Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja_000

seks...poradzicie coś?

Polecane posty

Gość Alicja_000

witam. mam pytanie...może wy mi poradzicie coś, bo większosc z was jest starsza i doświadczona. chciałabym zacząć prawdziwe współzycie z moim chlopakiem. jednak strasznie się boje...tyle się teraz mówi o małolatach w ciąży,że nie wiedzą nic a współżyją i w ogóle. chciałabym się kochać ale tak żebym była spokojna,że nie zajdę w ciąże (mam 17 lat)...bo wiem,że można się nakręcać po stosunku a to jest jeszcze gorsze ;/ więc .. jak to zrobić? dodam,że jestem po swoim "pierwszym razie" było to miesiac temu ale było krótkie...teraz chcielibyśmy tak naprawde to zrobić ... niechcę iść po tabletki anty ... myślicie,że jeżeli zrobimy to 3 dni przed okresem (bo wszystkie źródła mówią,że wtedy są dni niepłodne) i użyjemy prezerwatywy to powinno być dobrze? mam pytanie jeszcze do prezerwatyw ...ale moze zadam je jak ktoś zechce mi pomoc ... z góry dziękuje.

Gość lulaby blue
Hej:-) Ja też miałam 17 lat jak z moim misiem zaczęłam wspolzyc i jestesmy do dzisiaj;p polecam jednak tabletki bo nie liczyłabym na dni płodne i niepłodne... kiepska metoda. tabletka działa od zaraz więc lepiej po recepte pojsc. Nie masz sie czego bac jezeli tylko sie naprawdę kochacie;p

Gość Alicja_000
no jezeli tak to pojde do lekarza...ale moj lekarz przyjmie zapewne z kolejki za jakis misiac...a my sie umowilismy na biwak za 2 tyg. . . a co z tymi prezerwatywami?

Gość a co z nimi
tymi prezerwatywami?

prezerwatywy są mniej więcej tak samo skuteczne co tabletki jednak pamiętaj że żaden środek nie zabezpiecza w 100%

Gość Alicja_000
no tak, jednak mam pytanie...jezeli moj chlopak zalozy prezerwatywe to jak się w nią spusci a bedziemy chcieli jeszcze to trzeba ją wymienic tak?

Gość ktoooosia
tak trzeba

Gość Alicja_000
no to dziekuje bardzo. mam nadzieje,ze jezeli zaopatrzymy sie w dobre prezerwatywy to nic sie nie stanie. wiecie jak to jest w tych czasach ..przeraza mnie to troche jednak , ze cos moze nie pojsc tak jak trzeba ...

Kwestia jest w dobrym założeniu prezerwatywy,tak żeby nie dostało się tam powietrze. Masz 17 lat,to nie czas,żeby szprycowac się hormonami. ja od 7 lat uzywam tylko prezerwatyw, z czego jedna nieszczęśnie pękła(gumy z Biedronki).

Gość luna007
lepiej poczekaj na tabletki ...na dni plodne i nieplodne nie ma co liczyc ,a chyba dzidziusia nie chcesz miec?:) warto poczekac ,ja tez czekalam i nie zaluje :)