Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciążona pijąca żurawinę

Ile i gdzie przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Gość slimmm11
kolejna sfrustrowana mamuska? przeciez ja tylko napisalm swoje zdanie... a to ze tyle zawistnych kobiet sie na mnie rzucilo to swiadczy tylko i wylancznie o ich poziomie

Gość jestem w 35 tc
Slim, nie chodzi o to CO piszesz, ale JAK piszesz. Jestes strasznie arogancka i nie umiesz pisac normalnie, a to razi i wkurza i jesli nie chcesz, zeby na ciebie najezdzac to pisz po ludzku i nie prowokuj.

Gość slimmm11
pisze prawde i wiele z forumowiczek to razi bo jak wiadomo prawda w oczy kole :P

Gość lolitka0236
slimm teraz 1kg uwazaj zebys glawtownie nie przybrala i rostepow nie miala

Gość nie ma większej głupoty
od odchudzania się w ciąży !!! jak nie jesteś gotowa ponieść ryzyka, że twoja figura zmieni się po ciąży to znaczy, że nie dorosłaś jeszcze do bycia matką ! i nie wyzywaj normalnych kobiet, które tyją w ciąży bo to jest normalną sprawą! lepiej weź się za książki i poczytaj trochę - panno na poziomie ( "wylaNcznie")

Gość slimmm11
ktos kto wytyka bledy ortograficzne to zwykly spamer ktory nic nie wnosi do dyskusji tylko zasmieca forum

Gość jestem w 35 tc
Nie, piszesz arogancko i wywzszasz sie, bo przytylas tylko 1 kg, a ja uwazam podobnie do niektorych tu dziewczyn, ze jeszcze wszystko przed toba :) Nie mowie, ze przytyjesz, ale ze MOZESZ przytyc i to bardzo gwaltownie, a wtedy co zrobisz? :) Powiesisz sie? Przeciez to normalne, ze w ciazy sie tyje. Wazne, zeby w ciazy dbac o cialo, nawilzac itd., a po ciazy mozna sie zabrac za cwiczenia, bieganie itd. Poza tym wiekszosc dziewczyn szybko zrzuca kg, bo swiezo upieczona mama ma tyle roboty, ze te kg czesto same uciekaja :)

Gość też lipcowa mama
slimmm..no sfrustrowana to chyba ty bedziesz jak ci w ostatnim tygodniu wyjda rozstepy na dupsku:D coś mi sie wydaje ze mnóstwo kompleksow jednak masz bo normalni ludzie nie musza sobie poprawiac samopoczucia plując jadem... ale cos mi sie tez wydaje ze za głupia jestes zeby to zrozumiec:O to tyle bo nie mam zwyczaju pisac z prostakami...ide do mojej malutkiej:)

Gość nie ma większej głupoty
a koś kto wytyka, że kobieta w ciąży tyje jest nienormalny

Gość kajaja
DO: nie ma większej głupoty Ja sie w ciazy nie odchudzalam a i tak nie przytylam, taka widac moja natura. Zreszta tu chyba nikt nie pisze o potrzebie odchudzania w ciazy, bo wiadomo ze to nie jest zdrowe. Ale w jednym zgadzam sie ze slimm - ciaza nie jest rowniez okresem aby jest zupelnie bez zahamowan bo to rowniez nie jest zdrowe.

Gość a ja jestem w 28tc
i przytylam 13 kg i choc nie chce jeszcze duzo przytyc to staram sie na to nie zwracac uwagi!!!!! kobiety prawie cale zycie musza uwazac na wage wiec doszlam do wniosku ze chociaz przez te 9miesiecy sobie "troszke" pozwole. Zazdroszcze tym co malo tyja ale sama sie ciesze ze "ja moge jesc" :P

Gość slimmm11
mysle ze do konca ciazy przytyje jeszcze z 2 kg moze 3 :P i wcale sie nie wyzywam na nikim.... po prostu irytuje mnie jak taka wcina przez 9 miesiecy powtarzajac jak mantre 'ze to dla dobra dzidzi' , a potem rozpacza ze jest taka gruba i brzydka i nikt jej nie kocha :P

