Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna5

endometrioza, ektopia endometrialna

Polecane posty

Gość luna5

Przeszłam operację laparoskopową 1,5 roku temu, przy której wykryto u mnie endo II stopnia. Przez pół roku przyjmowałam Zoladex i niby po kuracji było ok, aż do teraz. Przez 10 miesięcy po zakończonej kuracji staralismy sie o maleństwo bez efektów. Czuję, że znowu wszystko wraca, bolesne miesiączki, krwawienie podczas stosunku, juz zaczynam mieć tego dość. Najgorsze te krwawienia, bo ono nie jest delikatne. Mój mąż to rozumie i wspiera mnie, ale ja nie mogę się z tym pogodzić. Co ja mam zrobić. Znowu mam skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, czy powinna się na to zgodzić? boję się kolejnej ingerencji...

Gość luna5
panawiam pytanie.....

Gość luna5
naprawdę nie ma nikogo z podobnym przypadkiem?

Gość www.Endometrioza.Aid.pl
Jeśli szukasz rzetelnej odpowiedzi, zapraszam na forum, gdzie są same kobietki chore na endo. Ja sama jestem po 3 operacjach i 2 in vitro. Walczę... Jak dotąd nie znaleziono skutecznego sposobu na wyleczenie, ale prowadzi się coraz więcej badań i jest nadzieja, że to się zmieni, zwłaszcza, że endometrioza jest chorobą dziedziczną... Chcesz poczytać więcej, to zapraszam: http://www.endometrioza.aid.pl/forum