Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość toni24

bole brzucha po owulacji,ciaza?

Polecane posty

Gość Bajkaaaa
Liliak jeśli faktycznie to nie twój szczęśliwy cykl to oby @ przyszła jak najwcześniej :-) powiem wam że w sumie teraz będę miała ciężkie dni w pracy o może to lepiej no przestanę myśleć chociaż na chwilę o ciąży hehehe :-) dziewczyny cieszę się że znalazłam to forum no chociaż wam mogę się do wszystkiego przyznać :-)

Gość jagodka_a
Bajkaaa pisz ile chcesz to pomaga w pewnym sensie. Ja tez jak starałam sie o dzidziusia to pisałam dużo na forum i jakos wtedy lepiej sie czułam. Wszystkie pragniemy tego samego. Zobaczysz że zaraz bedziesz w ciąży i reszta naszych forumowiczek też . Trzymam za was kciuki

Gość Bajkaaaa
Ja wiem że znajdę wtedy jak przestanie mi zależeć czyli za ładnych kilka miesięcy :-) ja powiem wam chyba że nawet lubię na coś czekać :-) a dziś się naczytalam o tym kiedy test powinien być wiarygodny i od razu zaczęłam mieć objawy hehe ale to głupie prawda?:-) wystarczy pomyśleć że jest jeszcze szansa a umysł już płata figle :-) ja nawet nie mówię mężowi o tym że robiłam test bo po co głośno mówić o tym jakim się jest głupim :-)

Gość jagodka_a
Bajkaaa co ty mowisz ze głupia jestes... przestan tak o sobie myslec.... ja tez robilsm test co kazdy cykl.... to jest normalne. Moze jeszcze u ciebie jest szansa w tym cyklu @ nie masz puki nie dostaniesz to mozna mniec nadzieje.

Gość _madia_
Hej dziewczyny, u mnie chyba @ przyszła tzn jeszcze nie w pełni tylko jakieś brudzenie ale coś się ruszyło i nawet uważam to za dobry znak i niech już się rozkręca i kończy i działamy na nowo :) Następny cykl będzie nasz! :) Również cieszę się, że znalazłam to forum i wreszcie moge się wygadać o moich problemach, to naprawde bardzo duzo :)

Gość Bajkaaaa
Nie chodzi o test co cykl ale o test robiony na 4-6 dni przed planowana @ chyba nie jest dobrym pomysłem ale co ja poradzę na to że niewytrzymuje :-) no nic mam nadzieję że ten dziś szybko zleci bo nie będzie to łatwy dzień dla mnie, przynajmniej środy życzę wszystkim :-)

Gość Bajkaaaa
_madia_ i co tam się okazało że przyszła @ czy to tylko płomienie? :-)

Gość gość
Gosc1: Bajkaaa na pocieszenie powiem jaka ja jestem glupia przyszla mi @ ale dziwnie krotka tylko 2,5 dnia i w glowie ciagle mysli o ciazy przez to, wczoraj kupilam dwa testy juz zapas na koncowke cyklu;) i w nocy snilo mi sie znow ze robie test i sa dwie piekne kreseczki tak wiec z rana otworzylam tescik i zrobilam oczywiscie piekna ale tylko jedna kreseczka ehhh przynajmniej rozwialam calkowicie mysli o poprzednim cyklu i teraz czekam na owulke;) heh

Gość Bajkaaaa
No wiesz chęć bycia w ciąży jest w nas tak duża że robimy śmieszne czasami rzeczy :-) ja np zmagam się dziś z zgaga i z tym że co jakiś czas mi słabo i wytlumaczcie mi dlaczego tak się dzieje przed okresem? Ja bardzo rzadko mam zgage a tu proszę akurat teraz co bym nie przestała myśleć

No właśnie nie :( Miałam tylko śluz z nitkami krwi widoczny tylko na papierze, a teraz już nawet tego nie ma, no i brzuch zaczął mnie delikatnie boleć ale tak już mam 2 raz w tym cyklu :) Już myślałam, że będę dziś mogła umowić sie na usg w 12 dc a tu nic, nigdy bym nie pomyślała, że będzie mnie wkurzało to, że @ nie ma :) Miałam nadzieje, że @ przyjdzie i wreszcie mi ulży bo nie dość, że mam duże cycuchy to są jeszcze wieksze i bolą niemiłosiernie już ze 3 tygodnie. Dodatkowo chyba po tej luteinie mam podwyższoną temp od tygodnia, rano 37,15 a przed chwilą 37,49, moj organizm kompletnie zgłupiał

Gość Bajkaaaa
_madia_ a który ty masz dzień cyklu? No mnie tu wydaje się że @ u ciebie nie przyjdzie :-)

