Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolitka06.1990

Gdzie najlepiej mieszkac studentce? Zapraszam.

Polecane posty

Gość ehess
ja ide na studia dzienne wiec nie dam rady pracowac. Rodzice powiedzieli ze dadza mi kase na mieszkanko :) Ale nie wiem czy mi dadza na mieszkanie z nim . Mysle ze on bylby w stanie mnie utrzymac, ale nie chcialabym dopuscic do takiej sytuacji zeby mnie sponsorowal bo rodzice odetna mnie od gotowki. Chociaz moze czasem warto schowac dume do kieszeni i to zeby byc razem jest tego warte >?

entka, co do sasiadow, to jasne, ale tak samo masz w mieszkaniu, jak w akademiku. Moze w akademiku nie trafisz rencistow, ale mozesz trafic kogos, komu nagminnie bedziesz przeszkadzac i bedzie na Ciebie kablowal ;)

Gość Masz zamiar studiowac na UJ
? to polecam Ci akademik. Ja mieszkałam przez kilka lat w Piaście tylko trochę daleko od centrum (za to w towarzystwie akademików AHG:classic_cool:, jak chcesz bliżej to Nawojka albo Żaczek. Jeden problem - na pierwszym roku raczej rzucają gdzie popadnie, niekoniecznie przychylą sie do Twojej prośby o dany akademik ale na kolejnych latach przyznają w zasadzie ten który sie wczesniej wybierze.;)

Wiem, ale w akademiku łatwiej poznać takich ludzi, z którymi później wspólnie wynajmuje się coś. Niekoniecznie z własnego kierunku, ale zgodnych osobowością. Zaczynając w mieszkaniu czy na stancji niekoniecznie tyle ludzi się pozna, no chyba, że studia pozwalają na wieczne życie towarzyskie. Pzrenoszenie się wtedy do innego lokalu może być trudniejsze, bo znów nie wiadomo, na kogo się trafi.

Skoro rodzice beda Ci placic za mieszkanie to obawiam sie ze bedzie ciezko jesli nie zgodza sie aby chlopak z Toba mieszkal:( Musisz sobie jeszcze raz to wszystko przemyslec i pogadac z rodzicami.:)

Gość ehess
on chce placic za to mieszkanie jesli rodzice sie nie zgodza. A mysle ze pozniej by sie przekonali. Tylko tak mi glupioo

Gość ww69
buuu

Tylko akademik. Nigdy nie zamieszkałabym na stancji. Studenci z akademików mają z reguły lepsze oceny na studiach ponieważ akademik zapewnia stały dostęp do nowych informacji8, skryptów, notatek, ściąg... I nikT Ci nie wydziela ile prądu/wody możesz zużyć. Nocujesz kogo chcesz i ile chcesz. Każdy moze Cię odwiedzać do woli.. No i te spontaniczne imprezy akademickie :D