Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turuncu

Maluteńkie krosty pożerające twarz.

Polecane posty

Gość turuncu

Dzień dobry. Przedwczoraj pojawiły mi się dziwne maluteńkie krosty na brodzie. Były one blisko siebie i zajeły całą brodę. Zdziwiona tymże zjawiskiem posmarowałam ten obszar maścią sprawdzoną już wiele razy na mnie Detreomycyną 2%. Krostki były małe, czubeczek miały biały i trochę czerwone wokół. Mineła noc z maścią na okupowanym terenie mojej twarzy. Białe czubeczki znikneły i pozostały czerwone kropeczki. Niczego nie drapałam, nie macałam, nie wyciskałam. Na wieczór zmywając swój podkład zauważyłam, że owszem, na brodzie kropeczki zbladły, ale za to wróg zajął pół policzka i nos! Niczego naprawde nie ruszałam. Zaczęło mnie to swędzić trochę. Na innych częściach twarzy także się pojawiły takie bladoczerwone miejsca. Posmarowałam kolejne zajęte miejsca Detreomycyną 2% i o efektach napisze jutro, jednak martwię się, czy nakładając podkład to rozniosę, i czy jutro po przebudzeniu zobaczę zajęte pół twarzy tym czerwono białym wrogiem, on tak szybko postępuje! Czy to może być związane z alergią ?( na którą nie mam badań, chociaż tydzień temu miałam katar z 3 tygodnie) A moze to przez pożywienie? Może ktoś spotkał się z czymś podobnym jak wyżej opisane?

Gość turuncu
Może ułatwi sprawę to, że np. ostatnio jadłam pomarańcze, albo że dostałam okresu po 4 miesiecznej przerwie (ale nigdy nie miałam czegoś takiego). Nigdy nie miałam trądziku, i na trądzik to nie wygląda.

Gość turuncu
Dzisiaj rano część kropeczek znikła, a część pozostała, ale mam wrazenie, ze jest ich mniej, za to pojawiły się nowe pod powierzchnią maści. Ogólnie są białe. A twarz dalej swędzi.

Gość skoro ta Twoja maść
Skoro ta Twoja maść nie pomaga tylko pojawiają się pod nią Nawe krosty to może ją zmień?! Ja zawsze jak mi wyskoczą jakieś krosty to je smaruje na noc żelem Benzacne i rano są przysuszone, spróbuj, mi on zawsze pomaga.

Gość MartaiKuba1
turuncu, nie piszesz czy byłaś u dermatologa. Być może to sa alergiczne zmiany na skórze. Na takie zmiany jest sporo aptecznych kosmetyków, które dostaniesz bez recepty. Zanim jednak wybierzeż jakąś odpoiednią maść lub krem w aptece (chetnie podpowiem Ci czego używam na moje podobne do Twoich problemy ze skórą) powinien zobaczyć Cię lekarz. Daj znać jak będziesz po wizycie.

Gość takie to to byle co
obstawiam jakis srodek chemiczny- uzywalas cos nowego w ostatnim czsie? nawet w przeciagu 2 tygodni?

Gość takie to to byle co
tzn uczulenie na jakas chemie

Gość turuncu
Ostatnio zmieniłam tonik tylko... tyle, że to łagodny tonik rumiankowy, wiec nie sądze, żeby mógł jakoś zaszkodzić.

Gość dalaj
a nie wiesz że rumianek może uczulać?

Gość agatawawa
turuncu, podpytaj w aptece o zel do mycia i krem emolium. Używam tych kosmetyków do swoich problemów ze skórą. Łagodzą podrażnienia i swędzenie. No i ruszaj do dermatologa -:)