Jest to moj 52 dc... Taki śluz z nitkami miałam już w 29 i 30 dc ale trwało to połtora dnia. Od 39 dc przez 5 dni brałam luteinę 2x2 na wywołanie, ponieważ po wynikach progesteronu moja gin stwierdziła, że owu znowu nie było, dziś już mija 9 dzień jak jej nie biorę. Mimo, że progesteron wyszedł mi za niski i tak łudziłam się, że owu może jednak była, ponieważ nie wiem czy zrobiłam go w dobrym dniu, ponieważ tamta @ zaczynała się skąpym krwawieniem a po 4 dniach się rozkręciła i nie wiedziałam od którego dnia liczyć...ale teraz wiem, że @ prędzej czy później w końcu przyjdzie, w sobotę robiłam test i oczywiście była 1 kreska :(

Gość Bajkaaaa
_madia_ no to ci współczuję ja mam nadzieję że mi się nie spóźni @ bo już mam obliczone kiedy iść do gin na monitoring a tak to się przesunie wszystko, ale dobrze ze jutro wolne bo będę mogła odpocząć przed ciężkimi dniami patrzenia vzy @ już jest :-)

Gość gość
Godc1: Kochane napiszcie cos wiecej o tych ziolkach inofoliku czy inocostam:) lekarz wam zalecil czy mozna to brac od tak poprostu?? I jak maja dzialac tylko na wyregulowanie okresu czy jak to jest?? W necie cos czytalam ale dalej nie wiem dokladnie...

Inofem i inofolic mają ten sam skład czyli 0,2 mg kwasu foliowego i 2g mio-inozytoluistotną różnicą jak wcześniej pisałam jest cena :) Z tego co mówiła moja gin i wyczytałam na wszystkich możliwych forach :) reguluje on hormony i wspomaga owulację, zresztą na ulotce jest napisane, że mio inozytol odgrywa istotną rolę w dojrzewaniu komórek jajowych w jajnikach. Mi moja gin kazała pić 1 saszetkę dziennie + 1 tab kwasu foliowego, na forach dziewczyny pisały, że biorą 2 dziennie ale dużo z nich ma PCOS a inne tak poprostu piły taką dawkę, ostatnio pytałam gin czy dalej po 1 pić czy zwiekszyć i powiedziała, że 1 w zupełności wystarczy. Inofem to suplement więć myślę, że nikomu nie zaszkodzi.

Gość Bajkaaaa
Mnie też nie stwierdzono pcos czy jak to się pisze :-) a mam brać inofolik moja gin powiedziała że inofolik raczej nie leczy ale pomaga w jakimś stopniu zajść w ciąże i kazała to brać albo inofem i jakby nie było w aptece to żeby zamówić więc coś jest na rzeczy ze to nie zwykły kwas foliowy :-) u mnie dziś 27dc i jak narazie wszystkie ewentualne objawy ustaly więc pewnie w sobotę zobaczę moja nieoczekiwana @ kurcze jak ja nienawidzę czekać :-) hehe

Gość gość
Gosc1: dzieki za odp to moze i ja bym sprobowala... kupilam teraz kwas foliowy w innej aptece wczesniej kupowalam za niecale 4zl a w innej aptece dala mi taki za prawie 20zl roznica wielka ale niby duzo lepszy nie wiem, nie znam sie na lekach dla mnie kwas to kwas;) ja sie szykuje do owulki jeszcze jakies 1,5 tyg a potem znowu stres i nerwy;) bajkaa masz jescze szanse trzymam kciuki:)

Gość Bajkaaaa
A no właśnie coś w tym jest że moja gin kazała brać ten inofolik tylko że zapłaciłam za niego 120 zł za 60 saszetek więc jest mega duża różnica od zwykłego foliku no zobaczymy ja naprawdę bardzo bym chciała być tym przypadkiem że najpierw test negatywny a potem pozytywny ale raczej będę klasycznym przypadkiem że pierwszy test odrazu pokaże no ale to nie ten cykl moje drogie :-)

Gość Bajkaaaa
Ehh jednak wolny dzień to nie dobry dzień... Przeczytałam już cały internet:-) nawet wymyśliłam sobie że mam więcej żyłek na biuście i ponad nim:-) wiec latam co jakiś czas do łazienki się oglądać i jak je mam raz nie heheh :-) nawet zapytałam się męża czy myśli że dostanę okres to powiedział że nie że jestem w ciąży :-) hehe żarty się go trzymają:-) co chwile mam wrażenie że @ przyszła a tu sucho:-) normalnie zwariuje zaraz trzeba mamę odwiedzić może rodzina też przyjedzie to minie kilka godzin bez myślenia non stop o jednym:-) wiem napiszecie mi żebym tyle nie myślała o tym ale co ja zrobię że już taka jestem a tu przynajmniej mogę opisać o moich wymyslach :-) nawet zastanawiałam się czy nie zacząć pisać jakiegoś bloga o moich problemach :-) p.s. Co do dzisiejszej pogody to mega jestem zadowolona ze jest zimno bo strasznie duszno mi i wolę taki chłodny wiatr :-)

