Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Czy moge zmienic imie jesli obecne mi sie nie podoba?

Polecane posty

Gość bardzo zdziwniona
depeche15 --- ja mam na imię karolina i bardzo mi się podoba. nigdy nie miałam z powodu imienia żadnych kompleksów, a wręcz przeciwnie a maria mam na drugie i mi się nie [podoba i dziękuję, Bogu że matka postawiła na swoje i mam na imię karolina a nie jak chciał tata Maria :O

ale mi sie bardzo nie podoba. takie nieapetyczne imie. karolina... maria jest piekne i klasyczne.

Gość jaaa20
depeche głupieje na kafe;/

Gość seriw
ja mam na imie agnieszka oczywiscie wszyscy anglicy do mnie agnes generlanie agnes to bardzo stroswieckie imie na wyspach, jakas 80 letnia babcia rzucila do mnie tekstem ze to bardzo nietypowe jak na teczasy imie-pwenie cos jak nasza wladzia albo stasia

Gość qwedsa
sliczbe...ksiadz nie chcial mnie ochrzcic w kosciele z tym imieniem..i w ten sposob mam Arleta Anna w kosciele a w papierach normalnie Arleta. heh

Podobno się da, tylko trzeba to dobrze uzasadnić :) Ja się zastanawiam nad tym i jeszcze nazwiskiem. Imię mam głupie, dość rzadkie (ale niby nie jakieś z kosmosu) - spolszczona wersję zagranicznego. Chciałabym zmienić je na moje drugie imię, bo bardziej do mnie pasuje a i tak część znajomych tak się do mnie zwraca, bo o to zadbałam. No i nazwisko też, ale bez większych udziwnień - na panieńskie matki. Obecne jest dużo dłuższe i hmm...nie lubię rodziny do strony ojca i nie utożsamiam się z nimi a najprawdopodobniej, jak nic nie stanie mi na drodze, nazwisko będzie miało duże znaczenie w mojej przyszłości zawodowej. Tzn, będzie moją \"wizytówką\" i jakoś wolałabym aby było ono inne :o Wątpię jednak, żeby takie uzasadnienie przeszło. Zastanawiam się więc co nazmyślać - szkoda mi kasy na odrzucone wnioski (chyba 100zł za jeden o ile pamięć mnie nie myli).

Gość elkasw
ja tez mam na imie agnieszka i anglicy w pracy wpisali mi agnesinella debile

hm... no kasa to jest problem. depeche nie glupieje, po prostu nie lubie swojego imienia i tyle.

depeche15 >> mi również wmawiają, że przesadzam ale to MOJE imię i wybitnie mi się nie podoba. Jestem przeciwna imionom typy Nikola, Brajan a moje (choć dłużej spotykane w Polsce) wpisuje się w ten nurt :o Na nazwisku też mi strasznie zależy, ale tu już chyba będzie trudniej (imię w końcu niepolskie i w sumie nie pasuje do typowo polskiego nazwiska). Myślałam nawet, żeby przyoszczędzić i dać w łapę, ale nie wiem komu i ile :P

Gość sallu
a ja chce miec na imie sonka

Gość sallu
wogole uwazam ze kazdy powinien miec prawo do zmiany imienia po 18 roku zycia

Gość sallu
tak jak indianie imie ma pasowac do osoby

A i jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje - studia. Wiem, że wtedy trzeba pozmieniać takie rzeczy jak np. akt urodzenia etc, ale co z indeksem? :o Chyba nie zmusiliby mnie do wymiany i zbierania wpisów z 3 lat? 😭 Chyba z pieniędzy z wakacyjnej pracy sobie zafunduję wniosek ;) Raz się żyje ;)

buahaha carpe diem :P serio, to nie jest jakis wielki kolosalny problem w moim przypadku, ale troche mnie to moje imie irytuje.. zwlaszcza z nawiskiem, co calosciowo brzmi bardzo nieciekawie.

Gość sallu
a ja nie mam drugiegi imienia:)

Gość stefa buba
A Karolcia na Ciebie wolaja? Karolcia mi sie kojarzy z bajka o dziewczynce co znalazla zaczarowany koralik ;)

hahahaha :P znam te ksiazke wolaja na mnie karolinka, karolinia albo carol ( to anglicy)