Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _zapytajka_

Czy poleciec do mezczyzny poznanego przez internet az do USA

Polecane posty

Gość _zapytajka_

? A moze znacie takie przypadki z waszego otoczenia, gdzie ona poleciala do niego i wszystko dobrze sie skonczylo?

Gość gfdgdggffggd
Niech on przyjedzie do ciebie ;p

Gość _zapytajka_
Nie wiem co mam zrobic :(. On nie moze przyleciec do mnie bo wiadomo jest tam nielegalnie :(

Gość amkls
Ja bym pojechala. O ile bym go znala juz jakis czas przez internet. Bo jak znasz go dwa dni to bez sensu. Jak pol roku to ok.

No i niech mu jeszcze wysle dolce na przelot. I zobaczy dolce i "Amerykana jak swinia niebo!!!!

Gość smyr smyr
ja bym nie polecala, bo troche bym sie bala.Ale do mnie 3 lata temu przyjecial facet z Londynu (spal i mieszkal w hotelu).Nie wypalila znajomosc,ale bylo milo.

Ty polecisz wyobrazajac sobie , ze za pare godzin odbierze Cie z lotniska , a gdy wyladujesz okaze sie , ze zapadl sie pod ziemie :P

Gość zabezpiecz się jakoś i leć
miej dodatkowy ukryty telefon kom. do kontaktu umów z rodziną/przyjaciółką jakiś tajny sygnał, że potrzebujesz pomocy znany tylko wam np. jak zapytasz o to czy jej dziecko wyzdrowiało (jesli ona nie ma dziecka), lub powiesz że martwisz się co tam z nogą ciotki Aliny co ma cukrzycę (a takiej ciotki nie masz) tzn. że jest źle i trzeba ci zorganizować pomoc może jakaś koleżanka mieszka w Stanach i może być twoim rezerwowym zaczepieniem? przed wyjazdem zgromadź telefony polskich konsulatów i ambasady w USA i znajdź telefon do stow. ITAKA Może to nie będzie potrzebne, ale dobrze być przygotowanym.

Gość w zyciu bym nie poleciala
zaraz mialabym przed oczami ze mnie porwie i sprzeda do burdelu :P

Gość znam z wlasnego doswiadczenia
Moj facet,socjopata i dreczyciel,wkoncu znudzil sie mna i zalozyl sobie profil na wszystkich portalach randkowych,a ze mieszkamy za granica to jedna z niewielu form poznawania ludzi...przyleciala laska z Holandii,ktora jak zobaczyl...tak zamknal w chacie i potraktowal faktycznie podle...przypadek chcial ze ja spotkalam gdy probowala uciec oknem pod jego nieobecnosc i pomoglam jej az do wyjazdu,widzialam co jej pisal,jakie koszalki opalki,wielka milosc,zycie juz zaplanowal,wlacznie z dziecmi,kazal jej rzucic prace,obiecywal ze im niczego nie zabraknie bo on o to zadba...a to kretacz i oszust,w zyciu centem sie nie dolozyl,wrecz pijawa ciagnal jeszcze dla siebie,nie bede opisywala,po szkoda slow.co moge doradzic,nie jedz wylacznie do niego,zaplanuj sobie wakacje,tak zebys byla niezalezna,wynajmij b&b lub hotel,poznaj go,jego otoczenie,bo czesto faceci lubia mijac sie z prawda,zebys nie wyladowala tak jak tamta,bo mozesz nie spotkac na swojej drodze kogos takiego jak ja,kto ci pomoze wrazie W!...ja zreszta tez juz sie w to nie wtracam,bo raz mnie jakas ppanna obrzucila blotem,uwazajac ze jest madrzejsza...no coz

Gość mamamijaaaaaaa
Ja znam osobiscie mial na imie Janusz mieszkal w NY miesiace rozmow na skypie gg listy , potem wyslal mi zaproszenie by nie bylo problemu z wiza co zrobie jeszcze nie wiem

umów się też z bliskimi w kraju, że ZAWSZE zadzwonisz w określone dni i godziny

Gość _zapytajka_
Znamy sie rok czasu. Niby jest ok ale wiadomo to tylko net :(. Wyslal mi pieniadze na bilet. Wynajal juz mieszkanie (bo mieszka z rodzna a oni maja remont domu). Naprawde nie wiem co mam zrobic:(.

nie pytaj tylko zrób jak napisłam - przygotuj się na najgorsze, by cię nic nie zaskoczyło a jak będzie w porządku to i bardzo dobrze :-) na jak długo masz lecieć?

Gość kurde dziewczyno
on w tym mieszkani będzie z Tobą mieszkał? Remont? To w sumie dobra wymówka, ale nie chcę Cie straszyć. Ten koleś jest na nk. np?

