Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliasss

Jak oduczyc 1,5 roczniaka od nocnego wstawania na posiłek ?

Polecane posty

Gość aliasss

Moj synek ma 1,5 roku i codziennie w nocy wstaje po to aby zjesc :( Probowalam juz wczesniej go tego oduczyc, dawac zwykla przegotowana wode zamiast kaszki ale to nic nie pomaga bo maly jak nie zje to sie strasznie drze dopoki nie dostanie butelki z kasza...:( dodam ze na noc wypija cala butelke gestej kaszy wiec nie powinien byc glodny...juz nie wiem co robic..

Gość jak go tak przyzwyczailas
to teraz masz ........ moje obie corki odkad skonczyly 3 mc nigdy nie wstawaly w nocy na jedzenie ani picie - wiec ci wspolczuje

Gość aliasss
on ma tak od malego...jak byl maly to wstawal kilka razy w nocy (karmilam go piersia) ale teraz nie jest juz na piersi ale i tak wstaje na kasze ...myslalam ze jak bedzie starszy to nie bedzie wstawal w nocy na jedzenie...

sprobuj mu wieczorem zostawic w lozeczku zapas kaszki, a jak bedzie zimna to mu nie bedzie smakowac w nocy i moze sie oduczy moj tez odkad skonczyl 3mc nie jada w nocy:>

do autorki - wiem o czym mówisz bo mój ma też 1,5 roku ale od 4 miesięcy nie je w nocy. Miał grypę żołądkową i nie mógł dostać mleka i dostał dwa biszkopty o 2 w nocy. Ryczał bo ryczał ale zjadł i następnej nocy juz nie chciał :-) Teraz dostaje tylko herbatkę bo mu się chce pić i śpi dalej :-) Nie muszę wstawać bo picie stoi obok łózka. Powodzenia

Gość ......o
rany, jak można przez tyle czasu nie nauczyć dziecka przesypiać całej nocy...............

do ....o - a jak dziecko jest głodne w nocy i budzi go burczenie w brzuchu (i nas też to budziło) to byś nie dała jeść? dla zasady? czy dla własnej wygody? moje dziecko jest strasznie ruchliwe, w dzień już nie śpi wcale, ciągle zasuwa więc i potrzeby energetyczne ma większe niż jakiś spokojniaczek który śpi w dzień 2-3 godziny! dlatego ciężko nam było aby nie jadł w nocy. taki typ. Pewnie że zazdroszczę tym co im dzieciak śpi odkąd kończy 3 mce albo lepiej - odkąd wyjdą ze szpitala, ale co robić?!

uroczyscie oświadczam iż moje dziecię jadło w nocy do... 2 roku życia. Sposobu na nią nie było. Poprostu była głodna i koniec. Pomagała mocno obfita kolacja.

Gość DO karola27
to trzeba dawać więcej jedzenia w dzień

Gość he he u nas to samo
wstaje na pierś, ma rok i 4 m-ce i nijak nie da się go oszukać, nawet wyprowadziłam się do innego pokoju i przez jakiś czas łyknął odrobinę kaszy z butli podawanej przez męża, ale teraz jest sprytniejszy i wstaje i do mnie maszeruje i puka w drzwi żebym go wpuściła ;-) Do tej pory zdarzyło się dosłownie 1 RAZ że przespał całą noc.

jedynym wyjsciem jest przeczekac kilka przeplakanych nocy, zostawic dziecku tylko cos do picia, wode albo herbatke; jesli w ciagu dnia je dobrze to nie ma powodu zeby umierac z glodu w nocy, budzi sie raczej z przyzwyczajenia

Gość he he u nas to samo
no tak, tylko że on nic nie chce jeść, ma bardzo monotonne menu, je tylko 2 paluszki rybne, serek, jogurt i 10 makaronów i codziennie to samo. Nic innego nie ruszy, jeszcze tylko chrupki kukurydziane przegryza czasem i teraz porzeczki, wczoraj nawet pogadałam o tym z lekarzem przy okazji szczepienia i kazał cierpliwie czekać aż zacznie jeść a co za tym idzie może i spać.

Gość he he u nas to samo
no i pierś ze 3 razy dziennie, staram się oczywiście ograniczać żeby więcej jadł, ale to kompletna porażka, nie pracuję, jest ze mną cały dzień i od cyca uzależniony :-(