Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zavuygavv

czy śluz płodny to ten co się wydziela podczas stosunku??

Polecane posty

Gość zavuygavv

Zastanawiam się czy nie zacząć stosować NMPR, chodzi mi o to , że normalnie bez względu nadzień cyklu mam sucho...nie mam śluzu, przynajmniej na zewnątrz. Jednak podczas podniecenia/ stosunku , pojawia się on, czy jeżeli jest on rozciągliwy , przezroczysty , oznacza to , że płodny?? czy może coś nie tak ze mną , skoro ten śluz pojawia się dopiero w takich sytuacjach??

Ooo litości... To co wydziela się podczas stosunku ma jedną funkcję- nawilżenie.

Gość ckasla
łoooo matko tak stosuj ze swoją wiedzą NMPR to bedziesz mieć nowe dziecko co 9 m-cy :o

Gość zavuygavv
no to czemu nie mam normalnego sluzu , poza tym podczas stosunku , czasami jest tak , ze mam tez bialy- myslalam , ze nieplodny .nie oczekuje litosci od poprzednika , ja prostu zastanawiam sie czy to normalne

Gość zavuygavv
wydawalo mi , ze fora są po to , by słóżyć radą , mniej doświadczonym, myliłam się...

No cóż,jeśli ktoś chcę stosować NMPR oraz jeśli myśli,że śluz wydzielający się podczas stosunku jest płodny,to normalne to nie jest :) U mnie śluzu albo nie ma wcale albo zawsze jest taki sam,więc trudno rozpoznać czy to owulacja czy nie.No ale ja nie chcę bawić się w głupie metody antykoncepcji.

Gość metoda nie jest głupia
ale na samym śluzie to ty daleko nie pojedziesz. zacznij mierzyc temperaturę, jest bardziej wiarygodna. chociazby dlatego , ze w fazie lutealnej sluz plodny tez moze sie pojawić a do zaplodnienia nie dojdzie. przede wszystkim sluz jaki oceniamy w tej metodzie to sluz szyjki macicy. czasem trzeba siegnac glebiej palcem by go ocenic. no i jak chcesz zaczas stosowac ta metode to przede wszystkim nie ucz sie z forum a jakis innych wiarygodnych portali. powodzenia.

Gość hfkhurhfur
I własnie dlatego NMPR jest TAKIE zawodne! Ta metoda poczęć wrzuca wszystkie kobiety do jednego worka tj: mają miesiączkę co 28 dni, mają książkową temperaturę, książkowy śluz itd. To jest po prostu debilne! Wiele, wiele kobiet nie ma w tym wypadku śluzu płodnego, nawet żadnego nie ma na co dzień! Ta metoda to jest dla osób CO CHCą MIEć DZIECKO a nie dla tych którzy nie chcą.