Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuląg

Wpisujcie skojarzenia z miastami!!!

Polecane posty

WARSZAWA -Woronicza 17:P ŁÓDŹ -Manufaktura , Przemysł tekstylny, fabryki, Muzeum Bajki Semafor KRAKÓW - NOWA HUTA Dresy KAZIMIERZ-Zydzi i zagraniczne wycieczki, stare obskurne kamienice,bieda, Śródmieście-pl.Wszystkich świętych i Tramwaj 14 w stronę Huty...Okno Papieskie LWÓW -Wycieczka rowerowa brata mojej koleżanki WROCŁAW -politechnika POZNAŃ -koleżanka, koziołki WILNO -Konkubina mojego wujka ma tam rodzine... GDAŃSK -morze, korki SZCZECIN -,Uniwersytet Szczeciński BYDGOSZCZ -gra w statki:P kiedyś kiedyś w TV była... LUBLIN -uniwersytet, szpital KATOWICE -dworzec BIAŁYSTOK -Jagiellonia Białystok GDYNIA - Asseco Prokom Gdynia CZĘSTOCHOWA -Jasna Góra..i bar do którego trzeba bylo iśc kilka minut... i gdzie sprzedali mi alkohol mimo ze miałam niecałe 18 lat... KIELCE -Sienkiewka, Piramidy, Kadzielnia, AMFITEATR, Wietrznia, Piekarnia pod telegrafem...KORONA KIELCE!! TARGI KIELCE! Przegląd piosenki harcerskiej. OPOLE -Amfiteatr TORUŃ -Jednostka wojskowa, INOWROCŁAW -Kościół pw. Zwiastowania NMP RZESZÓW -kojarzy mi sie z wycieczka moich kuzynek które mnie na nia nie zabrały.... lotnisko,

Gość yooo
WARSZAWA - ŁÓDŹ - KRAKÓW - LWÓW - WROCŁAW - POZNAŃ - Peja, skąpstwo WILNO - niedaleko mnie GDAŃSK - cudowne święta SZCZECIN - niedaleko Niemiec BYDGOSZCZ - konkurs chórów LUBLIN - była mojego faceta KATOWICE - smog, Kaliber 44, paktofonika BIAŁYSTOK - studia i cudowne chwile GDYNIA - ciepło, kochane miasto CZĘSTOCHOWA - Matka Boska KIELCE - Liroy, scyzoryk OPOLE - festiwal TORUŃ - Radio Maryja, ojciec Rydzyk INOWROCŁAW - brak RZESZÓW - miałam jechać z facetem, ale zrezygnowaliśmy

Gość yooo
WARSZAWA - stolica, "warszawka" ŁÓDŹ - ostatnimi czasy kojarzy mi się z sądem :/ KRAKÓW - wiatr, wakacje LWÓW - "tylko we Lwowi" WROCŁAW - chciałabym pojechać POZNAŃ - Peja, skąpstwo WILNO - niedaleko mnie GDAŃSK - cudowne święta SZCZECIN - niedaleko Niemiec BYDGOSZCZ - konkurs chórów LUBLIN - była mojego faceta KATOWICE - smog, Kaliber 44, paktofonika BIAŁYSTOK - studia i cudowne chwile GDYNIA - ciepło, kochane miasto CZĘSTOCHOWA - Matka Boska KIELCE - Liroy, scyzoryk OPOLE - festiwal TORUŃ - Radio Maryja, ojciec Rydzyk INOWROCŁAW - brak RZESZÓW - miałam jechać z facetem, ale zrezygnowaliśmy

Gość teżż sięę muszęę wpisaćć
WARSZAWA - stolica, niezbyt ładne miasto ŁÓDŹ - miasto słynie z różnorodnych patologii (dzięki mediom) choć wiadomo, że patologie są wszędzie. KRAKÓW - miasto ładniejsze i bardziej atrakcyjne niż Wawa LWÓW - z lwem :D WROCŁAW - miasto ładne, ale mieszka tam mój wróg POZNAŃ - miasto słynące ze stosunkowo niskiego bezrobocia WILNO - ?? GDAŃSK - port SZCZECIN - porty, stateczki BYDGOSZCZ - raczej nie mam skojarzeń LUBLIN - z katolickim uniwersytetem lubelskim :D KATOWICE - studiuję tu albo raczej "studiuję" :D wesołe miasteczko, ładny park wojewódzki itp. BIAŁYSTOK - z niczym GDYNIA - patrz Gdańsk CZĘSTOCHOWA - pielgrzymki itp KIELCE - nic OPOLE - ładne, zadbane, zabytkowe miasteczko TORUŃ - Rydzyk INOWROCŁAW - nic RZESZÓW - ze stosunkowo wysokim bezrobociem i biedą

Lublin_moje w akcie urodzenia, KUL, Akademia Medyczna, skradziony samochod

Gość Evilucifer
WARSZAWA - snoby KRAKÓW - jeszcze większe snoby LWÓW - Orlęta WROCŁAW - polsat POZNAŃ - peja GDYNIA - gorszy Gdańsk GDAŃSK - Pani Kamila ( do dziś za nią tęsknię ) SZCZECIN - szwaby BYDGOSZCZ - fakt, że tu nic nie ma, ale żeby od razu slumsy KATOWICE - patologia BIAŁYSTOK - kononowicz CZĘSTOCHOWA - Jasna Góra , potop KIELCE - mój stryjek OPOLE - wiejski festiwal TORUŃ - zaorac INOWROCŁAW - przelotówka