Gość tłusta świnia +10 kg/33 tydz
do slim - tak to jest jak 15-latki zachodzą w ciążę

Gość a ja jestem w 28tc
ja jem bo chce a nie dla dobra dzidzi dla dobra dziecka wystarczylo by mi jakbym polowe tego co jem jadla i kocham moje nadkilogramy wiec nie wiem czemu piszesz ze wiekszosc kobiert to rozpacza :P

Gość jestem w 35 tc
slimmm11 mysle ze do konca ciazy przytyje jeszcze z 2 kg moze 3 i wcale sie nie wyzywam na nikim.... po prostu irytuje mnie jak taka wcina przez 9 miesiecy powtarzajac jak mantre 'ze to dla dobra dzidzi' , a potem rozpacza ze jest taka gruba i brzydka i nikt jej nie kocha A kto tak mowi?? Ja jakos tego nigdy w zyciu nie slyszalam :) Poza tym sorry, ale ty jestes strasznie uparta i troche zarozumiala i sobie mozesz myslec, ze tyle przytyjesz, a zycie i nadchodzace tygodnie i tak pokaza swoje :), wiec ja ci naprawde radze, zebys jednak delikatniej dobierala slowa, bo najciezsze tygodnie niestety, ale dopiero sa przed toba.

Gość błękitny kwiatuszek
jestem w 30tc i do tej pory przybyło mi 6/7kg. poza malutkim brzuszkiem i większymi piersiami o 2ozmiary moja figura nic się nie zmieniła. W udach,tułku mam tyle co przed ciąża. Jestem szczupła, jem tyle co przed ciążą i uważam że wyglądam świetnie.

Gość a ja jestem w 28tc
"Poza tym sorry, ale ty jestes strasznie uparta i troche zarozumiala i sobie mozesz myslec, ze tyle przytyjesz, a zycie i nadchodzace tygodnie i tak pokaza swoje , wiec ja ci naprawde radze, zebys jednak delikatniej dobierala slowa, bo najciezsze tygodnie niestety, ale dopiero sa przed toba. " popieram. z drugiej strony wiekszosc lekarz mowi ze w ciazy najlepiej przytyc okolo 9 kg dla zdrowia wiec te 4 to troche malo bo to trzeba chudnac zeby miec tylko tyle na plusie bo same dziecko +wody+lozysko waza wiecej niz 4 :P

"kobiety prawie cale zycie musza uwazac na wage wiec doszlam do wniosku ze chociaz przez te 9miesiecy sobie "troszke" pozwole." ja uważam, ze to bardzo złe podejście. Oczywiście, ze w ciazy w żadnym wypadku nie mozna się odchodzać, ale nie jest ona też argumentem do tego, żeby odstawić kontrole nad odżywianiem sie na bok i się objadać za dwóch. Nie da się ukryć, że ciąża to okres, kiedy jest się bardziej narażonym na to, że mozna stać się otyłą, ale racjonalne odzywianie naprawdę dużo załatwia. Są kobiety, które nie mają wpływu na wage, bo puchną, organizm nabiera wody i hormony pracują akurat na niekorzyść jesli chodzi o wagę (bo u każdej kobiety to jest inaczej), ale jest ich znacznie mniej niż tych, które zapominają o zdrowym rozsądku

Gość slimmm11
uparta-bo mam racje...a co do ostatnich tyg to na pewno nie beda ciezsze niz poprzednie... od poczatku ciaza jest dla mnie meczacym i trudnym doswiadczeniem ale mimo to uwazam ze mozna o siebie zadbac, mozna nie przytyc i cieszyc sie swoim cialem , ktore ma sie przeciez tylko jedno...

sama mam póki co tylko 3 kg na plusie, ale przyznam, że 4 kg przez całą ciażę to wcale nie jest mniej niepokojące niż 30 kg - więc faktycznie ostrożnie z tymi osądami, slimmm