Gość zukejka
Przytulas witaj w klubi3 minusowego RH...jak by Ci krew była potrzebna...służę pomocą bo ja też ARh- Starsza córka ma też Arh- Młodsza córka 0rh- Także mimo że za każdym razem była mozliwowc na Rh+ obie mają Rh- To z jednej strony bo wiem że nie było konfliktu żadnego...ale i tak dostałam zastrzyk po każdym porodzie.... zaraz po ...bo przecież jak się dziecko urodziło to lekarze nie wiedzieli jaka ma grupę i na wszelji wypadek bach.... ale jak zrobili badania okazało się że obie minusowe A tych minusowych podobno mało a my takie same ARh- ...takže jak by co to znasz już osobę...no i ja też Dzisiaj 21dc.... nic nie myślę...a raczej myślę że nic z tego :) ....w tym cyklu Pozdrawiam

Gość gość
Gosc1: hej dziewczyny co tam u Was? Ja od poniedzialku mam bole zoladka po jedzeniu dzis jest najgorzej nie wiem czy to stres czy wrzody zoladka:/ znajoma w aptece dala mi jakies tabletki i mowi ze tak jest przy ciazy tez heh smialam sie bo niestety to nie to... mowila ze dowie sie doklasnie jak sie bierze duphastum podobno szybko po tym sie zachodzi w ciaze i tu moje pytanko wie ktoras cos o tym???

Gość Bajkaaaa
Hej ja niestety nie pomogę bo nawet nie wiem co to za leki są, mnie dziś tak wszystko wk....A że jakbym mogła to bym krzywdę komuś zrobiła:-) niestety cały dzień w pracy potem wizyta u teściowej i chyba melise będę musiała pić bo nie wytrzymam... Aha z nowości to dziś myślałam że ktoś mi coś dodał do kawy bo była taka ochydna ale jak pomyślałam że kurcze może to jest ten metaliczny smak to następna kawa już tak nie smakowała :-) no nic chyba jutro będę znowu testować bo nie wytrzymam a tak to będę miała weekend na smutek :-)

Gość gość
Gosc1: Bajkaa to niestety "normalne";) ze sie doszukujemy objawow ciazy przed @ bo nie chcemy zeby przyszla i ci miesiac mamy objawy ciazowe choc w niej nie jestesmy ehhh ta nasza psychika aleee u Ciebie wszystko jezzcze mozliwe daj znac po tescie wiem ze ciezko jest dozekac tego dnia w ktorym powonno sie wykonac test;)

Gość Bajkaaaa
I dupa :-( nie dość że nie było nigdzie inofemu w aptekach to na dodatek kupiłam testy dwa i zrobiłam teraz no i oczywiście jedna kreska ale jak zobaczyłam kolor moczu to byłam pewna że tak będzie był przezroczysty więc dla pewności jeszcze jutro powtórzę żeby mieć pewność ale nie ukrywam troszkę jestem rozczarowana że się jednak nie udało... Ehh czyli znowu monitoring i czekanie

Gość Bajkaaaa
Im dłużej o tym myślę tym bardziej mi smutno i nie wiem czemu wydawało mi się że jestem w ciąży? Pewnie dlatego że uwierzulam tym miłym osobom które mówiły mi ostatnio ze będę w ciąży a jak znam życie to nie dość że nie jestem w ciąży to jeszcze okres późno przyjdzie żeby zepsuć mi całkiem moje plany :-( ehh dziewczyny coś mi się wydaje że ciężki weekend przede mną :-(

Gość gość
Bajkaaa ten inofem to na receptę?

Gość Bajkaaaa
Nie, to jest suplement tylko nie chce inofoliku kupować bo inofem ponoć dużo tańszy jest

Gość gość
ja powinnam dostać okres w poniedziałek, test dziś zrobiłam, ale wieczorem. Oczywiście negatywny :( Jak przyjdzie okres w poniedziałek to, kupie ten INOFEM. A znajać moje szczęście to przyjdzie. Jak się stosuje inofem? od pierwszego dnia cyklu? raz dziennie? pora dnia ma znaczenie?

Gość Przytulas
Czesc dziewczyny co tam u was? Amoniek nie odzywasz sie:( stalo sie cos?? Co u ciebie??? Jagodka odebralam wyniki wszystko wyszlo ok procz moczu wyszly mi jakies moczany i sluz w moczu ale poczytalam o tym i w sumie chyba z mojej glupoty gdyz rano jak sie obudzilam tak strasznie mi sie chcialo siusiu i nie zdazylam nawet sie podmyc i to byl mocz z pierwszego strumienia nie z drugiego dodatkowe utrudnienie to to ze nie mialam kubeczka tylko taka cienka rureczke wiec musialam blisko trzymac i moze przez to. Powtorze sobie za tydzien sam mocz i zobacze bo nic mnie nie piecze nie swedzi a wychodzi ze jakas infekcja lub nerki. Na poczatku sie przestraszylam no ale powtorze dla wlasnego spokoju ten mocz:) a co u cb?? Jak sie czujesz mi jakos ciezko ostatnio i duszno sie robi szybciej. Jutro z siostra i naszymi mezami i corcia jedziemy w bieszczady tak pozwiedzac na caly dzien:) troche ruchu nie zaszkodzi:) pozdrawiam dziewczyny:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się