Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boooo ja wiem

powalająca cena bukietu

Polecane posty

Gość boooo ja wiem

niedługo idę do ślubu-poszłam do kwiaciarni z prośba o wstępną wycenę bukietu tego typu http://www.weselinka.pl/files/images/Bukiet-hortensja-roze.jpg (tylko że w wersji: różowe hortensje i czerwone róże) i kobiete powiedziała ze za taki bukiet(sam bukiet!) to 120zł chciałaby wziąśc:O wydaje mi się ze to stanwczo za dużo

takie sa ceny bukietow ja mialam skromny a cena 150zl a byl mniejszy niz ten na foto ceny bukietow slubnych sa naprawde rozne i nie sa tanie

No raczej... Czasami 120 to kosztują takie duże bukiety w koszach...

Gość boooo ja wiem
ale wsytarczą 3-4gałązki horensji by powstała taka ""kula" i do tego ze 4róze (20 zł za róze + 10 za hortensje+noo 30 za pracę=60 zł)

Gość boooo ja wiem
czylicena bukietu x 2=bukiet ślubny:D może pójdę do innej kwiaciarni poproszę o taki bukiet i tyle:P nie powiem ze to na ślub

to najlepiej jak sama kupisz w kwiaciarni te kwiaty i zrobisz bukiet:):):) bo z tego co widzę na zdjęciu to prosty raczej jest zebrać w całość hortensję i róże dołożyć,myślę ze do wykonania:):):) i oszczędność:):):) a bukiety ślubne zawsze są drogie:) zyczę powodzenia

Gość 120 zł to nie dużo

Gość boooo ja wiem
120 zł to dużo-jeżeli sama sobie wszystko finansujesz a nie czekasz az ci ktoś zapłaci... ja zarabiam 1200 zl-i 120 zł to 10% moich dochodów-dla mnie dużo

Gość no dobra masz rację
dla mnie to 1%.

a może uda ci sie od kogoś z ogrodu zdobyć hortensje i dokupisz tylko róże,bo bukiet naprawdę prosty do zrobienia, możesz nawet iść do ogrodniczego i ok 30 zł jest w doniczce do kupienia kwiat hortensji i bedziesz miała na stałe bo kwiaty zetniesz a raszta znów urośnie:):):

Gość boooo ja wiem
1200-100% 120-x 1200x=12000/1200 x=10

Gość boooo ja wiem
monita-dobry pomysł z tym ogrodniczym:P i chyba tak zrobię 30 czy 50 zł to nie 120

później posadzisz w ogródku i będzie Ci pięknie rosła przez długie lata i jak na nią popatrzysz to zawsze Ci przypomni o tym pięknym dniu :):):):) że z tego krzaczka był twój bukiecik ślubny:):):)

Gość no dobra masz rację
chodziło mi o to, że te 120 zł to 1% moich zarobków... Umiem liczyć.

Gość ale wy sie nakrecacie
kwiaty też możesz zakupić w hurtowni kwiatów (jeżeli przy okazji przystrajasz tez kościół). Można też dostać na rynku albo jakim targu u kwiaciarek. U nas na rynku stoją i robią piękne bukiety za polowe ceny :) Albo idź do kwiaciarni i powiedź że to będzie bukiet na rocznice dla dziadków, albo urodziny siostry - zrobią taniej niz ślubny.

Gość jusaaaa
kurcze jak tanio. U mnie w mieście (podlaskie) nie znalazłam tańszego bukietu niż 200zł..fakt że nie wszędzie szukałam ale i tak ceny zaskoczyły mnie bardzo.Za swój płacę ok 250zł plus 12zł za kwiatek we włosy (do butonierki w cenie) kwiaty: eustomy i kantedeski, nic specjalnego..

a ja poszłam do kwiaciarni i zamówiłam bukiet i wystrój samochodu. za całość płacę 150-160zł. za bukiet 70zł. może warto pochodzić po innych kwiaciarniach? taki w których słowo ślubny nie podnosi ceny o 100%?

Gość tym razem na pomarańczowo.....
ja płacę za margaretki + przypinka do garnituru i stroik do włosów 100.i pamiętaj że faktycznie bukiet a bukiet ślubny zasadniczo się różnią.

Gość do katowczanki
a w ktorej kwiaciarni zamawialas bukiet jesli moge wiedziec? tem musze zamowic, slub we wrzesniu. dziekuje za namiary.

Gość tym razem na pomarańczowo.....
ciesz się,bo raz wyczytałam że dziewczyny z Wawy dają i po 300.mnie akurat robi znajoma florystka.a jak zapytałam w kwiaciarni osiedlowej to powiedziała mi 150 zł sam bukiet i to nie z tych kwiatków co chcę bo twierdzi że ich nie będzie w sierpniu.

to mała kwiaciarnia na osiedlu paderewskiego, ulica graniczna 49. po 15 sierpnia mogę zdać relację czy bukiet i wystrój były rzeczywiście piękne ;)

dokładnie na podlasiu ceny bukietów są zajebioszcze- też miałam prosty- 220 jak nic- za bukiet świadkowej 150.............

Gość bfbfbfbfbfbfb
A po co świadkowej bukiet? Tego nie rozumiem... Ona przede wszystkim musi mieć wolne ręce, żeby w razie czego poprawić suknię, welon, odbierać prezenty, a nie przejmować się głupimi kwiatkami. A te 120 zł za bukiet to wcale nie taka wygórowana cena. Tym bardziej, że najczęściej one są dodatkowo utrwalane, coś tam na łodygi jest nakładane i specjalnym sprayem są pryskane, więc jak zrobisz sobie sama to nie do końca wyjdzie na to samo.

kurde dziewczyny ja tez z podlasia i ja place 110-130zł ale tylko dlatego ze kwiatki z których chce sa po 10 zł (eucharis) bo specjlanie sie je sprowadza bukiety z róż to wydatek ok 60-120zł no i u nas na podlasiu jest tak ze swiadkowej tez trzeba bukiet kupic ja swojej nie mam pojecia jaki kupic :O bo do moich kwiatów zadne inne nie pasują :O

wszystko co ma w nazwie slubne ma przebitke 100%. Ja na szczescie za swoj bukiecik zaplacilma45 zl pani mi w 15 minut na miejscu zrobila:D