Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berlingo.

Nie zaloze juz pieluch dla mojego dwulatka.....

Polecane posty

Gość Berlingo.

Nasz synek za cholere nie chce usiasc na nocnik ani kibel. ale postanowilam wykorzystac upaly. Od 3 dni lata po domu nago, ewentualnie w majteczkach. W dzien spi tez w majtkach - nie sika przez sen , na dwor tez w majtkach, bierzemy ze soba tylko zmiane majtek i spodenek. Tylko na noc ma pampersa... Obiecalam sobie, ze juz mu nie zaloze pieluchy w dzien. Niech mi obsika cale mieszkanie, ale do pieluch nie wroce! Wierze, ze kilka, kilkanascie dni i bedzie juz zalatwial siel do kibla lub nocnika.

Gość madziakicia
Ja mam ten sam problem,synek ma 1,5 roku i chcemy go odpieluchowac,kupiliśmy nawet na Allegro nocniczek jak kibelek;) W ubranku siądzie a z gołą pupą się boi:(Ręce mi opadają,wcale nie wiem jak się zabrac do tego,żeby go teraz przez lato oduczyc????:(

Gość jolamama
mam to samo goła pupa nie siadzie na nocniku...ale tez chodzi bez pieluchy od wczoraj powstrzymuje sie z sikaniem...mówicie ze to musi potrwac..hmmm zobaczymy, powodzenia

Gość madziakicia
hhmm,mówicie,że to działa?Chodzenie z gołą pupą bez pieluchy?Obawiam się zasikania całego domu;) No,cóż,trzeba będzie spróbowac;\

Gość miecia od anioła
I słusznie. Mój synek ma już lat 13, ale kiedy miał skończone 2 (a urodził się w lipcu) zrobiłam dokładnie to o czym napisała Berlingo. I to był strzał w 10-tkę! Dopingowałam go będąc na podwórku (oczywiście na własnym a nie blokowym) żeby obsikiwał np.trawkę. To działa. Wymaga cierpliwości i dużego zapasu spodenek ale działa .Powodzenia :)

Gość Berlingo.
Moj troche sika w domu, ale na podworku nie! Dzisiaj byl na przyklad dosc dlugo wieczorem na dworzu, wypil pol butelki wody, siku zrobil dopiero po umyciu rak jak wrocilismy... jestem pelna nadziei, ze nam sie uda! dosc juz tych pieluch!!!

Gość moj ma 3 lata i tez chce
chce oduczyc ale po wczorajszym sie zalamalam biegal tylko w spodniach no i zrobil kuupe,mialam wiecej roboty jak z pieluchą bo caly byl zasrany buty spodnie musialam prac pobrudzil tez zjeżdzalnie:( nie mam sil

Gość mama trzylatka
Jak mojego małego odpilnuję to zrobi siku,ale jak się zapomnę to stanie zsika się i patrzy!Z kupą jest koszmar-schowa się zrobi w majtki i już :( nie wiem co mam zrobić,żeby mi zawołał...

Ja tak oduczylam synka ma 23miesiace i od dwoch miesiecy bez pieluch.Gdy chodzil w pieluchach za zadn skarby nie chcial usiasc na ncki,wiec powiedzialam dosc pieluch i zlikwidowalam je zupelnie.Nauka trwala 3dni ku mojemu zaskoczeniu.Po dwoch tygodniach zlikwdowalam tez pieluchy w nocy. Zycze powodzenia.

frycowe trzeba zapłaćić;) ja w pierwszy dzień mialam zasikane 17 par spodni.... 4 pary butów (bliźniaczy atak sików), ale dziś po póltora miesiąca w zasadzie jest już dobrze, chodź do spania mają pieluchy.

ja również zastosowałam tą metodę,uważam że jest świetna tylko trzeba cierpliwości .....u nas po 4 dniach był już sukces :D ale kupa nadal w majtki :O pieluchę używamy tylko na noc, w dzień śpi bez :) zdziwiona 🖐️ ;)

To jak dziecko nie chce gołą pupą na nocnik siadać, to może mu zimno od tego nocnika albo w ogóle nieprzyjemne wrażenie? Może wystarczy papierem toaletowym nocnik obłożyć? Tak, żeby pupa nie stykała się z zimnym plastikiem.

Gość Berlingo.
moje dziecko nawet nigdy nie usiadlo na nocnik :-P