Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agavka

Odchudzam się z Fitellą - kto się przyłączy?

Polecane posty

Hej dziewczyny, z dniem 1 lipca postanowiłam zacząć się odchudzać, a więc dzisiaj drugi dzień diety… Mam 28 lat i jestem młodą mamą, mój synek ma 7 i pół miesiąca, w ciąży nawet dużo nie przytyłam, ale niestety wszystko zostało  Na chwilę obecną ważę 80 kg przy 170 cm wzrostu, czyli stanowczo za dużo…. W sumie chciałabym schudnąć 16 kg, ale nie więcej niż 4-5 na miesiąc. Mam już nawet plan jak to zrobić i chętnie się nim z Wami podzielę. Kilka dni temu dostałam do testów pakiet muesli Fitelli, zamierzam jeść je na śniadanko i generalnie nie przekraczać 1000 kcal dziennie. Liczę na to, że ktoś się przyłączy. W grupie raźniej, bardziej mobilizująco, no i poza tym już mam plan :)

Gość Allina
ja chętnie :)

z fitellą to tylko przytyjesz, wez sie za cwiczenia, 1000 kcal? kobieto ty masz tyle lat, male dziecko, czym zamierzasz je wykarmic?

Allina, super. Napisz jaka jest Twoja waga, BMI (możesz obliczyć na stronie Fitelli www.fitella.pl) i ile chciałabyś schudnąć. o matulu, a kto Ci powiedział że ćwiczyć nie będę? Przecież napisałam, że mam plan. Z fitellą nie przytyję, bo nie zamierzam jej jeść w hurtowych ilościach na każdy posiłek, ale nie zamierzam też być na diecie, która jest katorgą i trochę przyjemności też mi się należy. Chyba chodzi o to, żeby się skutecznie odchudzić, a nie umartwiać, prawda? A co do karmienia, to niestety z powodów zdrowotnych musiałam 2 tygodnie temu przestać karmić synka (ma za dużo wapnia i fosforu we krwi i niestety też jest na specjalistycznej diecie). Dlatego najwyższy czas zacząć działać

Hej dziewczyny, czekam na towarzystwo i wsparcie! Czy u was też tak dzisiaj było gorąco? Przynajmniej hektolitry wody łatwo wchodzą... Strasznie mnie kusi, żeby wejść na wagę, no ale poczekam do przyszłej środy, żeby był równy tydzień i mam nadzieję, że zobaczę upragnione 7 na początku... Co w ogóle jecie? Jak wygląda wasz jadłospis? Ja dziś zjadłam: ŚNIADANIE – ok. 300 kcal musli na mleku: szklanka mleka 0,5% tł., opakowanie MUSLI CHRUPKIE BANANOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY FITELLA + 3 łyżki otrąb pszennych 2 ŚNIADANIE – ok. 90 kcal kanapka z szynką: kromka lekkiego pieczywa chrupkiego posmarowana cienko chudym serkiem naturalnym, plasterek szynki drobiowej, ½ średniej papryki, listki sałaty OBIAD – ok. 330 kcal penne ze szpinakiem, pieczarkami i kawałkami kurczaka + 2 pomidory PODWIECZOREK – ok. 100 kcal większe jabłko KOLACJA – ok. 190 kcal sałatka z sałaty lodowej, jajka, pomidora, ogórka konserwowego i z kawałkami tuńczyka. Nawet nie miałam ochoty na słodycze, nie wiem czy dzięki temu, że w musli były kawałeczki czekolady, czy może dlatego, że kupiłam na wyprzedaży sukienkę, która jest trochę za mała... Napiszcie co jecie i czy macie \"kryzysy\". A jak z ćwiczeniami?

Gość Margfleur
A wiesz może ile kalorii ma ta fitella? ;)

Pewnie, że wiem., w końcu jestem ekspertem :) Podaję wartości 50g + 125 ml mleka 0,5 %, czyli taka porcja śniadaniowa: 1. Muesli chrupkie truskawkowe z kawałkami czekolady: 216 kcal 2. Chrupkie tropikalne z papają, ananasem i bananem: 256 kcal 3. Chrupkie śliwkowe z jabłkiem i słonecznikiem: 221 kcal 4. Chrupkie pomarańczowe z kawałkami czekolady: 245 kcal 5. Chrupkie miętowe z kawałkami czekolady: 270 kcal 6. Chrupkie kokosowe z crunchy czekoladowymi: 274 kcal To są przykłady muesli z kolekcji owocowej i ekskluzywnej. Jest też Fitella Special i Smaki lata. Mogę Ci wypisać, albo zajrzyj na stronę fitelli. www.fitella.pl

Gość halszkadad
Kcal nie mają znaczenia. To wszystko ma śladowe ilości białka i tylko spowoduje wyrzut insuliny do krwi. Godzinę po tym "posiłlku' będziesz głodna jak wilk!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość halszkadad
A tak nawiasem 50 g cukrowych chrupków plus szklanka mleka? To jedzenie na parę minut LOL jak się tym w ogóle mozna nasycić, spamerko jedna?

