Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze sie na czarnym

Jestem uzależniona od kafeterii

Polecane posty

Gość wstydze sie na czarnym

mam znany na kafe nick od kilku lat mam rodzine, ktora czuje ze zaniedbuje wciaz siedze na forum, odchodze od komputera najwyzej na godzine nie moge przestac pisac na kafeterii, to silniejsze ode mnie

Gość likto
lusia,ike,?

Gość kooobra
brzydulka? bo mamani juz DAWNO ZNIKNELA:(

Gość mafioso
TO IKE NAPEWNO..

Gość makupiczu
No tak ,a moze i nie... trudno powiedziec..

Gość Gderający tetryk
Depeche15 jeszce pracy nie znalazla? A co ty potrafisz robic w ogole?

nierozumiem jak mozna uzależnic się od cafe? ja dziś wlazłam po kilku miesiącach nie pobytu tutaj i nawet nie chce mi się tego wszystkiego tu czytać..

ja mam 20. w takim wieku sie raczej nie pracuje,tylko do szkoły chodzi,chodziłas do szkoly wogole?

to nie jest takie latwe , mialam ostatnio burzliwy okres w zyciu i poza tym nie mam za bardzo kontaktow. umiem robic wiele rzeczy, nie przeszkadza mi zeby zmywac naczynia albo sprzatac czyis dom, ja po porstu potrzebuje pracy. chodzilam do szkoly, kontunuuje nauke - w przyszlym roku bede sie duzo uczyc wiec na pewno nie bedzie czasu na Kafe :P ale poki co mam do dyspozycji 24/7 czasu wolnego

Gość Gderający tetryk
Nie zartuj, i ty nie mozesz pracy znalezc? Jezeli mozesz robic wszytko i to jeszcze w sezonie? Ale zalezy co to znaczy wszsytko. Moze picking, tego nikt nie chce robic przeciezw UK, sami sezonowi pracownicy, raczej nie powinnas miec problemu z taka praca. To samo spratanie domu. Czy ty sie w ogole orientujesz w czyms takim jak JOB CENTER?

depeche ja widziałam ty jestes piekna dziewczyna,to co ty robisz w uk? z rodzicami tu jestes? teraz powinnas poswiecic czas na nauke. a masz chlopaka?

tak mniej wiecej. rozmawiam z nauczycielka , ona sie duzo orientuje i jest jedyna osoba ktorej moge tak serio zaufac. no wiec.. nie siedze z zalozynimi rekami robiac nic.

Gość Gderający tetryk
Depeche15 poki co to siedzisz na kafe, a narzekasz ze na nic ci enie stac. Jezeli faktycznie jestes zdeterminowana, w co wierze, choiciaz w twoim wieku dziewczyna jeszcze to raczej woli wydawac kase. No ale zycie uklada sie roznie. Na stronach tych JOBCENTERE itp. masz wyszukiwarki systematycznie aktuaizowane gdzie mozesz sobie o kreslic rodzaj pracy, miejsce. To samo jest w punktach na miescie, tam masz mszyny lub mozesz pogadac z asystentem ktory ci doradzi. I wszssytko jest legalnie. Nie rozumiem troche w czym masz problem. W Polsce to tak bo tutaj to brak standardow ale w UK to jest latwe proste i przyjemne, jezeli znasz jezyk oczywicsie.

mieszkam z mama i bracmi, mama jest chora wiec czasem musze posiedziec z nia w domu, nie chce jej samej zostawiac. chlopakow to ja mialam i na razie mi sie przejadlo hehe ucze sie bardzo dobrze - same A i B ( jedno C z matematyki) chociaz tak naprawde wcale sie nie ucze. ale czuje ze sie bardzo mrnuje intelektualnie i doprowadza mnie to do szalu. wiec chwytam sie czego mozna zeby sobie zapelnic czas.. ale to i tak za malo... a w uk jestem bo mama miala rzekomo superoferte pracy ale po jej chorobie wszystko zaprzepascila eh, skoncze juz nie bede przynudzac. :) ogolnie cel jest taki zeby sie oduzaleznic od internetu hehe

Gość Gderający tetryk
Rozumiem ze tata zrobil swoje i poszedl w sina dal, a mama zatyrala sie az zavhorowala ciezko. A bracia? Ile maja lat? Tez wymagaja opieki?

Gość Gderający tetryk
Jak to sie nie orientujesz? np. http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html Umiesz angielski chyba, uczysz sie w angielskiej szkole czy polskiej? Jak masz jezyk, a z tego co czytam to glupia nie jestes to mysle ze powinnas sobie pracce znalezc w ciagu tygodnia, a jak nie bedzie ci odpowiadac to mozesz w miedzyczasie szukac lepszej.

eh no i sprawa taka ze wszedzie chca kogos z doswiadczeniem. dzwonilam do 3 miejsc, wszedzie to samo. skad mam miec jakiekolwiek doswiadczenie w wieku lat 16?

Gość Gderający tetryk
A czemu siedzissz caly czas na KAfe? Moze bys cos ugotowala do jedzenia. Co wy tam w ogole jecie, gumowy chleb za 20p i do tego Pate?

Gość Gderający tetryk
Depeche15 no tak do pilnowania dzieci, albo sprzatania domu pewnie chca z doswiadczeniem, ale nie zniechecaj sie! Gdybys miala referencje od nauczycielki to mysle ze nie byoby problemu, mozesz sobie zalatwic? PRzy rozmowie powiedz ze masz 16 lat i ze masz referencje. Raczej powinno pomoc, predzej czy pozniej.

depeche15 zglos sie do connexions w swoim rejonie - to biuro dla mlodziezy w wieku 16- 19 lat. Pomoga Ci znalezc kurs,college lub prace. Dopoki nie skonczysz 19 lat wybierasz jaki chcesz college i nie musisz placic za nauke. Wykorzystaj to :classic_cool: