Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

Bledne kolo bezsennosci, jak z tego wyjsc na dobre?

Polecane posty

pomaga mi jedynie mirtazapina ale lekarz nie chce mi przepisac bo mowi ze nie mam depresji, to fakt ale duzo jest opinii ze mimo iz mirta sie przepisuje jako lek antydepresyjny tak naprawde dziala on najlepiej na bezsennosc. Jak mam zdobyć na to receptę? nie biore regularnie, tylko wtedy gdy wpadam w tzw bledne kolo bezsennosci, lek ze jak nie spalam jedna noc to nie bede i nastepnej, nakrecam sie i nie moge zasnac i wogole spac. dodam ze 3 lata cierpialam na chroniczna bezsennosc i czasem jescze jakis czynnik wywoluje ja i pojawia sie bledne kolo, wtedy pomaga mi tylko mirtazapina :( i nie wiem skad ja wziac

Gość cbadef
Kaja a jak Ty się odżywiasz ? może zmień dietę na surową ?

Gość ghjkl
co tam dieta do takiej bezsenności.Mnie takie metody w ogóle nie pomagają tylko niestety leki.Idz do psychiatry albo neurologa dobierze Ci jakiś lek i musi Ci go zapisac.Ja z tego nie wyszlam i od 10 lat biore lek na spanie i mam spokoj i się nie męcze po nocach

ale jaka surowa? odzywiam sie zdrowo ogolnie, duzo warzyw owocow, tylko pelnoziarniste produkty, raczej mi witamin nie brakuje, po postu mialam problemy i od nich stresu bardzo duzo no i rozwinela sie nerwica u mnie i tez depresja, tyle ze wyszlam z nich a czasem bzsennosc znow powraca :/

do ghjkl: bralam juz bardzo duzo leków na nerwice i depresje ale lekami z tego nie wyszlam :/ do psychiatry chodzilam, do psychologa pare razy, wyleczylam sie suplementami diety i aktywnoscia fizyczna, no tyle ze tak jak mowie bezsennosc mi czasami wraca jednak, mimo ze prpblemow psychicznych jako takich nie mam ale obsesja na punkcie spania zostala

Gość ghjkl
wlaśnie obsesja.Już po południu myślalam ze strachem o następnej nieprzespanej nocy.Uwierz mi mam święty spokoj.łukam tabletke albo dwie i mam spokoj.Nieraz się zdarza że jeszcze nie mogę zasnąc biore dodatkowo 80 kropli walerianowych i nie ma sily.Ale tabletki ktore biore nie sa na Rzadna nerwice czy depresje.To typowy usypiacz

Gość gość
Miałam problemy z psychiką. Dręczyły mnie negatywne myśli, pomimo że moje Zycie układało się nie najgorzej. Aby poradzić sobie z tymi myślami zamówiłam rytuał oczyszczenia energetycznego na stronie moc-energii.pl – i rzeczywiście po 2 tygodniach od odprawienia negatywne myśli przestały mnie dręczyć. Czuję się od nich wolna, co pozwala cieszyć mi się życiem.

Gość gość
sprawdź tarczyce czy nie masz nadczynności, poza tym musisz rozwiązać swoje problemy emocjonalne na terapii inaczej bezsenność nie znika, też mam nerwicę i zasypiam, ale przed snem kładę się i puszczam ok 40- 60 min muzyki relaksacyjnej, staram się nie myslec wtedy o niczym, potem wstaje wyłączam kompa i ide spać, poza tym spacery w ciągu dnia na łonie naturty