Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelic Fruitcake

Sposób na faceta?

Polecane posty

Czy zauważyłyście kobiety, ze jak faceta trzyma się \"krótko\" to on się bardziej stara? Nie wiem czym to jest spowodowane, ale na maksa manipuluję swoim chłopem (a mam dopeiro 22 lata) tak, ze - wszystkie decyzje, które chcę, by były podjęte, podejmuję ja, ale tak, by wyszło że on to robi - jeśli chcę wyjśc to mówię \"idziemy dziś na kolację czy widzimy się w przyszłym tygodniu\"? - Nie rozczulam się nad nim i jasno mówię co mam na myśli - używam słów \"racjonalnie\" i \"logicznie\" zamiast \"kotku...musimy porozmawiać...\" - Obchodze się z jego ego w białych rękawiczkach tzn. chwalę, chwalę, chwalę - czasem udaję totalnie bezbronną (szczególnie jeśli chodzi o umycie auta, wkręcenie żarówki czy przestawienie szafy (chociaż sama spokojnienie dałabym radę) Moja mama zawsze powtarzała \"facet to najwyżej moze trochę łańcuch poszarpać\". dziewczyny, mozecie mi wierzyć, ze nie chodzi mi tu o urobienie sobie pantoflarza ale o to, zeby facet za tobą szalał, bez względu na to- jak wyglądasz i ile masz lat. Liczy się to Coś. A to coś to twoja pewność siebie;)

Obys sie Ty i Twoja mama nie mylila ;) Wyglada mi to na manipulacje, i nijak z jego strony nie moge dopatrzec sie tego \"szalenstwa\" o ktorym glosisz kobieto. To jest TRESURA, a nie SPOSOB. Tresura na facetow dziala zazwyczaj krotko, dopoki nie znajda kobiety, ktora bedzie dla nich partnerem a nie KOMANDO :)

Nie o to chodzi. sama byłam w dwóch związkach, w których faceci mnie wykorzystywali tylko dlatego, ze dałam się wykorzystywać. Oni są cwani. Więc my musimy być bardziej cwane. Tak to już w życiu jest:o

Teraz się nie wypieraj :classic_cool: Co rozumiesz pod pojęciem 'zołzowate podejście'? Bo to wszystko o czym piszesz, to mi jakąś gierkę przypomina, a nie szczere uczucie. Ja będąc z moim mężczyzną zauważyłam jedno: im lepsza jestem dla niego, tym on jest lepszy dla mnie. I co tu więcej kombinować?

Gość los pikos
try żeby taką zależność zauważyć trzeba być na pewnym poziomie emocjonalnym, moralnym nie każdy zajdzie tak wysoko :D

Czytasz nie te lektury, ktore trzeba. Nie kazdy na to pojdzie by go "trzymac na smyczy" i nie kazdy lubi "zolzy". Uwazam tez, ze to, co dla Ciebie dobre, dla drugiej kobiety i jej faceta bedzie nie do przyjecia. Zwiazek bowiem to nie tresura tylko wzajemne zrozumienie i porozumienie bez zbednych gierek, a co za tym idzie manipulacji. To zreszta normalny czlowiek zawsze wyczuwa i odchodzi w sina dal. :D

Gość hahaaaaaha
ja tez nie wyobrazam sobie zebym miala w podobny sposob manipulowac moim mezczyzna a jestesmy ze soba juz kilka lat i u nas wszystko opiera sie na wzajemnej akceptacji i zrozumieniu. no sorry ale jesli moge cos zrobic sama po co mam manipulowac moim facetem zeby zrobil to za mnie? to tak jakby on udawal, ze nie potrafi chleba posmarowac maslem po to zebym zrobila to za niego. pozatym za nic nie chcialabym podejmowac decyzji dotyczacych naszego zwiazku tak zeby moj partner myslal, ze podejmuje je. zwiazek polega na tym miedzy innymi aby decyzje dotyczace wspolnego zycia podejmowac razem. moze to brzmi banalnie ale tak jest.

Gość gruba rzyc
to wytresowalas sobie psa, pozazdroscic. mna nie manipulowalabys zbyt dlugo

Gość to powodzenia
i myslisz ze kazdy bedzie za toba latal i jest taki glupi zeby sie na to nabrac? powodzenia...

Gość niezolzaaaaa
naczytałaś się "dlaczego mężczyźni kochają/poślubiają zołzy" i teraz świrujesz... powiem ci, że ja przez tą książkę raz omal nie straciłam faceta. Manipulacja nie jest na dłuższą metę dobra, a zwłaszcza ukochaną osobą!!!!!