Gość magdulińska83
chętnie sie przyłączę do tej dietki z Fitellą, tylko nie wiem, czy podołam diecie 1000 kalorii. może miałabyś agavka przepisy na dietkę 1500 kalorii?

halszkadad, kcal mają znaczenie, nie wiem czy zauważyłaś, ale akurat stosuję dietę 1000 kcal, więc jakby nie patrzeć muszę je liczyć. Zresztą każdy dietetyk Ci powie, że ilość spożywanych kalorii JEST ważna. A tak nawiasem mówiąc, to jest 50g muesli + pół szklanki mleka + 3 łyżki otrąb pszennych. Jak wiadomo otręby pszenne zawierają błonnik a o korzystnym wpływie błonnika w diecie pisać chyba nie trzeba.Nie wiem, czy kiedykolwiek jadłaś takie śniadanie, bo ja tak i wiem, że nie dość, że można się nim nasycić, to jest smaczne i nie ma się po nim \"głodu\" na słodycze. Jak już pisałam wcześniej mnie chodzi o to, żeby się odchudzić skutecznie, bez efektu jojo, ale też w miarę przyjemnie. Pozdrawiam

Witam :) Przyznam szczerze że jak zobaczyłam temat Twojego \"odchudzania\" to pomyślałam że kolejna nastolatka która musi schudnąć \"na wczoraj\" zamierza żyć na samych płatkach. Cieszę się, że się myliłam :) Co do fitelli to nie wiem czemu się tak wszyscy czepiają, większość na tym forum je na śniadanie coś słodkiego, zdarzają się drożdżówki, pączki, wafelki itp, a jak nie to kawa z cukrem, więc takie płatki na pewno nie są najgorsze. Zresztą gorzej by było jak byś to na kolację jadła. A po za tym masz rację, mimo diety człowiekowi należy się jakaś przyjemność :) Co do najadliwości to ja jadam owsiankę rano (taką prawdziwą) i fakt po godzinie zdycham po niej z głodu. Ale wychodzę z założenia że po to właśnie jest 2 śniadanie, żeby dotrwać do obiadu. Jedyne co się mogę przyczepić to te 1000 kcal. Stanowczo za mało jeśli zamierzasz ćwiczyć. Po za tym zawsze po jakimś czasie waga staje i wtedy lepiej jest mieć z czego kcal obcinać. Jak widzę nie masz założeń typu \"20 kilo w miesiąc\" więc tym bardziej radze dodać nieco kcal. Po za tym mniejsze ryzyko napadów głodu no i mniejsze jojo po. Przerabiałam dietę 1000 kcal i mimo powolnego dodawania kalorii wróciło mi wszystko. I jeszcze jedna uwaga. Dodaj do diety zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek i olej lniany. Lepiej się wtedy chudnie i skóra ma lepszą \"kondycję\". Też z doświadczenia piszę :) Powodzenia, będę zaglądać do Ciebie :)

Gość margfleur
ja to bym się nawet poodchudzała, ale przeraża mnie myśl, że mam zrezygnować z cukru, słodyczy, ciasta... To już chyba wolę te okrągłe boczki, chociaż tak ze 4 kg to mogłabym zrzucić :)

magdulińska 83 Jasne, że mam. Przykładowe menu przy diecie 1500 kcal: ŚNIADANIE – ok. 300 kcal musli na mleku: szklanka mleka 0,5% tł., opakowanie MUSLI CHRUPKIE TROPIKALNE z papają, ananasem i bananami FITELLA – GELLWE 2 ŚNIADANIE – ok. 130 kcal kanapka z białym serem, mały pomidor, listki sałaty OBIAD – ok. 320 kcal omlet z szynką, surówka z marchewki PODWIECZOREK – ok. 110 kcal 2 większe kiwi KOLACJA – ok. 180 kcal mintaj duszony w pomidorach + brokuły To tak w skrócie. Pełne menu oraz dokładny opis przygotowania dań znajdziesz na stronie www.fitella.pl. Jaka jest Twoja waga i ile chciałabyś schudnąć?

Neit, no właśnie, przecież dieta nie musi być torturą, kobieta na diecie też człowiek :) Co do drugiego śniadania to też masz rację, lepiej jeść 5 małych posiłków niż 3 duże. Co do oliwy z oliwek to oczywiście dodaję do potraw i sałatek, przykładowe przepisy które podaję w tym wątku również zawierają dodatek oliwy z oliwek. Co do kalorii, wiesz, zastanawiałam się czy zdecydować się na dietę 1000 czy 1500 kcal, ale ja od zawsze uważam na to co jem, unikam cukru (oprócz małych grzeszków w postaci niewielkiej ilości słodyczy) i dlatego zdecydowałam się na 1000 bo tak naprawdę na co dzień zjadam niewiele więcej niż 1500, a z czegoś trzeba obciąć. Mój błąd polegał głównie właśnie na jedzeniu zbyt małej ilości posiłków, nie licząc ciąży kiedy to sobie pofolgowałam... W środę będę się ważyć. Jeżeli waga spadnie zbyt dużo przestawię się na większą ilość kalorii, żeby nie było efektu jojo. A może chciałabyś spróbować tych muesli? Jeśli tak, wyślij zgłoszenie na adres kontakt@fitella.pl. Na aktywne testerki czekają fajne nagrody :) Nie napisałaś czy też się odchudzasz i jak Ci idzie. W środę mój Dzień Wielkiego Ważenia :)

