Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1987

Dylemta...pomocy

Polecane posty

Gość kasia1987

Witam, zapewne podobny topik juz byl ale jestem na tym forum nowa wiec przepraszam - nie znalazlam. Pisze poniewaz nie mam kogo prosc o pomoc. Chodzi o mezczyzne a raczej dwoch mezczyzn. Mam 22 lata ponad rok temu moj eks (23lata) z ktorym dzielilo mnie kilkasetkm zostawil mnie po kilkunastu miesiacach mowiac ze nie jest juz w stanie dluzej zniesc rozlaki. Strasznie to przezylam gdyz byl moja pierwsza prawdziwa miloscia, pierwszym facetem. Bylismy jak ogien i woda - ja spokojna zakochana po uszy, on niedojrzaly do stalego zwiazku mezczyzna mimo to nikt mi nie dal tyle szczescia co on. Po rozstaniu nie moglam o nim zapomniec, zwiazalam sie z trzy lata starszym mezczyzna ktory rowniez mieszka kilkaset km mimo to widujemy co kilka dni, mezczyzna ten dal mi to czego moj eks nie mogl mi dac -poczucie bezpieczenstwa w stalym dojrzalym zwiazku, plany na przyszlosc oraz prawdziwe uczucie ktorego nie jest w stanie rodzielic odleglosc. Przy nim wydawalo mi sie ze zapomnialam o eks..ale uczucie do bylego bylo silniejsze..odnowilismy kontakty..teraz byly chce abysmy sprobowali jeszcze raz, zamieszkali razem, ale ja nie wiem ktorego wybrac...kocham ich obu...wiem to chore a ja jestem totalna idiotka ale naprawde czuje rozdarcie, eks jest moja najwieksza milsocia moj obecny partner nigdy nie dal mi tyle szczescia a jednoczesnie z eks boje sie byc bo zwiazek z nim to ciagle obawy o to czy jutro nie odwidzi mu sie..nie wiem czy jego uczucia sa szczere..kocham eks ale przy obecnym partnerze czuje sie bezpieczna i nie chce go skrzywdzic..eks mnie zapewnia ze sie zmienil i jest gotow na staly zwiazek ze mna bo to mnie kocha i to o mnie mysli od roku. Co robic...rozstac sie z obecnym partnerem i byc sama..nie chce go oszukiwac, nie potrafie wybrac...Zaznaczam ze obaj mowia mi ze mnie kochaja...moze ja nie wiem co to tak naprawde milosc...Wiem ze jezeli zostane z obecnym partnerem to ebde myslec o eks..ale jednoczesnie nie potrafie go opuscic bo boje sie ze sobie cos zrobi..

Gość kasia1987
Ps. wybaczcie za blad w tytule tematu. Czy naprawde nie ma nikogo kto moglby mi doradzic...? kocham obu...o ile mozna kochac dwoch mezczyzn jednoczesnie..moze ktos z Was byl w podobnje sytuacji? Nie chce zyc tak zawsze, musze skonczyc z ta chora sytuacja..

Gość Noasz
no to teraz masz wiekszy problem, bo ja jestem trzeci i musisz wybierac nie z dwoch a z trzech!

Gość kasia1987
To nie jest zabawne ja pytam serio...

Gość kasia1987
Nikt nie wie jak mam ztego wybrnac..?

Gość słynna anna
zostań z tym, który udowodnił Ci, że cię kocha, a nie z tym, który tylko mówi. I nie tęsknij za nim, bo on na pewno się nie zmienił. ludzie się nie zmieniają. Zastanów się, czy eksowi coś nie wyszło, a wie, że Ty za nim szalejesz, więc woli się tobą zająć, bo jest pewien, że masz do niego słabość. powiedz eksowi,że wybierasz partnera obecnego i zobaczysz, że po najwyżej miesiącu odpuści sobie, gdyby naprawdę kochał. nie pozwoliłby Ci odejść na zawsze.