Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

ile czasu przed porodem przygotowałyście łóżeczko?

Polecane posty

Gość ja dopiero po porodzie
znaczy maz pojechal i kupil. Ale jak juz sie urodzilo ;)

Ja nie palnuję przygotowywać przed porodem. Mąż skręci, jak już się mały urodzi. Przecież sama go i tak nie złożę, to po co ma miejsce zajmować.

mój mąz dużo pracuje i tak sie zastanawiam czy będzie miał czas szybko po porodzie złożyć, wyposażyć itd.. wiec zastanawiam się

kupiliśmy większosć wyprawki w jednym klepie, magazyn był pojemny, więc daliśmy zaliczke i wszystko na nas czekało. Odebralismy na ok. miesiąc przed porodem, ale lóżeczko skreciliśmy z tydzień, moze dwa przed zaplanowanym terminem.

u nas teoretycznie 7 tyg pzred planowanym porodem a faktycznie 2 tyg bo maly urodzil sie 5 tyg wczesniej, radze postawic wczesniej bo nigdy nei wiadomo kiedy sie urodzi a druga sprawa to zapach drewna przez pierwsze dni jets bardzo intensywny i chocby dlatego warto zeby sie wywietrzylo z nowosci lozeczko :)

Gość xyzabc
Dokladnie- jesli lozeczko nowe to lepiej, zeby sie powietrzylo zanim maluszek w nim sie pojawi :)

O tym nie pomyślałam, bo my mamy używane :) I już sobie leży w domu, tyle że nie złożone. Myślałam, że chodzi o to, kiedy je ustawić na docelowym miejscu. A zapach drewna można wywietrzyć wcale nie składająć łżóeczka. W częściach zajmuje mniej miejsca, bo można je ułożyć gdziekolwiek.

Gość 2 dni przed porodem

Gość powiem ci
my złożyliśmy pod koniec 7 mesiaca i tak tez zalozylam posciel ozniej ja jeszcze upralam przed porodem...... ja nie wierze w zadne zabaobony wiec cala wyprawke tez powoli zaczelismy kompletowac jak sknczylam 3 miesiac ciazy

a ja miałam ciąze zagrożoną (teraz juz 40tc) wiec wszystko szybciej kupiliśmy, a kołysa juz miesiąc stoi w pokoju :) a od 2 tyg. umyta i ofoliowana tak że mąż tylko folie zrzuci i gotowe :D

Gość hmm..............
moje już stoi(jestem w 11 tygodnu) po starszym dziecku:) tzn starsze jeszcze w nim spi,trzeba tylko dla niego dokupić nowe łóżeczko. :)

Gość marylinnm
mąż składał łózeczko jak synek już się urodził, tuż przed naszym powrotem ze szpitala.

Gość jestem w 34 tc
Moj synek juz ma gotowy pokoik, takze lozeczko i cala reszta stoi. Za dwa tygodnie (bo jeszcze tyle pracuje) zamierzam mu wszystko poprac (ubranka, posciel itd.) i poprasowac, a nastepnie poscielic lozeczko, zeby wszystko juz mialo rece i nogi :) jalubie miec wszystko przygotowane wczesniej, bo jestem bardzo niecierpliwa i nie znosze czekac :)

ja cały pokoik dla dziecka przygotowałam około miesiąc temu (termin mam na 23 lipca). Łóżeczko mąż złożył jakiś tydzień temu, po tym jak lekarz stwierdził, że mogę urodzić w każdej chwili.

ja też w zabobony nie wierzę i łóżeczko już czeka od dwóch tygodni :-) a do porodu jeszcze z 10 dni...

