Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzielna z mielna

kartka do spowiedzi??????????? o co z tym chodzi???

Polecane posty

dziewczyny powiedzcie mi skąd macie kartke na której ksiądz podpisuje że was wyspowiadał?? przy spisywaniu protokołu nie dostaliśmy żadnej kartki, na naukach ani w poradni małżeńskiej tez nie, więc skad ja wziąć??

my dostaliśmy podczas spisywania protokółu , może ksiądz zapomniał ?? lepiej podjechać i zapytać żeby przed samym ślubem nie było problemów

a jak taka kartka wyglada?? moge sobie sama ja \"stworzyc\"?? jesli ktoras ma skaner to pliss, zeskanujcie i wyslijcie na maila gemini-gemini@ o2.pl, albo zrobice zdjeice i wrzućcie tu na forum, jesli nie ma tam nic skomplikowanego to sobie ja sama zrobie. chce tylko wiedziec jak to ma wygladac

kartka wygląda normalnie taka malutka z datą ślubu i spowiedziami gdzie musza być podpisy... niestety jest na niej pieczęć parafii więc tak czy siak taki przekręt by nie wyszedł, nie lepiej pójść i zapytać ?

Zapytajcie w parafii. U nas to byly takie male skladane "książeczki" gdzie było wszystko- spowiedz, spotkanie w poradni, spotkanie z proboszczem i tak dalej. Ale np. dla swiadkow do spowiedzi nie dostawalismy zadnych kartek- ksiadz uznal, ze jesli swiadek chce isc w tym dniu do komunii to i tak sie wyspowiada.

Gość czarna koala
no bo świadkowie nie musza isc do spowiedzi ani do komunii, wiec po co im karteczki...

Gość w tej sytuacji
http://forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_kartki_do_spowiedzi_a_156.jpg tak wyglada kartka.dostaje sie ja podczas spisywania protokolu... no coz..moze twoj proboszcz tego nie praktykuje?bo jest taka opcja... albo zapomnial?wiec lepeij sie dowiedziec (najlepij zadzwonic). kartki sa tylko dla narzeczonych.swiadkowie nie dostaja kartek i nawet nie musza isc do spowiedzi ani do komuni.nie musza byc nawet wierzacy.wszytko co musza miec to ukonczone 18 lat i dowod osobisty w dniu slubu.

Gość czarna koala
i oczywiscie muszą być trzeźwi ;)

Gość aluskakk
ja dostalam kartkę podczas spisywani protokołu - na niej jest wszystko - nauki na ktorej musisz byc i miec podpis , poradnia zycia ; spowiedz i faktycznie jest tam pieczec parafii

dzwonilam do kosciola w ktorym spisywalam protokola ale tam od 2 dni nikt nie odbiera. wczoraj bylam na ostatnim spotkaniu w poraqdni malzenskiej i baba ktora prowadzila spotkanie tez nie wiedziala co mam zrobic. nie moge pojsc do kosciola w ktorym bede brala slub bo to 300 km od miejsca w ktorym teraz przebywam. zastanawiam sie czy jak pojde do pierwszej lepszej parafii to dadza mi ta kartke...??

My tez żeśmy nie dostali, po prostu poszłam do najbliższego kościoła i sie zapytałam czy dostaniemy. Nauki braliśmy w innej parafii co slub i jeszcze w innej mieliśmy dzień skupienia, na kartce było miejsce na parafki z 10 spotkań ale i tak nie mieliśmy ich bo mielismy oddzielne zaswiadczenie o naukach, było miejsce na poradnię dzień skupienia i na spowiedź, kartkę dostałam tam gdzie brałam nauki ale musiałam sie upomnieć, po prostu poszłam po mszy sie zapytać. W części przypadków po prostu samemu trzeba o to zadbać, bo księża tez nie zawsze pamiętają

Myślę że spokojnie ci dadzą taka kartke przecież to nie ma znaczenia gdzie masz tą spowiedź, u nas jak żeśmy byli na dniu skupienia to wiedziałam że ksiądz miał kilka kartek z tamtej parafii dla tych co ida wtedy pierwszy raz do spowiedzi i mogą od razu dostac parafkę z dnia skupienia.

tak samo ci co zaczynali zbieranie pieczątek od dnia skupienia to można było u księdza dostać karteczkę na której jest miejsce na spowiedź, to ten sam druczek przecież, chodzi o to żeby miec wszystkie zaświadczenia

Gość w tej sytuacji
brawo!