Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsewer

Nie wiem czy mam dalej własnego ojca traktować jak ojca?

Polecane posty

Gość fdsewer

Jakiś czas temu matka wyznała mi że jestem owocem małżeńskiego gwałtu , nie mogłam w to uwierzyć , myślałam że to jej kłamstwo. Jak się jednak okazuje nie , on sam się do tego przyznał , ale on od urodzenia był dla mnie dobrym ojcem i dobrym dziadkiem dla mojego dziecka . Moja mama jednak go nienawidzi , twierdzi że on zmarnował jej życie a ja nie wiem już całkowicie jak się zachowac bo jako ojciec się sprawdził , jako dziadek też , w roli męża nie . Prosze pomóżcie , mój ojciec twierdzi że nic złego nie zrobił bo był mężem i miał do tego prawo .

Gość fdsewer
dla mnie to jest straszne co on zrobił , nie wiam jak mógł się dopuścic czegoś takiego , całe życie myślałam że on jest dobrym , kochającym człowiekiem , no i w stosunku do mnie taki jest , zawsze mogłam na niego liczyc a teraz po 27 latach wiem dlaczego małżeństwo moich rodziców było nieudane .

Gość kaman
twoja matka raczej fantazjuje, pewnie marza sie jej jakies wojaze i podboje swiata, dzisiaj duzo kobiet ma narabane w glowie, ale to tylko mozliwosc przeciez nie znam szegolow, rownie dobrze moze byc tak ze twoj ojciec to zrobil zupelnie wbrew woli, no ale jezeli byli malzenstwem to jaki gwalt?

Gość fdsewer
mama twierdzi że została do tego zmuszona , w tym dniu się akurat pokłócili a ojciec jej to zrobił , ona by sobie nie wymyśliła czegoś takiego , ojciec przyznał się że tak było ale powiedział że nie żałuje tego bo twierdzi że skoro był jej mężem to miał do tego prawo , a ja sama nie wiem jak do tego podejdź bo on mi nigdy krzywdy nie zrobił .

Gość fdsewer
Prosze udzielcie mi rady bo nie wiem jak mam się zachowac , a co mam powiedziec swojemu synkowi , który ma wbite w głowe że dziadek jest najlepszym człowiekiem na świecie a ja sama też boje się o tym wszystkim myslec . Matka powiedziała mi na ten temat wszystko i to tylko raz , później już nie poruszała tego tematu a ojciec potwierdził jej słowa .

Gość postaw ie na miejscu swojej
matki -potraifsz? to tez nie bedzie gwalt?

Gość blehhh
ciekawe czy, jakby go Twoja matka zgwałciła łapskiem w tyłek, po uprzednim związaniu go, a potem jeszcze zrobiła coś, co by go upokorzyło to by tak samo gadał Śmieć nie człowiek.

Gość fdsewer
ja nie powiedziałam że to nie jest gwałt , ojciec przyznał się do tego że to zrobił , teraz na prawde jestem w trudnym położeniu bo z nie wiem czy powinnam byc dalej uważac go za swojego ojca , czy zaś powinnam zerwac z nim kontakt ?

Gość Kaman
bzdury gadacie. Chodzi o szczegoly, pewnie zrobil to wbrew jej woli, ale przeciez nie przystawil jej pistoletu fo glowy. Chyba ze tak bylo. Fakt ze taka forma milosci najlepsza nie jest, ale znowu to sa kwestie miedzy ludzkie i po jaka cholere matka jej cos takiego mowila,p rzeciez ona nie mogal byc tam wtedy i wiedziec co tak naprawde sie wydarzylo. Po jaka cholere matka jej to mowila, z milosci, bez sensu.

Gość Marek Sea
Wybacz ale według mnie to to jest śmieć nie człowiek... Ja bym z nim zerwał jakikolwiek kontakt...

Gość Marek Sea
Kaman ciekawe czy gdyby ciebie ktos zgwałcił i musiałbys z nim tyle lat w jednym domu to tez bys mial takie zdanie.

