Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dilemattos

jak ubrac noworodka w upalny dzien,taki jak dzis?

Polecane posty

Gość dilemattos

bo oczywiscie babcie "radza",ze w podwojny długi rekawek (?) bo u mamusi w brzuszku ciepło miał!!!!!!!!!!nie bede z tym dzwonic do lekarza,ale moze bardziej doswiadczone mamy powiedzą-2tyg.dziecko moze chyba w jednej warstwie ubranek jezdzic w wozeczku?

Gość jhytrjkliuy
body ,albo rampersik z krótkim rękawkiem w razie potrzeby nakryj pieluszka takiemu maluszkowi tak samo ciepło jak Tobie

Gość dilemattos
dzięki-własnie ogłupia mnie ta pogoda- zaduch okropny,ale jak powieje chłodny wiatr to się boję,ze zgrzane dziecko się zaprawi.

Babcie sa stare i juz nie pamietaja wiec glupoty gadają... Jak jest tak parno i duszno to bodziki wystarcza... albo pajacyk jakis cienszy. Ja mam 3 miesiecznego synka i tez czasami nie wiem w co mam go ubrac... Intuicyjnie raczej to sie u mnie dzieje... Ale dzis, np ma tylko krotki rekawek. Mial koszuleczke i spodenki pozniej go wykapałam i ma same bodziaki na krotki i skarpetki... i czapki dzis tez nie mial... Ale w razie W wziełam do wózka;]

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ja mam 3 tyg. dziecko, ma body z krotkim rekawem, cienka pieluszka do przykrycia na spacer, gondola bez budki i kapy

Gość a ja przed chwila ze spaceru
wrocilam. mala lezala w wozeczku, parasolka nad nia. I tylko pieluche miala. Zadnych dodatkowych ciuchow nie zakladalam ;) przeciez cieplo jest. A w razie jakby powialo, to kocyk wzielam flanelowy, cienki. Ale nie byl potrzebny ;)

Gość zgadzam sie z wypowiedziami
podobno przegrzanie dziecka jest okropne.Ja zakladam body z krótkim rekawkiem.Zadnych czapeczek na uszy.Słucham lekarza a nie mamusi.Dzieciak i tak mi sie spocil.

Nie wierz w gadanie,że dziecko musi mieć jedna warstwę ubrań więcej niż my sami,głupota.Ja ciagle słyszę,że za cieńko ubieram,ale mam to głęboko.Mój pediatra zawsze powtarza,że lepiej żeby było ubrane troche za lekko niż za ciepło.