Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara12

ryzyko przy anty

Polecane posty

Gość panikara12

Od 3 dni zażywam anty i są to moje pierwsze w życiu tabletki (harmonet). Wiem, ze jestem zabezpieczona już od 1 dnia a jednak się boję...Ostatnio przeczytałam na tym forum, że mikropigułki mają niską zawartość hormonów i stąd czasem możliwe jest zajście w ciążę. No i kurcze boję się zaryzykować bez prezerwatywy i zawsze kiedy tylko mam ochote:-( Dziewczyny napiszcie coś!!!

Gość blakcat
No więc, niby zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki ALE mogę Ci przekazać co mi powiedziała moja ginekolog (wbrew pozorom nie pani po 60tce tylko młoda babka) - najlepiej przy pierwszym opakowaniu nie do końca wierzyć ulotce i producentom (bo w końcu jak nie napiszą że chroni od pierwszej tabletki to klientki beda wybierać inne tabletki) i powstrzymać sie przynajmniej przez 1 tydzień.

Gość panikara12
Tydzień abstynencji mam pewny chociażby ze względu na okres. Ale boję sie co potem. Uwielbiam się kochać z moim facetem i teraz jak biorę tabletki pewnie bedziemy chcieli to robić bardzo często. A jak a każdym jego skończeniem we mnie będę przeżywać stresa to tylko zepsuję całą przyjemność:-(

Gość Paulina189
Ja mam tak samo. Kończe pierwsze opakowanie tabletek i boje się mimo wszystko,że chronią przed zajsciem w ciąże już od 1 dnia. Niestety ja nie pomyślałam o dodatkowym zabespieczeniu chociażby przez 1 miesiąc stosowania tabletek,jednaj jestem dobrej myśli :P

Gość anka 156
rozne sa opinie w 1 miesiacu stosowana tableyek anty, pewnie duzo zalezy od organizmu:)