Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

autoerotyczna

gorączka u dwalatka

Polecane posty

Witam, mój syn to zdrowy i zahartowany chłopak, do tej pory nie chorował. Tej nocy zaczął nagle gorączkować, jest marudny, dużo pije, nie chce jeść. Temperatura co chwilę maleje i spada. Poza tym, mały nie ma żadnych objawów choroby. Tylko ta goraczka. I tu pytanie -co może byc przyczyną wystąpienia nagle gorączki u zdrowego dziecka? Może ząbki mu idą?

wiele chorob sie w ten sposob zaczyna, glownie wirusowych np. trzydniowka, ospa wietrzna... sama goraczka bez innych objawow moze byc przy infekcji drog moczowych; mozliwosci jest duzo

Gość olusieńka
może sie przeziębił,może przegrzał,może ząbki itd jest mnóstwo rozwiązan zagadki;) to ,że niegdy nie chorował nie znaczy,że teraz nie jest chory

moze to być angina a może ząbki a może jeszcze coś innego.....

ja to robie tak ze jak moje dziecko zaczyna goraczkowac bez innych objawow (bez kataru, kaszlu, biegunki, wymiotow) to ogladam jeszcze gardlo czy nie ma czopow czy bialych nalotow, sprawdzam uszy czy niebolesne dotykowo i jesli tam wszystko ok to obserwuje 48 godz, ewentualnie lek przeciwgoraczkowy i dopiero do lekarza

zapomnialam jeszcze: sprawdzam skore czy nie ma zadnych wykwitow, i sluzowki w buzi czy nie ma aft czy innych zmian

u nas teraz ospa sobie krazy, moje dziecko mialo kontakt wiec czekam kiedy sie zacznie wysiew krostek, hmmm...

no własnie to jest najgorsze.. moze ząbki, moze przeziebienie, moze drogi moczowe, moze infekcja sie rozwija.. wszystko MOŻE. Moja córa jeszcze nie ma dwóch latek, ale miała kilka takich akcji, że 2-3 dni gorączkowała i ..... wszystko ucichło zadne inne objawy nie występowaly. Raz jeden jedyny miała trzydniówkę, czasami w tym czasie występowały luźne stolce. Lekarz zawsze ją zbadał, rozkładał ręce i mówił, ze nic innego nie ma, dziecko zdrowe, więc stawia na zęby. I przestalismy chodzic z gorączką do lekarza. Przez te 2-3 dni zbijam gorączkę i jeśli po 3 dniach nadal się utrzymuje a wcześniej nie ma innych objawów to idziemy do lekarza. Najczęściej gorączka sama przechodzi. Jeśli rozwija sie infekcja to na drugi dzień (albo wieczorem) już dochodzą inne objawy.

Zbijacie gorączkę naturalnymi sposobami czy podajecie leki przeciwgorączkowe? Ja wolałabym naturalnie, ale jak juz pisałam- dziecko do tej pory zdrowe jak ryba, więc nie mam doświadczenia w leczeniu domowymi sposobami.

zbijam gorączkę od 38.5 st. Nizszą mała dobrze znosi. Wcześniej podawałam czopki - nurofen, ale od jakiegoś czasu po podaniu czopka nastepuje wypróżnienie i nie wiadomo czy coś się wchłoneło... Nauczyla sie pić syropy (wcześniej nic doustanie nie byłlo mozliwosci podać - pluła, wymiotowała), więc podaję Nurofen 2.5 ml - zbija gorączkę na ok. 6-8 godzin.