Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsewer

Nie wiem czy mam dalej własnego ojca traktować jak ojca?

Polecane posty

Gość Twoja matka albo jest chora
psychicznie albo durna albo jest okropnie egoistyczna osoba, ktora lubi jatrzyc, podjudzac i niszczyc cudze zycia. To jej bym sie wyrzekla raczej...

To świetną masz matkę, pogratulować- zmarnował jej życie, czyli jesteś dla niej jedną wielką pomylką??? Super mamuska, życze każdemu takiej. A ojciec jako ojciec sprawdzil się co sama podkreslałaś i jako dziadek rownież, więc nie taki z niiego sk*****n jak mówią tu niektórzy... A matka, świetna naprawde, po latach powiedziała Ci że to że sie poczęłaś i urodzilaś to pomyłka. Czad. Do psychiatry z taką babą.

Gość Twoja matka jest jakaś popierd
olona, jak mogła ci powiedziec coś takiego? :O :O mogła to zachowac tylko dla siebie!

Gość fdsewer
Tak szczerze to ojciec mnie bardziej kochał od matki , ona nie okazywała mi nigdy swoich uczuc , jak jej powiedziałam o tym że jestem w ciąży to namawiała mnie na skrobanke , ojciec się za mną wstawił . Właśnie dlatego myśle o tym człowieku bardzo dobrze bo przez całe życie był dla mnie kochającym ojcem , gdy urodziłam dziecko też okazał się wspaniałym dziadkiem . Dobrze że powiedzieliście mi jak powinnam postąpic , postaram się postąpic według waszych rad .

Gość traktuj go sprawiedliwie
To co sie stalo w ich sypialni to ich sprawa. Skoro czula sie z tym zle to po co z nim pozniej byla? Nie rozumiem jak mogla Cie namawiac na "skrobanke" a sama urodzila dziecko gwaltu. Niewazne. jednego jestem pewna. Skoro Twoj ojeciec zawsze okazywal Ci milosc rodzicielska, wspieral w trudnych sytuacjach to kochaj go dalej. Zreszta co mial Ci powiedziec? Wyprzec sie tego? Sklamac? A moze sam sie zglosic na policje? Dziwna masz mame..zeby nie powiedziec gorzej..

Gość *** Mango ***
Czy Twoja mama przez te wszytskie lata zyla/mieszkala razem z tata ? I w jakich okolicznosciach Ci to powiedziala, dlaczego akurat teraz ? Moze wlasnie byla po kolejnej awanturze o nic waznego i dala upust emocja. Mysle sobie, ze jesli byla z Twoim tata po tamtej historii to nie bylo to dla niej az taka tragedia. Teraz szuka moze czegos, zeby go skrzywdzic, zeby zmienic w Twoich oczach jego obraz. Mysle, ze najwieksza krzywde wyrzadzila Tobie. Nie znasz okolicznosci tamtego zdarzenia. A jesli go sprowokowala, wyprowadzila z rownowagi, chciala pokazac, ze postawi na swoim ? Wtedy on pokazal, ze jest gora. Jesli ojciec Cie zawsze kochal a Ty kochalas jego, to nie daj zniszczyc tej milosci.

Gość fdsewer
Ona mieszkała z nim i ze mną pod jednym dachem przez te wszystkie lata , dopiero niedawno wystąpiła o rozwód i pod czas tego wszystkiego wyznała mi prawde o moim poczęciu . A do usunięcia ciąży namawiała mnie tylko dlatego bo według niej to mogłoby mi tylko zmarnowac życie , jednak nie . Ale już wiem co robic , napewno nie odtrące ojca i bede starała się od tej ich całej wojny trzymac z daleka.

Gość Zuzanna153
Autorko bardzo Ci współczuję ,mam nadzieję ,że jesteś mądra i rozsądnie podejdziesz do problemu.Nie bardzo wiem skąd w małżeństwie można wiedzieć ,że dziecko poczeło się w poniedziałek a nie tydzień wcześniej czy oni z sobą nie spali w sensie seksu.Twoja mama mogła powiedzieć ,że Twój ojciec nie zawsze był wspaniały ale nigdy nie powinna Ci powiedzieć ,że jesteś poczęta z gwałtu.Jak widać swoje winy odpokutował i jest dobrym ojcem a mama powinna skorzystać z pomocy psychologa aby uporać się z tym problemem.Jeśli postanowiła być razem to powinna nigdy do tego nie wracać.Mamie na pewno jest też trudno ale właśnie psycholog by jej pomógł.Jest takie uczucie jak wybaczenie i to dawno powinna zrobić Twoja mama a jeśli nie potrafiła to powinna odejść ,rozstać się.Mogłabym być Twoją mamą i też wiele w życiu przeszłam jeśli mogę Ci radzić potraktuj ten problem jako problem rodziców ,to ich sprawa .Nie ma ludzi bez wad ,porozmawiaj z rodzicami szczerze i powiedz ,że możliwe ,że ojciec postąpił żle ale Ty mu wybaczasz bo dla Ciebie zawsze był dobry.Dzieci nie powinni płacić za błędy rodziców ,tym bardziej ,że to było tak dawno.Powiedz rodzicom ,że dla Ciebie oboje są bardzo ważni.Możesz porozmawiać na ten temat z księdzem ,on Cię utwierdzi ,że jeśli wybaczysz tak po ludzku będziesz lepiej się czuła i żyj dalej jaby tej sprawy nie było temat zamknięty.Z całego serca życzę Ci powodzenia.Pozdrawiam.

