Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dori30

Dylematy i problemy Niemcy

Polecane posty

Czesc Wam. Zakladam ten topik, bo mnie dopadla depreska. Mieszkam w Niemczech 7 lat. Mam meza Niemca i 2 dzieci. Wszystko jest w porzatku. Kochamy sie itd. Ale ja oczywiscie mam dylematy typu: Czy ja bede w stanie pomoc dzieciom w szkole i w zyciu, tak 100% ? Zawsze to juz bedzie ta bariera jezykowa i mentalnosciowa. Czy znajde tu w koncu przyjaciol? Niestety mam tylko znajomych i to nie wielu. Narazie tyle. Czekam , az ktos dolaczy, to pogadamy;)

A jeszcze taki dylemat: Z mezem uklada mi sie super, ale zycie, to zycie, gdybysmy sie kiedys tam roztali, albo tfu tfu cos sie stalo: co ja zrobie? Wroce do Polskie ? Przeciez dzieci beda miec tu szkole itd. Ale nie chce tu byc sama! Moze to glupie, ale mam czasem kosmiczne mysli...

No w sumie tak... ale jak juz pisalam, dopadla mnie deprecha (chyba przez ta pogoda) A mam do was jeszcze takie pytanie. Gdybyscie np. wygrali 6 w lotka , gdzie wybudowalibyscie dom? W Niemczech czy w Polsce?

Gość maja433m
w polsce , ja jezdze co jakis czas do niemiec do pracy --brat ma swoj pub i przyjezdzam do niego pracowac to mi sie plakac chce jak wyjezdzam -nie lubie jakos tego kraju.

Tak, ale napewno jest wiele dziewczyn w mojej sytuacji. Ty przyjezdzasz do pracy, a ja tu zyje.

Gość osdfhiwiiiii
tak latwo nie dostaniesz dzieci po rozwodzie a zeby je wywiez z Niemiec czekalaby cie trudna sprawa .