Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwiedzam sobie swiat

tunezja czy ktos byl?

Polecane posty

jakie sa wasze ogolne opinie o pobycie w tunezji?

Gość osfrf
Żywe sreberko, ja też wybieram się we wrześniu do Tunezji, więc może się spotkamy:D hehe

ja byłam 4 lata temu. bardzo mi się podobało. wypoczęłam, upał nieziemski mimo konca października :)

ja lece w sierpniu ale do sousse, chcialam do monastiru ale hotele ktore mialam do wyboru byly duzo drozsze niz w sousse, lece z triady a ty ?:)

Gość osfrf
A nie boicie się lecieć? Ja jeszcze nigdy nie leciałam samolotem i mam małe schizy:D Szczególnie po ostatnich katastrofach lotniczych, które pokazywali w tv:/

ja lece z exim turs,3 wylot 9 powrot(wrzesnia) ale od monsairu do sousse jest 15 km bo bliziutko i tak wiekszosc artakcji jest w sousse wiec nie wykluczone.Fajnie by bylo gdybys leciala w tym terminie co ja :)

masz racje jest blisko moze nawet podjedziemy busem (autobusem) zwiedzic monastir, tam jest piekny meczet :)

Ja bylam w Tunezji i mi sie nie podobalo. Lecisz z Triady to pewnie do El hana beach? Hotele w Tunezji są raczej fatalne, nieodnawiane od lat. Samo SOusse calkiem calkiem. Fajna promenada, szeroka plaza z Tunezyjczykami odrywającymi dziewczyny lub takimi co przychodzą niby z dziecmi niby sami a tak naprawde popatrzec na turystki. Obrzydliwe to bylo jak dla mnie. Oczywiscie niektóre turystki to lubią. Z Sousse masz blisko do Portu El Kantoui, mozna podjechac taxi lub tzw tuk tukiem za kika dinarów. Z wycieczek polecam najbardziej Saharę 2 dniową. Drogo ale warto.

tez byłam w Monastirze i do Sousse jezdzilismy taksówką :) pare dinarów a ile atrakcji!!! np. taksówkarz otwierał nam drzwi kombinerkami :D na siedzeniach leżały jakieś arabskie szmaty, licznik już dawno był przekręcony i gościu zapierdalał ile fabryka dała :)

Gość tttttttttttttttttttttttt
Ja bym sobie pojechała do Tunezji. Ale nie mam za co? Zazdroszczę Ci Tunezji. Fajnie tam jest....

W Sousse jest tez ładna medina a obok Soula Center (zaraz przy wejsciu) to takie male centrum handlowe z pamiatkami. Ceny bardzo dobre i dobrej jakosci wyroby. Na medinie moze i te rzeczy sa nieco taniej, ale targowanie z Tunezyjczykami nie jest miłe. Jak nie kupisz to zaraz bedziesz "czarownicą" albo jeszcze gorzej.

tak do el hana beach, spodobal mi sie bo jest polozony w centrum , ja lece na wycieczke objazdowa i bedziemy tez w Libii, to moze byc ciekawe :)

ooo! no to super. Ja tez bylam w Libii z Triadą na tej objazdówce. Mam nadzieje, ze nie trafisz na takiego beznadziejnego przewodnika jak ja. Jesli trafisz na Agnieszkę to masz super. Ja mimo tygodniowego tylko pobytu w Sousse przed objazdówką wziełam Sahare bo to punkt nr 1 w Tunezji.

Gość HAAAAAAAAALO
Chyba poszaleliście, wstyd jechać do Tunezji. Wiocha jak cholera.

ja tez koniecznie chce na Sahare :) no i Tunis obowiazkowo :)

Gość osfrf
A nie boicie się lecieć? Ja jeszcze nigdy nie leciałam samolotem i mam małe schizy:P Szczególnie po ostatnich katastrofach lotniczych, które pokazywali w tv:/

nie chcę Was załamaywać. Ja wiem, ze jest wielu zwolenników i miłośników Tunezji. Jak dla mnie Tunezja to naprawdę niewypał. Jak znajomi mnie sie pytają gdzie mają jechać, a mają do wyboru Egipt, Tunezję i Turcję to zawsze mowię Turcja pozniej Egipt a na samym koncu Tunezja. A Libię warto zobaczyc.

tez mam obawy i rowniez lece pierwszy raz, ale trzeba wszystkiego sprobowac ;)

Pariss a co jesli chodzi o kluby dyskoteki w sousse? slyszalam ze sousse tetni zyciem w nocy, sa fajne imprezy ?;)

Gość osfrf
Mam lecieć dopiero we wrześniu, ale już schizuję:(:P

Gość ja też byłam ...
w Sousse rok temu i było super,szczególnie nocą miasto żyło .Najlepsza wycieczka 2 dniowa na Sahare.

gdzie nocowaliscie na saharze? :P

Niestety w tym temacie Tobie nic nie powiem bo bylam w ramadanie i absolutnie nic tam sie nie dzialo. Raz widzialam fajna dyskoteke, ale mialam dosc Tunezyjczyków na ulicy wiec tam nie weszlam. W tym roku ramadan macie od 20 sierpnia do 19 wrzesnia wiec to samo Was tam czeka. O zmierzchu ulice pustoszeją, zycie zamiera na jakies 3 godziny. Nie ma jak sie wydostac prawie z Sousse do Portu EK. Knajpy miejscowe w wiekszosci zamknięte. Na lotnisku kasy nie wymienisz wieczorem bo oni wszyscy jedzą. Sklepy wolnocłowe zamknięte bo jedzą. Wszystko zwalają na ramadan. Masakra jakas.

Gość ja też byłam ...
Nieraz siedzieliśmy do 3 w nocy na balkonie i polewaliśmy z tunezyjczyków :)

na szczescie lece na poczatku sierpnia i mnie to ominie :P

Gość ja też byłam ...
Nie pamiętam nazwy miejscowości na Saharze - ale pokój taki że szczęka opada i te ogromne marmurowe łóżko :D