Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fggffx

Kto tu ma rację?

Polecane posty

Gość fggffx

Moja mama nie chce mnie puścic na wakacje z chłopakiem (jesteśmy ze soba 9 m-cy) bo uważa, ze powinnam się szanować i nie jechać. Tłumaczenia, ze się szanuje nic nie pomagają. Swoją drogą nie poznałam jeszczce jego rodziców i nie wiem co oni myślą na temat dziewczyny z którą gdzieś chce jechac ich syn. Ps. Mamy po 22 lata. Tłumaczenia, ze "jestem dorosła" nic nie dadzą... jak to załatwić polubownie?

Masz 22 lata możesz robić co chcesz. Po prostu matka boi się abyście przypadkiem nie wrócili we trójkę z wakacji ;)

Gość koniec świata
22 lata , oż ty już dawno dorosła jestes , a po co ci zgoda rodzicow?

Gość gruszkakula
Masz 22 lata i mama nie chce Cię puścić??? :-o A po co się pytasz? nie pytaj i jedź.

Gość fggffx
Ja wiem, ze ona się tego boi, chociaz jej tłumaczę:O Myślę, ze ona bardziej się boi tego, ze ktoś pomyśli/ powie, ze źle wychowała córkę ze ta jeździe gdzieśtam z chłopakiem :O

Gość idz do specjalnego salonu
o masakra dziewczyno powiedz swojej mamie ze do konca zycia cie nie bedzie mogla kontrolowac. zacznij sie sprzeciwiac, oczywiscie tak delikatnie bo nigdy sie to nie zmieni. nie masz 15 lat tylko 22 lata.............. wiem to po sobie powodzenia

Gość wellness
chcesz jechac? to jedz..... proste :)

Gość fggffx
Ona mi każe z nim pogadać po czym dodaje "tylko nie mów, ze to ja tak myslę, ztylko, ze Ty sama tak sądzisz" :O:O

Czy sama zarabiasz pieniadze na siebie czy mama Cie sponsoruje??

Gość fggffx
Sponosoruje mnie, bo mieszkam z rodzicami, sama studiuję.

Gość koniec świata
wapółczuję Ci , bo zapewne w każdej sprawie decyduje mamusia za ciebie. Dziewczyno opamiętaj sie ,czy ty nie masz swojego rozumu

Gość fggffx
Mam rozum ale nie chcę popadać w konflikty...

Gość koniec świata
a gdzie ty mieszkasz ze ludzie maja takie poglądy? mamy 21 wiek

Jezeli masz swoja kase i nie musisz prosic mamy o wsparcie to jedz i nie pros o blogoslawoenstwo. Moja mama probowala mnie kontrolowac wiec sie z domu wyprowadzilam i z kraju i teraz jest grzeczna i mila i nie wciska sie w moje zyci z butami ;) Oczywiscie nie namawiam cie na jakies radykalne kroki ale postaraj sie sobie uswiadomic ze jestes dorosla osoba i potrafisz sama o sobie decydowac, przekonaj mame ze nie nauczysz sie zycia jesli nie bedziesz mogla sama o sobie decydowac. Twoja mama napewno chce jak najlepiej dla Ciebie ale jak to niektorzy mowia "mozna zaglaska kota na smierc" a ze swojego dziecka zrobic kaleke zyciowa... :)

\"Myślę, ze ona bardziej się boi tego, ze ktoś pomyśli/ powie, ze źle wychowała córkę ze ta jeździe gdzieśtam z chłopakiem \" twoja mama jest mentalnie w poprzedniej epoce, albo i w średniowieczu... \"bo sąsiadki będą gadały...\"

Gość koniec świata
cos ci powiem teraz nie chcesz popadac w konflikty , za rok nie bedziesz chciala popadac w konflikty , za 2 tez i za 10 tez.Ciekawe co na to twoj chlopak.

Pogadaj z nią ale to bardzo bardzo powaznie. A co się stanie jak bedziesz miała np 28 lat i będziesz chciała wyjść za mąż a ona Ci nie pozwoli ?;)

Gość sdgyetrete
powiedz jej ze dzieci to mozna zrobic i w domu;p wcale na wakacje jechac nie trzeba;p i poprostu jej oznajmij ze jedziesz a nie pytaj czy mozesz;] swoje lata masz juz:) a tak sowja droga czemu ejszcze nie poznalas rodzicow chlopaka skoro jestescie ze soba 9 miesiecy?:|

Gość koniec świata
A najważniejsze jak długo ty to wytrzymasz ze rodzice będa za ciebie podejmowali decyzje.

Gość koniec świata
A teraz troche złośliwie. A powiedz jak wyglądały do tej pory wasze spotkania ( prrze te 9 miesiecy) tylko nie mow ze w obecnosci mamy bo sie przewroce.

Gość Bogumiła
Twoja mama wykorzystuje to ,że jesteś uzależniona od niej finansowo.Myślę ,że w Twoim wieku nie potrzeba Ci jej zgody,a z grzeczności i szacunku powinnaś Jej oświadczyć stanowczo ,że wyjeżdzasz i tyle.