaczalny, a sa takie co ujdą w tlumie

Gość jhbjgjkgkuk
literówki zdarzają się każdemu ja nigdy orłem z ortografii nie byłam, ale właśnie dlatego mam zainstalowaną mozille:)

Gość asdasd
ja np z polaka jestem dobra, pisze dobre wypracowania, staram sie, ale bledy robie...to mnie skresla jako czlowieka???jestem tepa i plytka;/

Gość taka jaaaaa kajaaaa
to przykre ja mam duzy problem z ortografia staram sie pisac poprawnie ale tak juz mam duzo czytalam bylam dobrym uczniem ale ortografia to moja zmora wiem ze to brzydko wyglada staram sie pisac zawsze ze slownikiem ale jak go nie ma jest juz gorzej do tego mam problemy z interpunkcja co widac w mojej wypowiedzi

Gość nie wiem jak wy
ale ja w dysortografię kompletnie nie wierzę. To po prostu czyste nieuctwo. Jak ktoś mi pisze 'wogule' zamiast 'w ogóle' ręce opadają, żyć się odechciewa :D

Gość makabreska
oprocz tego jestes jeszcze leniwa - bo zajrzec do slownika (nawet na net wskoczyc) to nie boli... tez uwielbiam tekst typu: sorry za bledy bo sie spiesze i sorry za bledy bo mam niemiecka klawiature...rozwalila mnie laska tym tekstem...

Gość Rolka papieru
Tak, właśnie najzabawniejsze są wymówki typu "spieszę się" albo "denerwuję się"- ok, w takich przypadkach można zrobić literówkę czy pominąć znaki interpunkcyjne, ale to nie tłumaczy napisania "jurz" albo "wogle" ;) Uważam, że znajomość ortografii świadczy nie tylko o wykształceniu, ale także o tym czy dana osoba jest oczytana.

Gość jhbjgjkgkuk
a mnie rozwala jak się komuś napisze, że byki straszne robi, to zawsze jest odpowiedź w stylu: mam dysortografie i mam na to papiery:)

Gość
O nie prawda ,ja osobiscie przeczytalam tysiace ksiazek a bledy i tak robie ,i co poradzisz!? widocznie taka ze mnie tepa sztuka,a zeby bylo jeszcze smieszniej to ja rzeczywiscie pisze na Niemieckiej klawiaturze,ha ha ale smieszne.Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Gość własnie mądrusie
ja jak mam kogoś w d...e to mi nawet z ta ortografia wychodzi tzn.-jak cie mogę, ale jak się zestresuję to już nić nie wydukam i tym bardziej nie napiszę ....co wy na to ?????????/

Gość własnie mądrusie
i gdzie ta autorka się poniewiera - czekam :p

Gość nie zdziwie sie
z pospiechu to mozna co najwyzej literowke zrobic, a nie byka. przed odkryciem kafeterii nigdy nie spotkalam sie tez z bledami typu "mlodym kobietĄ", a tutaj jest to nagminne

Gość no własnie na przyklad to
"wogle". Od razu widac, ze ktos nie zalapuje, że to od "ogółu" pochodzi. Rozwala mnie tez pisanie "apropo" - jak nie umiesz, to użyj polskiego zwrotu. Nie mówiac o "przyglądam się dziewczynĄ" Wiem, że z kims , kto robi takie błędy, nie będę miała o czym gadać. Natomiast literówki mnie nie ruszają.

Gość so pot
Jak czytam posty mlodego pokolenia(ponizej 20stki), to wlos sie na glowie jezy. Lenie zalatwiaja sobie zaswiadczenia o dysleksji i nauczyciel nie moze obnizyc oceny za wypracowania, nawet jak w co drugim wyrazie jest byk. Najlepsze jest to, ze te polglowki nie wiedza nawet, ze powinni mowic "mam dysortografie" zamiast "dysleksje".

Gość
Lektorkoo,ja tez czekam na twoj kometarz?

Gość własnie mądrusie
nie zdziwie sie powiedz mi kochaniutka - jak to wpłynęło na twoje życie i czy terapia była w tym momencie zbawienna ???

Gość no własnie na przyklad to
hehe , w dodatku piszą, że mają "dyslekCję".

Gość so pot
Zofiara, jakby ci zalezalo na poprawnym pisaniu, to znalazlabys sposob na poprawne pisanie. Trzeba tylko chciec, ale po co jak mozna powiedziec "mam dysleksje":O

Gość so pot
Wyszlo maslo maslane. *to znalazlabys na to sposob

Gość ewri fisz mast słim
i jeszcze żeby mówili dysleksje - dla nich to dyslekCja :O

Gość własnie mądrusie
so pot - bosz - i ty śmiesz komuś co wypomnieć , masło maślane - myślisz ,że to usprawiedliwi twoje niedociągnięcia ortograficzne ????