Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Akwamarynka

Pytanie o ilośc światła...

Polecane posty

Witam Was, mam pytanie o ustawienie Waszych okien wg stron świata w domu/mieszkaniu. Na jaką stronę wychodzą Wasze okna i czy macie jasno??

Gość lanrt
Ja mam w jednym pokoju okno na wschód i jest tam jasno tylko rano...potem już oświetlenie jest skąpe...a w kuchni i drugim pokoju mam na zachód i tam od południa słońce praży i latem muszę spuszczać rolety, bo strasznie się pokój nagrzewa...więc tez nie mam zbyt jasno....;)

U rodziców są okna dwustronne na wschód i zachód, a w swoim przyszłym mieszkaniu będę miała tylko na płd-wschód i trochę się martwię, że będzie mało słoneczne...

Gość onuca
masz cześć południowa więc najlepszą dla strefy dziennej i wypoczynku strona wschodnia..korzystna dla pomieszczeń typu sypialnia, kuchnia...pokój do pracy bo po poranku słońce nie "wali" ci po oczach podobnie jeśi np. salon masz od wch. to pod wieczór nie musisz zaciągac rolet czy żaluzji aby spokojnie obejrzeć tv. nie powinnas sie martwić... najgorszą str. jest północ bo od tej strony na naszej półkuli dostaje sie głownei światło odbite i ta strona nadaje sie na kuchnie , pom gospodarcze itp. jest najzimniejsza.