Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marydsg

zaległe alimenty ?

Polecane posty

Gość marydsg

witam złośliwym osobom dziękuję za wypowiedzi , ale ostrzegam jeśli takowe się pojawią nie bedą wywierały na mnie wrażenia podczas małżenstwa ( istniejącego tylko na papierze , bo już dawno nie bylismy razem ) związałam się z innym mężczyzną , po około 2 latach zaszłam w ciążę . urodziłam zdrowego synka . Zgłosiłam dziecko w usc gdzie pani urzędniczka poinformowała mnie , żę jesli dziecko rodzi sie podczas małżenstwa , ojcem pozostaje mój jeszcze mąż , a na zmianę aktu urodzenia mamy dwa lata . I tak nas wówczas młoda kobietka pewnie stażystka jak pózniej sie dowiedziałam wprowadziła nas w błąd. Pewniw tą sprawę załatwilibysmy w ciągu miesiąca ale mój partner musiał wyjechac na pól roczny kontrakt , gdzie w tym czasie widziel;ismy sie tylko raz przez weekend wiec i tak niczego bysmy w tej sprawie nie zrobili . kiedy wrócił synek miał szcześ miesięcy i kilka dni - jak sie wówczas dowiedzielismy termin minął kilka dni temu !!!! tak też ojcem dziecka w akcie urodzenia widnieje mój mąż ( sprawa rozwodowa w toku ) nigdy nie domagałam sie od niego alimentów , choc sędzia kilkakrotnie pytała czy chce i teraz moje pytanie : czy mogę rządac alimentów ? i alimentów zaległych? ale tylko dlatego , że jescze mój mąż( z którym mam 18 letnią córkę ) obniżył mi alimenty i wycofał sie z pokrywania wszystkich kosztów które mielismy wspólnie uzgodnione alimenty te chciałabym przeznaczyc własnie na córke ( konkretnie na jej edukacje za granicą )

żądać sobie możesz, ale twój mąż może skutecznie się wybronić od łożenia na cudzego dzieciaka(i całe szczęście) :o :o zajmij się alimentami na jego córkę bo to co chcesz zrobić jest lekko żałosne.

Gość bycy bycek
czekaj bo nie czaje..chcesz od meza wyciagnac alimenty za dziecko ktore nie jest jego i przeznacvzyc je na jego (wasza) 18 letnia corke na ktora nie lozyl chociaz powinien?? jesli dobrze zrozumialesm.. to daj sobie spokoj.. nie ruszaj gowna bo bedzie smierdzialo. dobrze ci radze

Gość kaskadka
i myslisz, ze twoj maz bedzie placil alimenty nie na swoje dziecxko??kobieto pomysl...zrobi testy dna i ty bedziesz swiecila oczami

Gość marydsg
moje pytanie brzmiało czy takowe zaległe alimenty otrzymam a wasze kiepskie opinie na mój temat sobie darujcie , znam swoją wartośc