A to jest jakiś zabobon, że łóżeczka nie można wcześniej złożyć??

ja łóżeczko mam używane. mąż kupił po porodzie. ale złożyliśmy jakiś miesiac po porodzie, bo na początku mały spał z nami. ja mialam nogę w gipsie i było niemożliwe abym sama miała w nocy wstać, wziać malego na ręce i zanieść do łóżka na karmienie. o siedzeniu z nim tez nie było mowy, bo byłam zbyt pocięta i dopiero po 3 tyg usiadłam na tyłku. pierwszy raz nosiłam go jakieś 1,5 mies po porodzie. ale jakby wszystko było ok to maż miał złożyć łóżeczko zaraz po naszym przyjeździe do domu :)

Gość aaaaaa u mnie
u mnie też łóżeczko juz od 3 tyg stoi tozłoone, posciel poprana i załozona(wszystko jednaj folią zakryte, żeby mucha żadna przypadkiem nie napaskudziła :P) aha za 3 tyg mam termin

Gość ekosta
Ja wózek miałam kupiony juz w 5 miesiącu ciąży. Łóżeczko około 6 miesiąca ale dopiero Mąż je złożył, ubrał pościel, nałożył przewijak itd jak miałyśmy wychodzić. Wcześniej tego nie robiliśmy bo stwierdziłam,ze nie ma sensu sobie wcześniej. Po co ma stać i się kurzyć i zajmować miejsce jeśli stałoby puste :P

Gość ekosta
*nie ma sensu sobie wcześniej zagracać.

Ja łózeczko już mam rozstawione a zaczynam dopiero 7 miesiąc ciąży. Pośćiel też już zamówiona, mam osobny pokoik dla dziecka, więc nie ma molwy o zagracaniu. Ps. Łózeczko się wietrzy przy otwartym oknie, bo wstrętnie śmierdzi.

Gość ....................89
A ja myślałam że późno kupiłam łóżeczko i całe wyposażenie:) Termin mam na 10 lipca, a łóżeczko ubrane w posciel i baldachim stoi już hmm z dwa miesiące jak nie trzy..Jakoś tak miło mi się na nie patrzyło przez ten czas Wczoraj wyprałam pościel, ubrałam i wszystko gotowe czeka już na Synka:)

Gość jestem w 34 tc
Ekosta - to zalezy ile masz miejsca. My mamy spory dom, wiec nie uwazam przygotowania pokoiku za zagracanie, bo do pokoiku juz gotowego pokoiku synka drzwi sa caly czas zamkniete i nawet nikt nie zauwaza, ze tam jest :) Poza tym dziewczyny, sorki, ale smieszy mnie ile jeszcze z was wierzy w zabobony typu nie robienie pokoiku przed urodzeniem, nieskladanie lozka, jakies czerwone kokardki i inne takie...No dajcie spokoj z tym :D

Gość Dołóz do tego
nie kupowanie wózka itp,itd :) A potem dziecko rodzi się a biedne mamuski nie maja nic przygotowanego :)

Gość ....................89
Z tymi zabobonami to rzeczywiście śmieszne... Nie mam zamiaru przypinać jakiś czerwonych kokardek do wózka Nie wiem co to w ogóle za wymysł i jaki to ma związek z Dzidzią

Gość rena23
ja również miałam ciążę zagrożoną , więc u mnie łóżeczko stoi od połowy 8 miesiąca, ładnie się wywietrzyło, podobnie z wózkiem, ubranka i pościel mam już dawno wyprane i wyprasowane, padłabym chyba gdybym miała robić to teraz w takie upały

o co chodzi z tymi kokardkami??? o tym , że niby nie można niczego wcześniej kupować słyszałam ale o kokardkach??? mają magiczną moc ;-)

Gość pysiolaaa
Kiedyś przywiązywało sie dziecku czerwoną wstążke żeby ktoś go nie urzekł.. Kobiety bardzo w to wierzyły, że jeśli ktoś urzeknie im dziecko to będzie ono często chore i brzydkie...

w 34 tygodniu kupilismy lozeczko i tego samego dnia go zlozylismy, posciel zalozylam tydzien temu - obecnie jestem w 38 tygodniu. Jezeli o wozek chodzi, kupilismy wczesnie bo jakos jak bylam w 20 tygodniu, wczoraj go poskladalam do kupy i sobie stoi ;)