Gość straszna sprawa ale
uważam że z ojcem powinnaś zerwac wszelkie kontakty!!!!!!!!!!, i trzymac się od niego z daleka!!!!!!!!!!!!, powiem więcej swoje dziecko też powinnaś trzymac od niego z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! by nie wyrosło na zwyrodnialca!!!!!!!!!!! FACET KTÓRY ZGWAŁCI JEST DLA MNIE ŚMIECIEM!!!!!!!!!!! NIKIM WIECEJ!!!!!!

Gość Twoi rodzice niech ciebie nie
mieszają do swoich spraw! Ciebie nie powinno to obchodzic

Gość nie rozumiem bo skoro jest
mężem to jak Twoja matka może mówic że została zgwałcona? Lepiej to z nią zerwij kontakt

Gość DR PSYCHOL
no ja też tak mówię tylko psychiatra jej pomoże

Gość XiaXiaXia
Zmarnował jej życie ?? ej sory ale ona w tym momęcie obraza Ciebie :o :o

Zgadzam się z opiniami, że stosunki między Twoimi rodzicami, to wyłącznie ich sprawa. Jeżeli Twoja matka przez prawie 30 lat zieje nienawiścią, ale nadal z nim jest, a później Ciebie obarcza swoimi problemami, to raczej z nią jest coś nie tak:(

Gość wszyscy lecą na matke ale ona
chyba ma prawo nienawidziec jej ojca?:O

Gość /lefjkvn
przykra sprawa :( no ale rznie w zyciu bywa napewno taka sprawa jest dla Ciebie bardzo bolesna..... ale uwazam ze skoro jako ojciec sie sprawdzil jako dziadek tez.... mysle ze to co sie stalo to jest sprawa Twoich rodzicow mimo to ze napewno To cie boli nie powinno sie odbic na relacji twojej z rozdicami

Gość deme1222
podnosze

Gość za_duzo_czytania_ale
Twoja matka nigdy nie powinna Ci tego mówić ! Że też po takim czasie puściły jej nerwy...

Gość fhkjga
Twoja matka nigdy, ale to przenigdy nie powinna ci mówić o tym wydarzeniu. Jeżeli Twój ojciec sprawdził się w roli taty, nawet w roli dziadka to nikt nie ma go prawa odsuwać od tych ról.

Gość dziwne to...
nie chce mi się wierzyć by mężczyzna który był dobrym ojcem to by kiedyś kogoś zgwałcił. Jestem ciekawa gdyby ktoś zgwałcił Ciebie? jeśli Twój ojciec uważa że zrobił to do czego miał prawo lub jeśli jakiś pedofil molestował by twoje dziecko :O Napewno starał by się wyciagac konsekfencje z osoby która was skrzywdziła :O

Gość ja na twoim miejscu raczej bym
nie utrzymywała kontaktów z takim ojczulkiem! on może był dla Ciebie dobry, może był jeszcze dumny z tego że Ciebie spłodził nie patrząc na to że Twoim przyjdźciem na świat zrobił krzywde Twojej mamie!

Gość jeśli się sprawdził
jeśli sprawdził się jako ojciec to dlaczego miałabyś go nie traktować jak ojca, a jeśli chodzi o twoją matkę to zapytaj ją czy twój ojciec do małżeństwa też ją zmusił, bo co jak co ale dwoje ludzi wchodząc w związek małżeński deklaruje nawet w papierach, że ma świadomość iż małżeństwo jest zawierane w calu zakładania rodziny i płodzenia potomstwa

Gość do jeśli się sprawdził
Ciekawe co jeśli by Ciebie Twój mąż zgwałcił? czy też byś miała takie zdanie, jeszcze córka uważa że taki człowiek jest dobrym ojcem i dziadkiem :O :O Gdybym ja była w położeniu autorki i dowiedziała się o tym to zerwałabym wszystkie kontakty....

Gość autorko mimo wszystko współczu
je Ci matki bo w żadnym wypadku nawet jeśli to prawda nie powinna Ci o tym mówić :(

Gość bukaa
Myślę, że nasze rady na na nic się nie przydadzą, bo to ty musisz czuć czy chcesz utrzymywać z nim kontakty czy nie. Nie jest prawdą, że to tylko sprawa między jej rodzicami - ojciec zgwałcił, bez znaczenia czy własną żonę czy osobę obcą.

Gość do bukaa
Jednak mimo wszystko sprawdził się w roli ojca? matka nie powinna jej mieszac to takich spraw :O A co ty byś zrobiła?

Gość 1marna prowokacja

Gość zdziwiony opiniami
Autorko nawet jeśli twoja matka została zmuszona do seksu z twoim ojcem, to to nie był gwałt! w końcu są małżeństwem, a wiadomo że każdy mężczyzna oczekuje od żony że urodzi mu potomka, może twoja mama nie chciała mieć dzieci i to zabolało twojego tate że nieświadomie skrzywdził twoją mame. Skoro kocha Ciebie to może to było potrzebne zarówno jemu jak i twojej mamie by zaspokoić potrzebe rodzicielstwa! piszesz że ojciec kocha ciebie,kocha twoje dziecko to znaczy że rodzina jest dla niego wszystkim.

Gość czyli kobieta musi cierpieć by
urodzić mężowi potomka? Gwałt to gwałt!!!!!!!!!!!!!! niezależnie czy jest ona na żonie czy na obcej kobiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!