Gość fdsewer
Okazał się draniem , ale był też dobrym ojcem , często pod jego opieką zostawiłam syna i miałam do niego pełne zaufanie , a teraz po prostu jestem w szoku . Matka powiedziała mi o tym kilka tygodni temu . Musze to sobie wszystko na spokojenie przemyśleć

Gość twoja matka potrzebuje
profesjonalnej porady,zeby takie glupoty opowiadac dziecku??? a czy o swoich bylych facetach tez ci opowiada z detalami??? a po co ty chcesz swojemu dziecku o tym mowic???? padlo na beret tak jak matce???

Gość fdsewer
Nigdy bym o tym swojemu dziecku nie powiedziała , moja matka powiedziała mi to po jednej awantur z ojcem , a potem on sam się do tego przyznał , twierdząc że miał do tego prawo . Teraz jedynie co mnie zastanawia to to , czy powinnam dalej się kontaktowac z ojcem ?

Gość blehhh
jakaś patologia :O czy co? Powiedz swoim rodzicom, że nie mają prawa obarczać Ciebie swoimi problemami małżeńskimi. Dobry rodzic nigdy tego nie robi. Nie zdali egzaminu z rodzicielstwa. Matka chciała Cię chyba mocno skrzywdzić mówiąc, że pochodzisz z gwałtu. Przecież to chore! Ona potrzebuje psychiatry. Twój ojciec może i jest skur...wysynem, ale jeżeli był dobrym tatą i dziadkiem to z jakiej racji go teraz odsuwać od tych ról? Zastanów się też nad sobą. Po cholerę roztrząsasz słowa matki? Potrzebne Ci to? Nie masz obowiązku rozliczać rodziców z ich wyborów.

Gość blehhh
TAK! Kontaktuj się z ojcem jak dotychczas!

gwalt w malzenstwie jest bardzo zagmatwany,byle glupi komentarz mozna podciagnac pod gwalt psychiczny...... ja sie tylko zastanawiam po co matka ci o tym mowila.ona cie poprostu nastawila teraz zle do niego,moze byl za dobrym ojcem i dziadkiem??? mysle ze ja to bolalo....

gwalt w malzenstwie jest bardzo zagmatwany,byle glupi komentarz mozna podciagnac pod gwalt psychiczny......w/g prawa kobieta moze nawet oskarzyc wlasnie meza o gwalt bo podczas stosunku ona uznala ze juz nie ma ochoty a on jej nie posluchal i kontynuowal....chore ale prawdziwe...... ja sie tylko zastanawiam po co matka ci o tym mowila.ona cie poprostu nastawila teraz zle do niego,moze byl za dobrym ojcem i dziadkiem??? mysle ze ja to bolalo....

sorki......:P

Gość fdsewer
W ich małżeństwie nigdy nie układało się dobrze , ciągle tylko awantury bez powodu , matka jedyne co mówiła to to że zmarnowała życie wiążąc się z takim człowiekiem , a ojciec cały czas wypominał jej że daje pieniądze , że ją utrzymuje a ona go tego musiała słuchac . Problem pojawia się właśnie tutaj , on jest bardzo dobrym ojcem i dziadkiem , więc widzicie że jestem w trudnym położeniu .

Gość loka..
Ty nie masz go roliczac z malzenstwa tylko z rodzicielstwa. jezeli Twoja mama zostala zraniona to powinna ten problem rozwiazac a nie emanowac nienawiscia. Dla Ciebie jest ojcem i dziadkiem Twoich dzieci a nie mezem. Zle zrobila Twoja mama mowiac Tobie o tym. Powinna udac sie do specjalisty bo zieje nienawiscia nie tylko do ojca... Skup sie na swoim malzenstwie i dzieciach a nie na relacjach rodzicow. To sa dorosli ludzie, ktorzy zyja ze soba i sa za swoje zycie odpowiedzialni.

