Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoś coś wie o tym

do wszystkich z białymi zębami lub po wybielaniu

Polecane posty

Gość Ktoś coś wie o tym

Kopiuję temat, ponieważ na innym forum nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Wiele osób uważa, że ma białe zęby, nawet śnieżnobiałe - czy tym osobom chodzi o taką biel jak np. kartka papieru, czy raczej tą "ludzką". Ja w jednym świetle myślę mogę cieszyć się niezwykłą bielą, ale jednak jak porównam tą biel z kartką papieru moje zęby są niemal pomarańczowo-brązowe. Nie wiem czy mogę się starać bardziej je wybielić. Proszę o liczne odpowiedzi. Dzięki wielkie za każdą. Ktoś coś wie o tym lub zna stronę gdzie znajdę odpowiedź ?

Gość Ktoś coś wie o tym
Hej ?

Gość ja kiedyś sprawdzałam
w gabinecie stomatologicznym odcień bieli moich zębów, bo bardzo wiele osób pytało mnie, czym wybielam, a ja po prostu takie mam :) i rzeczywiście okazało się, że są bielsze niż najjaśniejszy kolor palety, ale oczywiście w porównaniu z śnieżnobiałą kartka papieru też będą się wydawały szare :0 mogę Ci polecić taką delikatna pastę usuwającą przebarwienia po kawie czy herbacie elgydium whitening, bardzo delikatna ni ściera szkliwa :)

Gość Ktoś coś wie o tym
"w porównaniu z śnieżnobiałą kartka papieru też będą się wydawały szare" właśnie o to mi chodziło. Thanks ! A jak się żywisz, pijesz herbatę, wina, kawy - czy unikasz tego wszystkiego. Jak wygląda twoja dieta ? Może ma ona coś wspólnego z kolorem Twoich zębów.

Gość ja kiedyś sprawdzałam
właściwie to piję czerwoną herbatę w nienormowanych ilościach, więc powinnam mieć naprawdę mocno przebarwione zęby :) na żadnej diecie też nie jestem, no może poza tym, że jestem wegetarianką, ale to pewnie nie ma znaczenia :) i zawsze po wypiciu np kawy staram się szczotkować zęby, oczywiście na ile jest to mozliwe :)

Gość Ktoś coś wie o tym
A ja mam pytanie co do mycia zębów jeszcze - raz spotkałam się z wersją,że szczotkować zęby należy max. 3 minuty, a potem to się ściera szkliwo,a drugim razem że zęby myje się minimum 3 minuty. Jaka wersja prawdziwa - jak Ty myjesz zęby ? :)

Gość Klarka3567
Ja myję co najmniej 10 minut i tego nie polecam (dentysta stwierdził, że mam zniszczone zęby). Staram się od tego odzwyczaić. Już lepiej robic sobie regularnie piaskowanie niz tak męczyć szkliwo (od takiego szorowania wcale nie staną się bielsze, a piaskowanie pozbawia je osadu, więc wyglądają na bielsze). A co do koloru, to moje zęby najbardziej podobaja mi się w sztucznym świetle (są bardzo białe), ale już w zwykłym dziennym (gdy się ściemnia) wyglądają na beżowe :O

Gość Ktoś coś wie o tym
Mam tak samo Klara - gra świateł. Właśnie co do past - to nie ma znaczenia jakiej się używa, jeśli masz z natury zęby żółte, szare czy beżowe.

Gość Ktoś coś wie o tym
A szczoteczki do mycia zębów - te gumowe faktycznie coś działają na wybielanie zębów, czy to mit ?

Gość Klarka3567
Na mnie dentysta strasznie nakrzyczał, bo używam past wybielająych (szczoteczki z gumkani również). Przez to mam teraz problemy z dziąsłami (kieszonki) i odsłoniętymi szyjkami zębów. Dobiłam sie jeszcze tym długim szorowaniem. Szorowałm te swoje zębiska z nadzieją, że staną się bielsze, a tu taki zonk :O Jesli ktoś ma naturalnie żółtą kość, to tylko wybielanie w gabinecie pomoże. Ale ono wiąże się z osłabieniem zębów, więc sama nie wiem czy warto? Z drugiej strony chciałabym miec piekny usmiech, w końcu życie mamy jedno. Autorko, rozważasz specjalistycznie wybielanie??

Gość aaacha
No moje zeby są w porównaniu z kartką papieru beżowe lub takie bardziej jak gruszka - ktoś tam wyżej pisał że szare są tej osoby. Ciekawe czy ma bielsze ode mnie ?

Gość poradkaa
Pamiętajcie, że wybielanie zębów najlepszy efekt daje przy równym zgryzie i prostych zębach, krzywe zęby są wyeksponowane jak się je wybieli. Fatalnie to wygląda

Gość Ktoś coś wie o tym
Wiem dużo o specjalistycznym wybielaniu. Widziałam osoby które się poddały metodzie tzw Beyond i uwierz mi że efekty były różne - u jednych zęby stały się jaśniejsze o 8 tonów nawet, ale za to u innych zaledwie o 1-2 tony, co jest zupełnie nieopłacalne. Nie za taką cenę. Ale faktycznie jeśli masz już taką kość zębową że dlsze działanie mające na celu wybielanie nie pomagają to pozostaje użycie tlenu zawartego w nadtlenkach karbidu i propandiolu... A to już u dentysty lub za dużo niższą cenę w domu -żele. A o nich zapewne słyszałaś ?

Gość Ktoś coś wie o tym
Ale ja wciąż z zazdrością spoglądam na zdjęcia kobiet których zęby są tak białe jak biała bluzka wizytowa. Dosłownie świecą w ciemnościach - jak ta kartka paiperu - ktoś jeszcze przyrównywał do niej koloryt swoich zębów - please o odpowiedzi...

Gość Ktoś coś wie o tym
Co jeszcze warto jeść na białe zęby prócz nabiału - mleko, ser biały ?

Gość ja kiedys sprawdzałam
ja szczotkuję zęby ok 3- 4 min. nie wyobrażam sobie krócej :) i szczerze to nigdy żaden dentysta nie powiedział mi, że długie szczotkowanie zębów ściera szkliwo :)

Gość ja kiedys sprawdzałam
a powracając do tej kartki białego papieru, to może źle się wyraziłam, że są szarawe w porównaniu, to nie do konca jest kolor szary, ale na pewno nie jest koloru kartki :) wątpię, że osoby, które mają aż tak nienaturalnie jasne zęby nie korzystały z profesjonalnego wybielania u stomatologa bądź takiego "domowego" wybielania :)

Gość Ktoś coś wie o tym
Hmmm, a Ty - będziesz kiedyś próbowała wybielić jeszcze bardziej swoje i tak białe zęby ?

Gość Ktoś coś wie o tym
Ach, odłączam się już od rozmowy -dzięki rozmówcom :*