Gość magdulińska83
dzięki za wklejenie dietki 1500 kalorii - mam już jakieś oparcie mniej więcej. hmmm no i chyba wyślę zgłoszenie i też zostanę testerką, może coś wygram :)

margfleur, kiedy właśnie nie musisz rezygnować ze wszystkiego co słodkie i smaczne! Nie musisz też być na diecie 1000 ani 1500 kcal, możesz zjadać posiłki o wartości 2000 kcal, wszystko zależy od Twojej masy ciała, BMI i tego ile chcesz schudnąć. Testowane przeze mnie muesli zawierają kawałki czekolady i owoce i oprócz tego, że są pożywne są również smaczne. Czy pomogą mi schudnąć odpowiem Ci w środę - to mój Dzień Wielkiego Ważenia, mam nadzieję, że tak :) Gdybyś chciała przyłączyć się do testowania fitelii, wyślij swoje zgłoszenie na adres kontakt@fitella.pl. Na aktywne testerki czekają ciekawe nagrody. Pozdrawiam

magdulińska 83, zapraszam, naprawdę fajne nagrody a i muesli też smaczne. kontakt@fitella.pl Pozdrawiam

Za fitelle dziękuję, ale nie skorzystam :) Nie jadam takich rzeczy bo najzwyczajniej w świecie nie lubię. Wolę zwykłe owsiane płatki zalane wodą :) Takie gotowce dla mnie za słodkie. Jak mnie natchnie na słodycze to sobie po prostu wsunę kawałek czekolady :) Też się odchudzam, a raczej odtłuszczam :) Bo ja jestem \"bardzo poważnie ćwicząca\" i dietę już muszę mieć odpowiednio dobraną. Jak mi idzie? A no przeszło 20 kg spadło i powoli waga dalej pełznie w dół. Bardzo mi zależy na utrzymaniu jak największej masy mięśniowej (szkoda że na redukcji nie da się ich rozbudować) więc muszę bardzo uważać.

Witam, obliczyłam dziś swoje BMI, porażka. Moje BMI wynosi 27,7, nie powinnam ważyć więcej niż 71 kg. I mam nadwagę typu \"jabłko\". To samo powiedziała mi dietetyczka o której byłam... Powiedziała też, że osoby z tego typu nadwagą są najbardziej narażone na wystąpienie cukrzycy typu II. A więc wygląda na to, że ta dieta to był dobry pomysł. Jutro dzień Wielkiego Ważenia. Mam nadzieję zobaczyć upragnione 7 na początku...

Gość chyba Ci za to placa
ze tak to reklamujesz..

Gość saitta
a bo to pierwszy raz firmy płacą za marketing szeptany? To już standard. :)

Gość jjp
autorka nie jest na żadnej diecie tylko reklamuje fitelle i to jeszcze w sposób, że tylko do niej zniechęca. Dziś środa, zaraz autorka napisze jak to dzięki fitelli schudła 5 kg w tydzień:)

Nie, nie płacą. A fitellę testuję do czego się otwarcie przyznaję - jestem testerką. Co do tego ile schudłam, to równo 1,2 kg. Jakbym schudła 5 to bym się martwiła :)

Gość lawskar
:D A ja się chętnie przyłączę! Raz śmierć kozie! ;) Chcę zrzucić kilka kilogramów. Gdzie to się zgłaszać? kontakt@fitella.pl? Zobaczymy, czy specyfik działa. I nawet jeśli marketing, to jakiś sympatyczniejszy niż w reklamach w TV, na które patrzeć już nie mogę. pozdrawiam!

Gość lukapiwo
Ja też poproszę kilka paczek dla żony - przyjmę każdą ilość :) Gdzie trzeba się zgłosić i mam nadzieję, że to wszystko za darmoszkę. Proszę o info na lukpiwo@gazeta.pl Pozdrawiam

lawskar, Tak, trzeba napisać maila na adres kontakt@fitella.pl. A ile chcesz schudnąć? Stosujesz dietę? Ćwiczysz?

lawskar, dla wyjaśnienia: fitella to nie jest specyfik na odchudzanie. To sposób na smaczne, pożywne śniadanko. Ja polecam dodać mleko 0,5% i kilka łyżek otrąb. Otręby zawierają mnóstwo błonnika i świetnie wypełniają żołądek. Można też dodać świeżych owoców, wszystko zależy od tego jak bardzo kaloryczne chcesz mieć śniadanie. Ja najbardziej lubię śliwkowe z jabłkiem i słonecznikiem i gruszkowe z żelkami :)

Gość calineczka70
Cześć, z tego co czytam to są niezle ciacha... lepiej te platki niż tort:-)

calineczka70, nie musisz tylko czytać, zgłoś się do testów :) kontakt@fitella.pl