Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

didomila

Czy moge stracic ciąze?

Polecane posty

Witam, Mam pytanie byłam u ginekologa poniewaz zrobilam sobie tesrt ciazowy i wynik wyszedl pozytywny. Ginekolog potwierdzil ciąże lecz bardzo wczesna ja ostatnią miesiaczke mialam 20 maja. Do tego moj pechęrzyk jest spłaszcony i ma podłuzny ksztalt, on powiedzial ze zazwyczaj jest okrągły? jestem nie doswaidczona w tych sprawach. wiem jedynie ze nieswiadczy to nic dobrego. Ginekolog powiedzial jedynie ze jest to niepokojace i trzeba czekac. Skierowal mnie na badania Beta hcg Byłam w piątek 03.07 pojde na drugie w poniedzialek 05.07 i mam sie skontaktowac z ginekolgiem. Rozumiem ze badania sa po to czy plod rośnie tak? czy tez umiera? Prosze pomozcie? czy moge poronic? czy ten spłaszczony pecherzyk swiadczy zle? Dziekuje za odpowiedzi

Gość ellizza
a jest napięcie w piersiach? bo to jest bardzo istotne

to nie do końca prawda, ze pęcherzyk musi byc idealnie okrągły. Z tego, co wiem, to różnie bywa, często pęcherzyk jest WYDŁUŻONY. Ja na początku ciązy miałam sytuację, ze pęcherzyk był w 6tc okrągły, serduszko widoczne, czyli wszystko ok. Za jakies trzy tygodnie pęcherzyk był wydłużony. Tez się wystraszyłam, ale lekarz powiedział, że WYDŁUŻONY to zupełnie co innego niż płaski i nie ma się czym martwić. I rzeczywiście - teraz jestem pod koniec 6 miesiaca i wszystko jest ok. Także spokojnie, to nie musi oznaczać nic złego - czasem to kwestia nazwnictwa tylko. Dbaj o siebie, na wszelki wypadek powinnas brać leki na podtrzymanie (duphaston lub luteinę) i więcej poleżeć. Pierwsze trzy miesiace niestety bywają troszkę nerwowe :)

jakie napiecie w piersiach? szczerze to wczesniej bolaly mnie mocniej teraz juz nie tak

Gość Agniesia_34
napięcie to znaczy nabrzmiałe i obolałe szczególnie sutki.U mnie p ordynator po piersiach stwierdził,że nie dotrzymam ciąży.Niestety miała rację ,piersi w wczesnej ciązy odgrywaja bardzo ważną role,u mnie testy wykazywały ciąże beta hcg też a pęcherzyk był bardzo niewidoczny nawet przy usg 3d Trzymam kciuki za ciebie eeehh co to sie dzieje....

Gość a ja jestem w szoku
Laski nie straszcie mnie :( bo mam podobną sytuację co autorka postu , tylko ja mam mieć swoje pierwsze USG za 1,5 tygodnia uuuuuu martwię się :(

Gość do autorkii
no to skoro masz miec pierwsze usg za 1,5 tyg, to skąd wiez ze jestes w podobnej sytuacji?????

Gość a ja jestem w szoku
podobna sytuacja----->ten sam wiek ciąży

Gość mama małej niunieczki
heheheh to do podobnej sytuacji baaaardzo daleko :)

Gość ellizza
do autorki napisz co u ciebie - jestem w podobnej sytuacji

Gość jamiałam
w ciąży z moją córeczką płaski pecherzyk coreczka urodziła się zdrowa i piękna. Bedzie dobrze. Powodzenia

Gość uuuuuuuuuuupppppppppp

hej witam juz wiem ze jestem w 6-7 tygodniu ciązy robilam se badania beta hcg ale musze zrobic sobie drugie bo tak kazal lekarz, ale martwi mnie to ze ginekololg mowil ze wedlug niego to co jest na usg jest za wczesne i za duzo nie widac, bo tez mysle ze 2 miesiacu widac byloby juz zarodek co ??

Gość jakiś dziwny
ten twój ginekolog ............ Zmień go, iðż do innego zobaczymy co ten drugi ci powie

Gość ellizza
do autorki napisz co u ciebie

Gość uuuuuuuupppppppppp