Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ritta203

wpadlam z obcym facetem. powiadomic go ze bedzie ojcem?

Polecane posty

Gość Ritta203

Nie bardzo wiem co robic. Jakies pare miesiecy temu poznalam na imprezie faceta. Byl to tzw kolega kolegi ktory przyjechal do naszego miasta. Przebywal tu okolo tygodnia i w tym czasie nawiazalismy romans. Wspolne imprezowanie, pocalunki no i sex. Znajomosc nie miala zobowiazujacego charakteru. Zostawilismy sobie numery ale wiadomo bylo ze nic z tego nie bedzie. No i jakis miesiac temu dowiedzialam sie ze jetsem w ciazy. Teraz wchodze w trzeci miesiac. Nie wiem co robic. powiadomic go ze bedzioe ojcem czy nie. moi rodzice uwazaja ze powinnam bo moze sie nami zaopiekuje (powinnam dac mu szanse wg nich) tak naprawde nie chcialabym byc z tym facetem ale nie usmiecha mi sei ze potem wszystkie decyzje zwiazane z dzieckeim musialabym omawiac z nim. Mama mowi ze choc nie popiera to szanuje moj wybor. Co wy o tym sadzicie?

sądzę, że trzeba być kretynką do kwadratu, żeby wpakować się w taką sytuację raz, że spać z byle kim dwa, że bez zabezpieczenia

Gość Ritta203
No wiem, stalo sie, ale trudno. teraz musze myslec perspektywicznie.

dokladnie, nie ma co plakac nad rozlanym mliekiem ja nie mam ojca i ci powiem ze to sie odbija na cale zycie. powinnas mu powiedziec.

Gość ffdfe
ludzie czemu wy sie pieprzycie bez GUMEK ? macie po 14 lat?

Gość Ritta203
Tak sie zastanawiam, ale z drugiej strony jak dziecko bedzie wiedziec o ojcu a on bedzie je olewac? to nie jest typ nadajacy sie na tatusia, bardzo imprezyje, duzo podrozuje, poza tym boje sie, ze oskarzy mnie ze go wrobilam specjalnie. a jak bedzie robil problemy jak zechce go gdzies zabrac za granice? tak sobie mysle ze moze jednak mu nic nie powiem.

Gość zachowalas się
jakdziwka,imprezy i te sprawy i ciąża odrazu

Gość ffdfe
dziecku należą się alimenty jak psu micha. weź odpowiedzialnośc za swoje czyny dzieciaku.

no nie wiem... w końcu to jest zupełnie obcy facet a jak ma dziewczynę albo żonę? przeciez autorka topiku nic o nim nie wie, a może zburzyć mu całe życie poza tym raczej bardzo małe szanse, żeby facet chciał zostać jej mężem, albo chociaż dochodzącym ojcem, skoro nawet nie mieszkają w jednym mieście (zakładając, że jest wolny) dziewczyna pozna kogoś i co wtedy? dziecko z innym nazwiskiem, nie można go usynowić bez pozbawiania praw rodzicielskich "tatusia", same komplikacje

Gość Ritta203
Biore tabletki antykoncepcyjne, niestety raz zapomnialam wziasc. I czemu zaraz dziwka? tez mialam ochote na seks. po prostu nie przewidzialam, ze moze skonczyc sie to wpadka.

Gość Jaaaa...
Daj im szanse! i ojcu i maluszkowi.

Gość ffdfe
Ludzie a co Ci kurwa tabletki dadzą w epoce HIV ???? macie zryte łby tyle wam powiem . ja jak sie pieprze to sie zabezpieczam . gówniarze

ritta ty masz tylko dylemat powiedziec czy nie powiedziec?to jasne ze powiedziec,ale to chyba nie najwazniejszy problem w tej chwili?ja bym była załamana cała zaistniała sytuacja:( albo jestes jakas głupia małolata,albo to prowo:o

to następnym razem, jak "zapomnisz wziąć", to nie zapomnij nałożyć - gumki (facetowi, nie sobie, żeby była jasność, no i na człownka, nie na palca, tak juz na koniec)

Gość Ritta203
Nie zamierzam na pewno usuwac ciazy. po szoku jednak go chce. pytanie tylko czy on tez ma sie o tym dowiedziec czy zyc w nieswiadomosci. moja mama mowi, ze uszanuje kazdy moj wybor bo to moja dzidzia. gdybym miala pewnosc ze bylby z niego dobry ojciec to bym go powiadomila, ale on strasznie imprezuje, ciagle gdzies wyjezdza, szczerze mowiac, nie wiem czy ma sens.

Gość ffdfe
tak teraz usunąc ciąże czyli ukarac dziecko bo sie poruchac chciała .ale wy macie zryte łby.

Gość Ritta203
I nie jetsem malolata , mam 25 lat. wiem, ze to niemadre, ze bez gumki, ale stalo sie tak nagle, poza tym bralam tabletki. prace tez juz mam wiec nie zostane sama na bruku.

Gość ffdfe
A może przestanie imprezowac, może sie zmieni ... same kurwa domysły ... Jest jeden fakt: dziecko musi miec ojca i powinno otrzymac jego pomoc także finansową .

Gość ltrzeba myśleć
głową a nie dupą.jak raz byś tabletki nie wzięła tylko to w ciąe byś nie zaszła

Gość ffdfe
a ty weź się lepiej zbadaj na HIV i inne gówna skoro on imprezuje i sie wali bez zabezpieczenia. Możesz zarazic swoje dziecko .

Gość tak to jest jak mozgu się niem

"depeche15 usunac ciaze?! amant, puknij sie w leb palancie... " Ty się sama stuknij:P.Upewniasz mnie w tym ze powinien być nakaz aborcji:P.A autorka to świnia-możliwe że przez nią facet bedzie musiał płacić alimenty:O.Już wyobrażam sobie minę tego chłoptasia jak obcy gówniarz albo gówniara podaje go do sądu o alimenty:O.Dla mnie to jest oczywiste świństwo to co chce zrobić autorka a ja nigdy bym komuś takiego numeru nie wykręcił:O.

Gość ffdfe
cholera wie czy on nie jest nosicielem . Teraz pomyśl o zdrowiu dziecka i zbadaj się na HIV, żółtaczkę i inne syfy.... miłego zamartwiania sie

Gość Ritta203
Juz sie badalam na HIV i inne choroby przy okazji ciazy i nic nie wyszlo. no dobra, wiem, ze zle zrobilam ale teraz co mam zrobic, powiedziec mu? szczerze mowiac glupio by mi bylo zadzwonic i od tak powiedziec: hej, pamietasz mnie? wiesz bedziesz tata. chyba jednak odpuszcze.

Gość ffdfe
A ty Amant jestes głupszy niż myślałam . jaki numer ona wywinęła ? podjął decyzje żeby się z nią walic bez gumki to niech bierze odpowiedzialnośc , nie rób ofiary z faceta który rucha sie po imprezach bez gumek . Tfuuu co za żenada