Gość a ja takkkkk
WARSZAWA - stolica, syrenka, wisla, szybkie zycie, wiezowce, mrtro ŁÓDŹ -u. Piotrkowska, manufaktury, fabryki odziezy KRAKÓW - sukiennice, z papiezem mi sie tez kojarzy, uj, studenci LWÓW -cmentarz orlat, WROCŁAW - "pierwsza miosc" POZNAŃ -nic WILNO - mickiewicz GDAŃSK - neptun, morze, trojmiastu SZCZECIN - niemcy, morze BYDGOSZCZ - z toruniem ;p LUBLIN - kul, umcs, duzo studentow, bieda :( KATOWICE - katowicki spodek, przemysl BIAŁYSTOK - bieda GDYNIA - trojmiasto, morze CZĘSTOCHOWA - Jasna Gora, KIELCE - nic OPOLE - festiwal, niemcy TORUŃ - pierniki, kopernik INOWROCŁAW - nic RZESZÓW - male, ale rozwijajace sie i w miare nowoczesne piszcie, bo ciekawy topik :)

WARSZAWA - stolica, wiezowce, mafia, Pałac Kultury, panowie z garniaczkach z teczkami i telefonami ŁÓDŹ - włókiennictwo(?), Długa ulica, przestępczość KRAKÓW - zabytki( nie chce mi się wymieniać), artyści, Żydzi LWÓW - Ukraina, tanie fajki i alkohol:O, cmentarz Orląt WROCŁAW - wysepki i Pierwsza Miłość POZNAŃ - Musierowiczowa, koziołki i pyry WILNO - Matka Boska Ostrobramska, Mickiewicz GDAŃSK - statki, morze SZCZECIN - port, statki, morze BYDGOSZCZ - z niczym, wystarczy, ze obok Torunia LUBLIN - studia, KUL KATOWICE - Spodek, Rokitnica( czy jakoś tak), węgiel, kamienice stare, które kocham BIAŁYSTOK - medyczna uczelnia, Białorusini z towarem GDYNIA - to samo co Gdańsk CZĘSTOCHOWA - Jasna Góra, Barbara Rosiek KIELCE - Liroy, mafia OPOLE - festiwal TORUŃ - Kopernik, pierniki, Radio Maryja INOWROCŁAW - ? RZESZÓW - niedaleko mnie, więc kojarzy mi się wyłącznie z prywatnymi przezyciami:D, ale ogólnie to sławetny pomnik:D

Gość bratek245
WARSZAWA - chamstwo, wierzowce, PKiN ŁÓDŹ - obdarte kamienice KRAKÓW - wawel, rynek, uniwersytet jagielloński WROCŁAW - piękny rynek POZNAŃ - koziołki GDAŃSK - morze, neptun, westerplatte SZCZECIN - prostactwo, port BYDGOSZCZ - bród i smród KATOWICE - brzydota, chamstwo, rozboje BIAŁYSTOK - drewniane domy w centrum miasta, fontanny GDYNIA - apartamentowce, sea towers, morze, nowoczesność CZĘSTOCHOWA - galeria jurajska, jasna góra, bozia OPOLE - rozboje, festiwale TORUŃ - pierniki, studia INOWROCŁAW - z niczym mi sie nie kojarzy RZESZÓW - małe na podkarpaciu, pomnik...

Gość Łódź to patologie typu
dzieic w beczkach oraz jedna wielka bieda,smród,syf,alkoholizm,bieda,brud,szarość i ubóstwo!!!Wiem to mam pecha tu mieszkać:o

Gość Anial:-)
Warszawa- stolica, zgiełk, korki, cwaniaki warszawiaki Łódź- ptak, żydzi, przemysł Kraków- sukiennice Wrocław- architektura Poznań- koziołki, rap Gdańsk- trójmiasto Szczecin-akademia morska Bydgoszcz- ukw, fordon, łuczniczka, brud nad wisła Toruń- kopernik, pierniki, stare miasto, studenci wszędzie. Katowice- spodek, kopalnie Białystok- 'u pana boga w ogródku' Częstochowa- potop Opole- festiwal Inowrocław- miasto wąskie w jedną stronę, szerokie w druga stronę

Gość to ja wam teraz napiszę
WARSZAWA - metro, PKiN, Dworzec Centralny ŁÓDŹ - włókiennictwo, bieda, dużo dworców KRAKÓW - ładnie, Stare Miasto (nigdy Starówka:D), Kazimierz, Nowa Huta (nie taka straszna, jak ją malują, chociaż miejscami rzeczywiście paskudna), klechy LWÓW - już nie nasze WROCŁAW - ładne miasto, Odra, wyspy, polsatowskie seriale POZNAŃ - pyry, zgiełk, PST WILNO - już nie nasze GDAŃSK - tłumy, syf, chamstwo SZCZECIN - nie leży nad morzem BYDGOSZCZ - syf, bieda, pod Toruniem LUBLIN - wschód, Urszula Kasprzak KATOWICE - spodek, kopalnie, huty BIAŁYSTOK - wschód, zielone płuca Polski, białoruskie autobusy GDYNIA - nowoczesne miasto, trolejbusy CZĘSTOCHOWA - frytki, tramwaje, niezły dworzec, pielgrzymki KIELCE - scyzoryk, Polska B OPOLE - szaro, nudno i do d... TORUŃ - ładne miasto, Wisła, studenci, Rydzyk INOWROCŁAW - sól RZESZÓW - znany pomnik :)

Gość gość
Opole oczywiście kojarzy mi się z festiwalem. W tym roku się wybieram. Naprawdę jestem zadowolona i bedę sobie mieszkac z rodziną tu http://azylopole.pl/. Już zacieram ręce na wyjazd