Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska89

zaplodnienie a temperatura w pochwie

Polecane posty

Gość kaska89

czesc dziewczyny. mam nadzieje ze wy udzielicie mi konkretnej odpowiedzi. jestescie bardziej doswiadczone ode mnie i mam nadzieje ze udzielicie mi odpowiedzi. a wiec chodzi mi o temperature w pochwie we wczesnej ciazy, tzn. chodzi mi o to ze jerstem 11 dniu po stosunku, w tym czasie wystapila prawdopodobnie owulacja. temp. w pochwie wynosiu 37,7. za 7 dni powinna wystapic@. jak myslicie , jaka jest szansa zeby doszlo do zaplodnienia????????

Gość kaska89
??????

przed @ zawsze jest podwyzszona temeratura. jak temperatura za 7 dni bedzie dalej wysoka to moze wiadczyc o ciazy. a ilo dniowe masz cykle??

Gość kaska89
27 dni, tak 8 powinna wystapić @, jak myslicie czy mam jakies szanse ze zostane mamą czy raczej znikome,, ?poza tym odczuwam bol prawego jajnika i bole sutkow

Gość kaska89
??

owulacja niby powina byc 13 dnia cyklu a z tego co piszesz wynika ze wspolzylas w 9 dniu cyklu wiec wydaje mi sie ze sa nie wielkie szanse ale to tylko z takiego obliczania. pamietaj ze owulacje moglas miec w innym dniu i moglo dojsc do zaplodnienia. najlepiej za jakies 5 dni najwczesniej zrob test i bedziesz wiedziala

Gość kaska89
abcd , owulacje prawdopodobnie mialam 10 dnia cylku, tak tez wykazal test owulacyjny, w tym dniu wspolzylam

Gość kaska89
pomylilo mi sie wczesnie j , 10 dni po stosunku a nie 11

to jezeli mialas wtedy owulacje to moglo dojsc do zaplodnienia. z gory radze ci nie nastawiac sie za pierwszym razem ze sie udalo. wiem to z doswiadczenia.

Gość kaska89
tylko ze u mnie to nie pierwszy raz, w sumie staramy sie juz od grudnia, czyli pol roku jak nic, a ty ile sie staralas????? udalo sie w koncu?????? za ktorym razem?????

za 3 razem. z tym ze my zaczynalismy sie starac 2 dni przed owulacja i dzien po.

Gość kaska89
aha to gratuluje:) ja zrobilam sobie test owulacyjny w 9 dniu cyklu nop i wyszedl pozytywnie , a do stosunku doszlo w 10 dniu cyklu wiec prawdopodobnie wtedy byla owulacja, jak myslisz mam jakies szanse?

a ty robisz tylko 1 test owulacyjny?? przeciez zeby stwierdzic owulacje to przynajmniej 4 dni trzeba robic a nawet i wiecej. 1 test nie da ci odpowiedzi bo nie masz porownania w kolorach tej kreski

Gość kaska89
ni nie nie, zaczelam robic od 17 czerwca- wyszlo negatywny 18 czerwca -wyszlo negatywny 19 czerwca- wyszlo negatywny 20 czerwca -wyszlo pozytywny 21czerwca- zrobilam dla sprawdzenia i wyszlo znowu negatywny, tego tez dnia tak jak pisalam doszlo do stosunku

Gość kaska89
chyba dobrze zrobilam co???????? no i z tego co wiem to od pozytywnego testu owulacyjnego jest 36 godzin na wystapienie owulacji

Gość kaska89
jak mys;lisz moge miec jakies sanse?????jak ty bys byla w mojej sytuacji to jakbys myslala

Gość kaska89
??/////////////////////

to owulacje mialas 20 czerwca skoro 21 byl juz negatywny. pamietaj ze jajeczko zyje tylko pare godzin czyli mniej niz dobe. jakies szanse masz ale wieksze by byly 20

Gość kaska89
ale z tego co wiem , to od skoku lh jest 36 h na wystapienie owulacji, a robilas kieys test owu

Gość kaska89
Test owulacyjny wykrywa pik LH (hormonu luteizującego) w moczu. LH jest zawsze obecny w moczu, ale wzrost jego poziomu w środku cyklu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajnika w ciągu 24-36 godzin. Proces ten nazywany jest fazą owulacyjną, zaś moment uwolnienia komórki owulacją. Czułość testu to 25 mIU/Ml. Najbardziej płodny okres u kobiety trwa od czasu pozytywnego testu owulacyjnego do 36 godzin po. Współżycie w tym okresie daje największe szanse na poczęcie Wyniki testu pokrywają się w 99.9% z USG.

tak robilam ale skoro robilas test nastepnego dnia to wtedy tez powiniec byc pozytywny bo sama piszesz ze 36 h a nastepnego dnia mialas negatywny to znaczy ze 20 byla owulacja.

Gość kaska89
POZYTYWNY Jest skok LH – Pojawiają się dwie kreski kontrolna i testowa. Kreska testowa jest taka sama jak kontrolna lub ciemniejsza (czasami różnica jest bardzo niewielka w nasyceniu, np. kreska testowa jest leciutko jaśniejsza od kontrolnej wtedy również przyjmujemy, że wynik testu jest pozytywny). Zaczęła się faza owulacyjna, nie trzeba wykonywać więcej testów. Należy rozpocząć starania po upłynięciu 12 godzin. Owulacja nastąpi za około 24-36 godzin. Za około 12-20 godzin powinien pojawić się śluz płodny przejrzysty i rozciągliwy.

Gość kaska89
a tobie nastepnego dnia sie pojawiala? to jezeli 20 mialabym owulacje , to 19 juz dwie kreski powinny sie pokazac,

Gość kaska89
sama niewiem co juz mam myslec

Gość toni24
witaj kaska,pisalas w innym temacie ze masz bole brzucha od owulacji,sa one silne czy takie znosne? tak sie wlasnie sma zastnawiam czy to moze byc zwiazane z ciaza?

Gość kaska89
no witam , wiesz one u mnie wystepowaly od kilku dni, dalo rade z nimi wytrzymac, nie byly takie mocne ale caly czas je odczuwalam, tez niewiem od czego one byly, teraz dokucza mi co jakis czas prawy jajnuk i mam obolale sutki

Gość toni24
ja do 16 dnia cyklu tez odczuwalam takie wlasnie delikatne bole niby miesiaczkowe ale jednak inne, to trwalo tak z 2 dni,potem zaczel mnie kloc jajnik i czasami b podbrzuszu,czasami jakies dziwne skorcze,napiecie w brzuchu i bol plecow, terz jestem w 28 dniu cyklu i czekam na miesiaczke a razej na jej brak. jeszcze jedno zaraz po owulacji tak chyba z 3 dni bolaly mnie sutki a tydzien przed miesiaczka okropny bol piersi no i brzucha oczywiscie, kiedy masz termin na miesiaczke? tez czekasz na 2 kreseczki?

Gość toni24
pomylilam sie mialo byc od 16 dnia cyklu mnie tez wlasnie pobolewa jajnik,powinnam juz dostac @

Gość zajaffffka
dziewczyny a jakie testy owulacyjne polecacie prosze o odpowiedz

Gość toni24
zajfffka zabardzo ci nie pomoge bo nie uzywam testow owulacyjnych i nie znam sie na nich,moze znajdzie sie ktos kto bedzie mogl odpowiedziec na twoje pytanie,pozdrawiam