Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kałamarniczkaa

Jakie kupić klocki dla 1,5 rocznego dziecka? Drewniane, lego czy duze plastikowe

Polecane posty

Gość kałamarniczkaa

a moze jeszcze jakieś inne? Co polecacie mamy?

Gość kałamarniczkaa
Sensoryczne leżą w kącie razem z żyrafą FP ... moje dziecko niestety nie bawi sie zabawkami może zwykłe tradycyjne klocki ją choć trochę zajmą.. tylko nie wiem jakie powinnam kupić do jej wieku

Gość dla tak małych dzieci są
Duplo a nie Lego :)

to jak nie lubi sensorycznych to drewniane odpadaja :/ moze duplo beda lepsze, a moze nei klocki tylko puzzle?

Gość kałamarniczkaaa
No LEGO duplo, te właśnie miałam na myśli.

Gość kałamarniczkaaa
A czy na puzzle nie jest za wcześnie? Córa ma dokładnie 17 miesiecy

moj ma 18mcy i nie pzrepada za puzzlami ale umie sie nimi bawic wymagaja skupienia i dokladnosci, porownywalnej do ukladania klockow, w najgorszym wypadku beda sluzyc pzrekladaniu z miajca w miejsce :) a z duplo polecam duze stale konstrukcje jka my mamy np zamek i do niego sie dobudowywuje elementy, bo sama raczej corka Twoja nei zbuduje zamku a tak moze sie fajnie pobawic wkladajac rozne elemnty, budujac wieze w zamku itd.. ten zamek co my mamy ma tez pozytywki i ruchome elementy np konia z rycerzem itd..

moja corcia w tym wieku probowala juz ukladac puzle, takie najprostsze drewniane; mysle ze z tymi klockami to wszystko zalezy od dziecka, moja Zosia poczatkowo bardziej interesowala sie drewnianymi, teraz juz potrafi cos budowac z Duplo

widze ze mamy podobne dzieci, z tą różnicą ze moje ciut starsze. Zyrafa FP nie zdobyła uznania nawet na moment Po akcji gdy rozebrała mi kawałek parkietu w pokoju, kupiłam jej klocki drewniane, laskawie uznała je za odpowiednie i w zasadzie jest to jej jedyna zabawka, mająca zdolności zatrzymania jej na 15 minut w jednym miejscu.

moj syn sie zyrafa bawil ale teraz jest to juz dla niego nudne :/ puzzle my mamy piankowe duze i bawi sie nimi malo ale zawsze cos, natomaist klockow generalnie nei lubi poza pzrekladaniem z pudla w pudlo, uwielbia jezdzic autkami i ogladac ksiazeczki i to sa jego niemal jedyne zabawki plus pilka mlotek i lopatka

Gość kałamarniczkaa
Moja mała też taka jest że żadna zabawka ją nie zajmuje dłużej niż 5 minut, chciałabym, żeby to sie zmieniło. W sumie to juz sama nie wiem może spróbować i te i te klocki. Duplo są drogie :o drewniane tańsze. Może taki samochodzik by sie sprawował heh ;)

Gość michla44
Jak byłem mały to marzyłem o klockach lego, ale takich prawdziwych, oryginalnych...ciężko je było dostać...Teraz szukałem dla swojego dziecka i znalazłem duży wybór w sklepie www.extraklocki.pl . Działają internetowo, ale też stacjonarnie, mają swoje magazyny w Łodzi na ul. Włókniarzy. Polecam – wszystkie możliwe kolekcje w jednym miejscu.

Gość gość
ja sama nie miałam Lego jak byłam mała i żałuję. SYnowi też z pewnością kupię, czy oryginalne to nie wiem jeszcze. póki co ma 17 mscy i klocki drewniane i plastikowe wadera, bawi się jedym i drugim. uważam, że dziecko powinno spróbować wszystkiego. jak nie można zawsze kupić, to warto pożyczyć na kilka dni od znajomych i sprawdzić, czy dziecko się zainteresuje. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,935750