Poza tym jeszcze zaproponuj mu, że tu w Polsce odwiedzisz jego rodzinę, aby mogli mu podać listy, albo cokolwiek. Poznasz ich, zobaczysz co o nim mówią... trzeba sobie radzić

Gość _zapytajka_
znam z wlasnego doswiadczenia - to troche podonie do mojego. tzn moj internetowy tez opowiada bardzo mile rzeczy, ze bedzie o mnie dbal, ze juz zaplanowal mi caly rok. Jak powiedzialam, ze ro to za długo to powiedzial, ze na rok wynajal mieszkanie. Caly czas powtarza, ze jest dobry i ze przy nnim krzywda mi sie nie stanie. Zorganizowal juz wycieczke po niektorych stanach wraz ze swoimi przyjaciolmi. Jego przyjaciele pisza do mnie na NK. Lot juz coraz blizej a ja mam jakies dziwne przeczucia :(

Gość MałaSamara
Nie szkoda Ci czasu/kasy na taki lot? I facet w USA? Chcesz dla jakiegoś obcego faceta zmieniać swoje życie? Przecież to tylko internet, takie znajomości zawsze są przekłamane, wiem z doświadczenia. Nigdy go na oczy nie widziałaś przecież.

Gość ja znam to z doswiadczenia
smierdzi mi ten remont domu...faktycznie sprawdz faceta,jesli masz jego dane uderz do dzielnicowego z miasta w ktorym mieszkal i zapytaj,jak wyjasnisz sprawe,moze trafisz na kolesia ktory bez wdawania sie w szczegoly da ci do zrozumienia z kim masz doczynienia,rzadko kiedy nawet sluzbista cie oleje,zawsze cos sie dowiesz

Gość
w zyciu bym nie poleciala. chyba ze (tak jak ktos napisal) z wlasnym lokum i punktem zaczepienia w postaci jakiejs kolezanki, rodziny tam mieszkajacej. bez tego - ani rusz. no co ty, dziewczyno!!

Gość _zapytajka_
Tak on ma ze mna tylko mieszkac w tym mieszkaniu. Jezdzil z ciotka i szukali dla nas mieszkania. On nie ma swojego konta na NK (mowi ze to nie dla niego), jego znajomi maja. Acha a nikomu nie powiedzial jak naprawde sie poznalismy (czyli, ze przez net) tylko powiedzial wszystkim, ze juz kiedys dawno sie spotkalismy, gdzies tam :(

dla mnie ten remont tez dziwny :-D a ta rodzina z którą niby mieszka to jego?

Gość _zapytajka_
zabezpiecz się jakoś i leć - dzieki za wskazowki. Mam juz wszystkie potrzebne telefony do ambasady itd. Wpoblizu gdzie bede mieszkala mam znajomego ale nie mowie mu, ze przylatuje bo z pewnoscia by sie zdziwil, ze nie chcialam przyleciec do niego a tu raptem jestem w USA :(.

koniecznie odwiedź jego rodzinę w Polsce a ci znajomi z NK to w Polsce są? tez ich na wizji zobacz pod byle pretekstem na NK to mozna sobie samemu 40 znajomych zrobić :-D

Gość z mojego doswiadczenia
ta dziewczyna tez przyleciala do domu,naszego wlasnego-czyli jego...bo ja sie wynioslam tak dostalam w kosc,przepadly mi wszystkie pieniadze jakie w ten dom wlozylam...czesciowo mowil jej prawde,takie male niedopowiedzenia,ktore czynia polprawde,prawdziwa fikcja... On rowniez dzwonil do jej znajomych i rodziny i zapewnial o tym ze jest powazny,potrafi na pol godziny byc normalny,ha,ha Jego brat i siostra takze to potwierdzali...z tym ze to patologiczna rodzina i i tak nie miala by zadnych szans zeby jej pomogli...chyba ze wyczyscic jej konto

"Wpoblizu gdzie bede mieszkala mam znajomego ale nie mowie mu, ze przylatuje bo z pewnoscia by sie zdziwil, ze nie chcialam przyleciec do niego a tu raptem jestem w USA " sprawdź czy ten adres jest aktualny - człowiek mógł się przeprowadzić, rozwieść, złamać nogę, nawet umrzeć i lepiej nawiąż z nim kontakt i nawet go tam na chwilę odwiedź nigdy nie wiadomo kiedy można potrzebować pomocy A JĘZYK ZNASZ??? Jeśli nie to przynajmniej naucz się jak się prosi o pomoc policję. :-O

Gość _zapytajka_
zabezpiecz się jakoś i leć - mowi ze to jego ciotka i wujek amerykanin. Jak ostatnio rozmawialismy na skypie to rzeczywiscie slychac bylo odglosy remontu, wiecie: wiertarki itd.

no to jesteś odważna :-O najlepiej jakbyś miała tam rodzinę i u nich spała a nie w pokoju przez niego wynajętym, jeszcze cie zamknie , może jest sadystą albo nawiedzonym z sekty ja nie ufam w bezinteresowne zaproszenia :-O aż ciarki po skórze

Gość z mojego doświadczenia nie
zazdroszcze Ci tych przeżyć, ze świrem:o ale dobrze że pomogłaś tej dziewczynie, naiwnej ale też biednej zarazem:O