Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliviaa 25

jak wytlumaczyc delikatnie narzeczonemu ze nichce jego siostry na swiadkowa

Polecane posty

Gość oliviaa 25

narzeczony na swiadka bierze swojego przyjaciela. natomiast ma siostre z ktora mam s wietny kontakt. w zasadzie to wszedzie lazimy razem i duzo czasu spedzamy razem jestesmy sobie bardzo bliskie. narzeczony bardzo by chcial aby moja swiadkowa byla monika .jeho siostra. ale ja nie. moze blachy to powod ale jest bardzo brzydka dziewczyna. natomiast mam inna znajoma dobra ktora zawsze doruwnywala mi uroda i to ja chcialabym na swiadkowa. nawet moja mama mowi ze zawsze to zdiecia beda duzo ladniejsze kiedy i ladna swiadkowa jest. ale jak ja to wytlumacze narzeczonemu? mi samej tez w sumie troche gupio jest ze mam takie myslenie. ale tak jest. no nie poradze

Gość grenadinne
przychylam sie do wypowiedzi powyzej. ale zeby bylo bardziej konstruktywnie, to powiem jeszcze, ze skoro twojemu facetowi tak zalezy na tym, zeby jego siostra byla swiadkiem, to niech zamiast przyjaciela wezmie siostre, a ty wez kogo chcesz. bedzie sprawiedliwie. no i niekt nie powiedzial, ze swiadkami nie moga byc dwie kobiety.

On wybrał świadka, to Ty masz prawo wybrać świadkową. To jest sprawiedliwe. Jeżeli jednak lubisz tę dziewczynę (siostrę), to nie patrz na jej urodę, tylko na jej serce i życzliwość wobec Ciebie. Weź ją, a z pewnością nie pożałujesz.

Gość ooo kooorvvaaa
twój slub ty wybierasz powiedz narzeczonemu ze skoro swiadek z jego strony to ty bys chciala mies swiadkwą ze swojej i po klopocie:P

Gość oliviaa 25
no tak. ale na bank zapyta co sie stalo ze to nie jego siora. dla niego to oczywiste patrzac na nasze relacje. nie jestem cipa. kazdy ma prawo miec swoje zdanie

Gość załamałas mnie totalnie
do głowy by mi nie przyszło kierowac się wyglądem wybierając swiadkową. eh

To jeszcze takie pytanie- z którą z nich masz częstszy, leprszy kontakt i szanse na utrzymanie relacji? Która jest bardziej przyjaciółką? Narzeczony to jedno, ale jak jego siostrze wyjaśnisz tę sytuację? Jak ona sie poczuje i jak to wpłynie na wasze relacje? Zdjęcia zdjęciami, ładne czy nie, nie ogląda się ich bez końca, a wśród bliskich żyje się dalej co dnia. Czy jesteś pewna, że dla ładnych zdjęć wolisz niemiec za świadka dziewczyny, która nie dośc, że będzie Twoją rodziną, to świetnie się z nią, jak dotąd, rozumiesz??

Gość zolwikkk
dlaczego? ja tez mam brzydka swiadkowa i wcale nie jestem szczesliwa z tego powodu. tez bym wolala w sumie zeby to jednak rowni ladna dziewczyna byla. wiec rozumiem.moze powiedz ze tamtej kiz kiedys obiecalas?

Gość alice25
kurcze myslalam ze w relacjach damsko-meskich wyglad (obok osobowosci )jakas mniejsza lub wieksza role odgrywa- no w koncu faceci sa wzrokowcami ;) Ale w przyjazni wyglad to chyba najmniej istotne kryterium. chyba nie zaslugujesz zeby siostra Twojego przyszlego meza byla Twoim swiadkiem. Pewnie gdyby wiedziala jak traktujesz ta znajomosc zmienilaby do Ciebie podejscie....

Gość a czy oiecywałaś
kiedykolwiek siostrze narzeczonego, że będzie Twoją świadkową? Nie rozumiem problemu, panna młoda sama wybiera sobie świadkową. Przecież jeśli tej siostrze nie obiecywałaś to nawet nie musisz nikomu tłumaczyć.

Gość a czy oiecywałaś
ja też wolałam poprosić na świadka osobę, która wiem że umie się ubrać, jest zadbana i ładnie wygląda.

Ok powód uważam za trochę błahy chociaż sama byłam na ślubie gdzie drużba przyszedł ubrany w coś co przypominało hawajska koszulę z amerykańskich filmów :o w każdym razie młodzi byli bardzo niezadowoleni bo chłopak wyglądał jakby sie na plażę ubrał i wszyscy byli bardzo zaskoczeni, a wyobrażasz sobie zdjęcia?. Ale powinnaś się zastanowić, jesli to jest jedyny powód to może faktycznie lepiej odpuścić. Z drugiej strony powinnas miec świadka takiego jak ty chcesz, więc weź koleżankę, tylko nie używaj argumentu że jest brzydka. Po prostu powiedz że tamtej obiecałaś i już. Ja miałam taką sytuacje że chciałam na świadka moją siostrę ona miała 28 lat, a okazało się że teściowa nagadała siostrze mojego męża że chcemy ją na świadka i ona się nastawiła że będzie świadkiem, my nawet o tym nie wiedzieliśmy i wogóle nas wkurzyła ta sytuacja bo jakies 3 tyg przed ślubem siostra mojego zapytała kto ma być świadkiem to zesmy powiedzieli że moja siostra i kolega na co teściowa powiedziała cos w stylu \"Przecież mówiliście że ..... ma być świadkiem\", a my zaskoczenie bo nic takiego nie mówiliśmy, no bo ja swoja siostrę poprosiłam zaraz po tym jak ustaliliśmy datę ślubu a zastanawialiśmy się tylko którego kolege wziąć. I wogóle szwagierka sie nastawiła tylko dlatego że teściowa jak cos nie dosłyszy albo nie zrozumie to sobie dopowie, aż jej szkoda było, ale prawda jest taka że szwagierka nie jest mi nawet bliską osobą poza tym ma swoje humory, z każdego wesela zwija się po 22 bo ona śpiąca i nawet nie braliśmy jej pod uwagę.

Gość wyzuty moralnie pustaczek
Ble, ja też uważam, że brzydcy ludzie powinni trzymać się od nas z daleka! Powinni tworzyć osobną kastę, mieć swoje śluby wśród brzydali i nie psuć zdjęć ładnym, porządnym ludziom. Tak w ogóle to powinno się ich zagazować. A co jak się tym brzydalstwem zaczniemy zarażać?? :o