Gość kajaja
dziewczyny, nie ma sie o co sprzeczac. jedna je i tyje, inna nie. prawda jest to ze na niektorych forach (na tym akurat nie) sporo kobiet pisze ze je za dwoje bo to zdrowe i wtedy z pewnoscia dziecko dostanie wszystko czego mu trzeba. Na innych forach pisza dziewczyny ze sie objadaly i nie moga wrocic do wagi przed ciaza. A jeszcze na innych ze z powodu pociazawej figury maz sie z nimi nie chce kochac same na siebie nie chca parzec w lustrze. Wiec stad tego typu topiki powoduja czasem sporo tego typu dyskusji i niezgodnosci

Gość a ja jestem w 28tc
kladka27 duzo racji w tym co piszesz ale kazdy z nas jest inny i na moim przykladzie niestety wiem co to dieta bo zawsze mialam problemy ale teraz po prostu nie chce na to patrzec... jem dobrze ,zdrowo,duzo wazyw ,miesa i owocow tylko chodzi o inne zachcianki ktorych nie chce kontrolowac bo tak jak juz pisalam to cale zycie musialam sobie odmawiac ;)

Gość slimmm11
widocznie jestem wyjatkiem potwierdzajacym regule :p i bardzo mnie to cieszy.

Gość jestem w 35 tc
slimmm11 uparta-bo mam racje...a co do ostatnich tyg to na pewno nie beda ciezsze niz poprzednie... I tego ci zycze...obys sie nie zdziwila...a to "bo mam racje" mowi samo za siebie, wiec nie mam ci juz nic do dodania...Moge tylko zapytac ile masz lat? :)

ja to bym się martwiła o stan mojego dziecka i całej ciąży gdybym w 30tc miała kilogram na plusie? Slimm, a dziecko się dobrze rozwija? Nie mówię o obżeraniu się, ale ciąża zawsze coś waży - u jednych więcej u innych mniej, ale zawsze - więc zastanawia mnie jak to możliwe, że tylko 1kg. I nie odbieraj tego jako zazdrość z mojej strony (mam 2 tygodnie do porodu i 9kg na plusie, więc nie jest źle) tylko czystą ciekawość.

"sporo kobiet pisze ze je za dwoje bo to zdrowe" to jest kompletna bzdura, jest wręcz przeciwnie - to jest niezdrowe. Nadwaga w ciązy wiąze się z wieloma problemami. Nalezy jeśc "dla dwóch", a nie "za dwóch" - każdy mądry lekarz to powie

Gość slimmm11
25. nie wiem czy mi to cos pomoze ale na koncie mam skoczona politechnika , wiec chyba nie jestem taka glupia jak sadza niektore z forumowiczek :P

Gość kajaja
DO: Klaudka Generalnie sie z toba zgadzam - rowniez uwazam ze odchudzanie i objadanie sie w ciazy jest niezdrowe, najlepsze jest odzywiac sie zdrowo i z umiarem. Jednak tak jak pisalam ja nie przytylam w ciazy ani kilograma, wiec wlasciwie schudlam 8 kilogramow (moja waga 2 dni po porodzie byla nizsza a tyle niz przed ciaza) mimo ze jadlam normalnie, zdrowo. Jedynie co moze mialo wplyw na to ze schudlam to brak alkoholu podczas ciazy, ktory jak wiadomo zwalnia metabolizm. Wiec moze dlatego nie tylam.

Gość jestem w 35 tc
klaudka 27 (klaudia027@o2.pl) "sporo kobiet pisze ze je za dwoje bo to zdrowe" to jest kompletna bzdura, jest wręcz przeciwnie - to jest niezdrowe. Nadwaga w ciązy wiąze się z wieloma problemami. Nalezy jeśc "dla dwóch", a nie "za dwóch" - każdy mądry lekarz to powie Klaudka, przeciez kazda normalna ciezarna doskonale o tym wie!