Gość wypowiem się też
Popieram wypowiedź powyżej. Nawet jeżeli coś takiego miało miejsce w ich małżeństwie nie rozumiem jaki był cel Twojej matki, że Ci o tym powiedziała? Może faktycznie jest tak, że ją bolał fakt, że jej wyrządził krzywdę, a teraz nie dość, że nie poniósł żadnych konsekwencji, to jeszcze Ty uważasz (uważałaś) go za dobrego ojca i dziadka? Mimo wszystko uważam, że to było z jej strony nie fair. Takie sprawy powinny zostać między nimi, nie powinni obarczać nimi Ciebie. A co do ojca... Uważam, że skoro się sprawdził w takiej roli (ojca i dziadka) to nie powinnaś urywać z nim kontaktu. Mimo wszystko, to Twój ojciec i skoro jest dobrym ojcem, to niech tak zostanie.

Gość frufru
"kaman - rownie dobrze moze byc tak ze twoj ojciec to zrobil zupelnie wbrew woli, no ale jezeli byli malzenstwem to jaki gwalt?" no seks wbrew czyjejś woli to własnie jest gwałt. i w małżeństwie też sie moze zdarzyc. to ze jest się czyimś mężem/żoną nie daje prawa do dowolnego dysponowania ciałem drugiej osoby. "twoja matka potrzebuje - w/g prawa kobieta moze nawet oskarzyc wlasnie meza o gwalt bo podczas stosunku ona uznala ze juz nie ma ochoty a on jej nie posluchal i kontynuowal....chore ale prawdziwe......" nie chore tylko normalne. i nie tylko w małżeństwie ale też w każdym innym rodzaju związku. jak kobieta mówi że masz przestac to MASZ PRZESTAC. i nie ma tu o czym gadac.

A jak miałabyś go traktować ? On jest Twoim ojcem, w dodatku dobrym ojcem i dziadkiem. Okoliczności Twojego poczęcia to sprawa Twojej mamy. Miała dość czasu żeby to załatwić i nie musisz dziedziczyć jej \"długów\".

Gość wypowiem się też
Zgadza się. Gwałt to gwałt i co do winy męża (ojca autorki) nie ma tutaj wątpliwości.

Gość całkowicie czarny kot
Stosunki między Twoimi rodzicami to ich sprawa. Jesli którekolwiek zaczynasz szukać sojuszników w dzieciach, to oznacza szykującą się wojnę. Trzymaj się od tej wojenki z daleka, bo zazwyczaj na wojnach (zwłaszcza tych rodzinnych) gina osoby postronne. Chroń siebie i swoje dziecko - to jest Twoje główne zadanie. :-)

Gość sna xmnqsnqa
fdsewer masz nienormalna matke i tyle.Jezli twoj ojciec naprawde zgwałcił twoja matke to moze byc niewybaczalne dla matki,ale ona nie powinna nigdy Ci o tym mowic jezeli Twoj ojciec od narodzin Cie kocha i dobrze traktuje i kocha Twoje dziecko.Ojciec postapił źle,ale matka powinna sie leczyc z głupoty.

Gość akinoma
moje zdanie jest takie to jest sprawa między rodzicami i nie powinni ci o tym mówić bo oni żyją z tą świadomością a ciebie niepotrzebnie tylko w to wciągnęli i teraz to ty się z tym męczysz ja sama mając 2 letnie dziecko dowiedziałam się od ciotki że moja mama została zgwałcona i w ten sposób ojawiła się moja siostra, długo nie mogłam się z tym pogodzić, mój mąż też w ten sposób został poczęty (tak twierdzi teściowa), ale trzymam to tylko dla siebie

Gość commerza
Mi sie wydaje, ze z twoja matka jest cos nie tak. Byc moze nie ukladalo sie miedzy nimi z jej winy. Bardzo niedobrze, ze matka powiedziala ci cos takiego. Dla mnie to troche tak, jakby ci powiedziala, ze bylas niechcianym dzieckiem. Rodzic nie ma prawa nastawiac dziecka przeciwko drugiemu z rodzicow i twoja mama postapila paskudnie.