Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsewer

Nie wiem czy mam dalej własnego ojca traktować jak ojca?

Polecane posty

Gość oczywiste że jak mężczyzna
chce miec dziecko to kobieta powinna je urodzic chocby dla niego :)

Gość syn_z_gwałtu
matko, cóż za beznadziejne komentarze... wyobraźcie sobie oto taką sytuację, kobieta wraca po pracy do domu, pracę skończyła o 22, wysiadła z autobusu i zostało jej dojść do bloku, dopada ją drań, gwałci, ta niedługo potem dowiaduje się, że jest w ciąży, rodzi dziecko i gdy ma ono 3 lata spotyka swojego oprawcę na ulicy, ten rozpoznaje ją i bacznie przygląda się dziecku... 3 miesiące później kobieta dostaje pismo z sądu o ustalenie ojcostwa i prawo do widzenia się z dzieckiem... wniosek napisał gwałciciel... bo stwierdził, że chce być dobrym ojcem... Nieprawdopodobne???... ba w Polsce wszystko jest prawdopodobne jak się jest sytuowanym obywatelem w mały mieście... jestem takim dzieckiem, widywałem się z "ojcem" z nakazu sądu, teraz jestem dorosły i nie chcę go znać... a jaki był dla mnie, dobry, dawał prezenty, interesował go, ale wiem, jak skrzywdził moją matkę i z takim osobnikiem nie chcę mieć nic do czynienia Gwałt to gwałt, bez względu czy robi to mąż, kolega czy zupełnie obcy mężczyzna. I od takich osób należy trzymać się z daleka... poza tym, co to za mąż który wymuszanie na żonie seksu traktuje jako coś normalnego... ba nawet się tego nie wstydzi... gardzę takimi ludźmi..

Gość syn_z_gwałtu
a i owszem gwałciciele potrafią być dobrymi ludźmi... mój "ojciec" założył rodzinę, mam dwójkę przyrodniego rodzeństwa - ba poznałem ich - wiem, że go kochają i on też okazuje im uczucie, żona też wygląda na zadowoloną... także pozory mylą... ale krzywda pozostaje krzywdą... ja się nim brzydzę... pomimo iż dał mi życie, nie uważam go za rodzinę, dla mnie to bestia i bestią pozostanie

Gość do syn z gwałtu
Twoja matka została zgwałcona? była jego żoną? :( :(

Gość do syn z gwałtu
Może porozmawiamy o tym, znam kilka osób takich jak ty które są w takiej samej sytuacji podobnej do Twojej napisz do mnie na bo_xy2@o2.pl

Gość nie ważne jaki jaki ojciec był
dla matki :) ważne jaki jest dla dziecka! fdsewer i syn_z_gwałtu powinniście traktować swoich ojców sprawiedliwie i rozliczać ich wyłącznie tylko z ojcosta! :)

Gość do debili którzy uważają
że między małżonkami nie ma gwałtu otóż jest to ze istnieje takie pojęcie jak "obowiązek małżeński" to nie oznacza że sankcjonowany jest gwałt oznacza to tylko tyle że brak pożycia może być powodem rozwodu z winy osoby odpowiedzialnej za ten brak pożycia, czyli odmawiającej go gwałt jest gwałtem - to każde współżycie wbrew woli jednej ze stron

Gość to ja się zapytam
Po co twoja matka wychodziła za mąż za twojego ojca ???? Przecież kiedy dwoje ludzi bierze ślub to nawet deklarują przed księdzem w papierach że są świadomi tego iż zawierają małżeństwo celem założenia rodziny i wychowania dzieci. Masz jeszcze jakieś rodzeństwo ? Jeśli nie masz to wygląda na to że twoja matka nie chciała mieć dzieci. Po co więc wychodziła za mąż ?

Gość sdfgdfgsdyjukikm
trzeba zaczac od tego,ze po co ci to twoja matka powiedziala:O to ona teraz zniszczyla ci zycie ojciec jest jaki jest zrobil zle,ale po co to mowic do dziecka

Gość kskdj
widzicie jak to jest?? On ją zgwałcił a to ona jest ta pierdolnięta i zła -Polska zaściankowa mentalność - każda z was powinna sobie teraz wyobrazić jak mąż bierze was na siłę i pcha się na sucho pomimo płaczu i odmowy bo mu akurat wtej chwili się chce - fajnie?? Fajnie czuć się ruchaną szmatą bez jakichkolwiek praw?? A szanowni panowie niech sobie wyobrażą jak tatuś gwałci mamusię - cudowny tatuś prawda?? Skoro nie potępiacie jej ojca to dziwię się takiej nagonce na jej matkę - on zniszczył jej życie tym bo pozbawił ją poczucia człowieczenstwa - wiecie co czuje kobeta po gwałcie?? Czuje że jest nikim, że jest rzeczą nic niewarttą, szmatą którą ktoś wbrew jej woli wyruchał i śmieje jej się w twarz...

Gość autorko... ... ...
Zapytaj swojego ojca jakby zareagował, gdybyś mu powiedziała, że Twój mąż Cię zgwałcił? Także powiedziałby Tobie "miał do tego prawo"? Zapytaj ojca dlaczego to zrobił? Może Twoja mama nie chciał dać mu dziecka? Nie współżyła z nim w cale? Jaki był tego powód? Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale ja czuła bym jakieś obrzydzenie to takiego człowieka :(

Gość autorko ... ...
kskdj - zgadzam się z Twoją wypowiedzą w 100 % Nikt nie ma prawa do gwałty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1