Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bol na twarzy

bolące czerone guzy na twarzy

Polecane posty

Gość bol na twarzy

witam, dwa dni temu na moich policzkach pojawily się 2 wielkie czerone bolące guzy. To nie są takie zwykłe pryszcze tylko jakies takie wewnętrzne. Przed chwilę nałożylam na nie grubą warstwę maści ichtiolowej i przykryłam płatkami kosmetycznymi. bede tak siedziec do wieczora a potem nie wiem.. jutro jade na weekend do zakopanego z chlopakiem i nie chce tak wyglądac. Błagam, pomóżcie mi

może to jakieś czyraki??współczuje bo napewno bili 🌼 na pocieszenie

ja mam takie na brodzie. Byłam u dermatologa i dostałam zel Duac i antybiotyk nie pamietam nazwy... mi zawsze pomaga maść cynkowa na noc:) ale teraz jej nie uzywam...teraz mam ten Duac...narazie nie widze poprawy! 2 dni dopiero stosuje zawsze na noc nakładam. Narazie mam tego wiecej...

Gość bol na twarzy
okropne to jest, slyszalam, ze masc ichtiolowa wyciąga ropę, ktora jest w srodku na zewnatrz i wtedy szybciej się goi. wczoraj na noc nalozylam na to pastę cynkową, ale nic nie zdziałała tylko bardzo wysuszyla mi skórę dookoła tego dziadostwa a ono pozostało bez zmian. Boze, wygladam jakby mnie komary pogryzly.

Gość upupupupupupupupupuppupup
upup

Gość xzgsgxjgslg
ja lubie te takie czerwone wyciskać, jak pęka to jest taki fajny ból :D

Gość bol na twarzy
a ja chce sie tego pozbyc, juz, zaraz, natychmiast!!!!

Gość bol na twarzy
a! i tutaj nie ma czego wyciskac, bo ropy wcale nie widac, jest gdzies gleboko, juz od paru godzin siedze z okladami z masci ichtiolowej i NIC, blagam, doradzcie mi cos!!

Gość pierdzisław
pij aloes

Gość moze aspiryne
rozkrusz i zmieszaj z woda na taka paste i poloz na to

Gość moze aspiryne
jest tez dobry plyn w aptece - adonis i afrodyta, teraz sie nazywa afronis. moze nasacz tym platek i potrzymaj troche

Gość moze aspiryne
dabercin w zelu -- ale to na recepte, a ty nie masz czasu

Gość filkaaaaaa
mi też się niestety pojawiają co jakiś czas takie wewnętrzne krosty, które bolą i nie da się ich wycisnąć. Niestety, takie coś znika dopiero po paru dniach :/

Gość moze aspiryne
davercin

Gość bol na twarzy
ja juz przeczytalam wszytko na necie na ten temat: 1) masc ichtiolowa 2)pasta cynkowa - na mnie nie dziala, wysusza skore a to czerwone dziadostwo zostaje bez zmian 3)benzacne - to samo co pasta 4)czosnek - jeszcze nie probowalam, bo nie mam w domu 5)vratizolin - to jest niby na opryszczke na ustach, smarowalam, ale tez sie nie ruszylo 6) platek nasaczony wodą i solą - tez nie probowalam,jakos sie boje, ze mi sie po tym pogorszy 7) sok z liscia aloesu - nie mam w domu 8) leki na recepte - nie mam czasu 9)aspiryna rozgnieciona z wodą (taka papka) - nie mam aspiryny 10) tribiotic - mialam kupic ale nie mieli w aptece, ponoc nigdzie w magazynach nie ma macie jeszcze cos????

Gość mnie sie wydaje
zywe sreberko, a ta papka naprawde działa? Na drugi dzien nie bedzie po tych krostach sladu?

na pewno sie krosta zmniejszy,i nie bedzie tak boląca.Jak nie planujesz za dnia z domu wychodzic to sobie nałoż,zmycie zajmuje sekundke,jak sie zetrze to nalóż ponownie

Gość mnie się wydaje 1
a działa to tez na krostę pod która jest wrosniety włos?

eee tego nie wiem,ale chyba mówisz o zapaleniu mieszka włosowego,poszukaj w googlach,ja na krostę z włosem pod skórą stosuję maść ichtiolową ale za wszelka cenę muszę to wycisnąć(depiluję nogi depilatorem i często mam z tym problem)

Gość mnie sie wydaje
dzieki ;-)

Gość ból na twarzy
i znowu to samo

na bolące głęboko podskórne wrzody polecam Pudroderm -puder w płynie stosowany przy ospie wietrznej, świądach, ukąszeniach owadów.taki biały gęstniejący na skórze , zmieniający się w skorupke.Smarować na noc albo po domu bo nie można sie w tym pokazać.Pytaj w aptece.

Gość Ikusia123
Idź do apteki i wybłagaj maść Novate, jest na receptę więc bądź miła, pomaga na wszystko łącznie z zapaleniem skóry.

Gość emotica
Maść na recepte , sterydowa BEDIKORT G w niej jest substancja Gentamycyna, chyba najbardziej działa na bakterie ropne, smaruję jak nic nie pomaga, trzeba mieć na względzie że nie wolno jej uzywać dłużej niż ok 5 dni. Znikają po 2-3 dniach bolące guzy, smaruję jeszcze czasem maścią Metronidazol, zanim użyję Bedikort, jest super na guzki przy trądziku różowatym ale na te też czasem działa. Należy przemywać twarz płynem z kwasem salicylowym, ale nie na alkoholu denat.

Gość emotica
Zapomniałam wspomnieć o maści Detreomycyna i Bactroban. :) Też są idealne na guzy bez mozliwości usunięcia treści spod skóry.