Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w klopocie

zapomniana pigułka

Polecane posty

Gość w klopocie

Pomimo tego, że tabletki przyjmuję już 2 lata zdarzyła mi się wpadka i to kompromitująca. Dziś zauważyłam, że chyba nie wzięłam wczoraj pigułki, połknęłam więc dwie. Problrm jest taki, że mi się ostatnio poprzesuwały trochę dni kiedy zaczynam nowy listek i teraz im dłużej się zastanawiam tym jestem bardziej niepewna, czy zapomniałam przyjąć wczoraj (dziś wzięłam dwie) czy jednak wczoraj wzięłam i dziś przyjęłam dwie. Wiem że to masło maślane, ale mam nadzieje, że zrozumiecie. Czy jeśli wezmę dwa opakowania bez przerwy będzie ok? Domyślam się, że teraz przez tydzeń muszę się kochać z dodatkowym zabezpieczenem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady

Gość w klopocie
up

na wypadek gdybyś jednak tamtej nie wzięła, zabezpieczaj się przez ten tydzień. a samo połknięcie 2 na raz, nawet jeśli dzień wcześniej wzięłaś, nie powinno mieć żadnego złego wpływu na organizm, przynajmniej tak głosi moja ulotka (yaz). po takim zamieszaniu powinno Ci brakować 1 tabletki na koniec, a to nie jest żadna tragedia, po prostu kończysz dzień wcześniej. co do łączenia opakowań to sprawdź co masz w ulotce o zapomnianej tabletce, bo u mnie np. pominięcie w ostatnim tygodniu wymaga albo połączenia opakowań, albo też natychmiastowego zrobienia przerwy. nawet nie wiem, co bierzesz.... ;)

też nieźle zakręciłam; najważniejsze jest, w którym tygodniu brania jesteś, od tego zależy co masz zrobić